Izjava o varnosti z oceno tveganja

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.191
3.588
113
Marlbor
Lahko kdo kaj več napiše o tem? Sem samozaposlen, že parkrat se mi je zgodilo, da pokličejo iz kakšne firme, ki bi mi rada naredila oceno tveganja na delovnem mestu in bi me stalo od 150-250€. Pa sem rekel, da že imam, in adijo ...

Sedaj bi zaposlil eno osebo, poslati jo moram na preventivni zdravstveni pregled in na napotnici je rubrika "datum opravljene izjave z oceno tveganja za navedeno delovno mesto".
Malo sem brskal o tem po spletu, pa nekje zasledil, da lahko to opravi tudi delodajalec sam, ali pri delodajalcu zaposlena oseba.

Morda kdo ve, ali je to nujno imeti, pa kako se to pripravi?

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Imet moraš. Najbolje je, da se dogovoriš s kakšnim podjetjem, ki ima čez varnost pri delu. Jaz plačujem nekaj 10 eur na mesec, s tem da mi ni treba mislit kdaj je treba obnovit teste itd... Pregledali so mi opremo, poslovne prostore, vsi zaposleni naredimo teste in to je to.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Jaz sem samo placal in dobil eno mapco. Del, ki sluzi za polnjenje proracuna. V glavnem vse smo se zmenil preko telefona.

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
ksz.
Na spletni strani Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve v rubriki Publikacije so na voljo publikacije s področja ocenjevanja tveganja.

Pravilnik o načinu izdelave izjave o varnosti z oceno tveganja (Uradni list RS, št. 30/2000) v obrazcu, ki je Prilogi II, predvideva tudi poenostavljeno obliko izjave o varnosti z oceno tveganja za delodajalce, ki zaposlujejo do 10 delavcev, in kjer ni nevarnosti, za katere bi bilo potrebno določiti varnostne ukrepe.
vir: http://e-uprava.gov.si/e-uprava/dogodkiPoslovni.euprava?zdid=1467&sid=1231&faqid=14212

Uradni list http://www.uradni-list.si/1/content?id=24734 obrazec: priloga II

LaUros

Pripravnik
13. feb 2008
327
0
16
Ljubljana
Patsy, pa je to se veljavno? Do 10. zaposlenih ocenis sam, seveda pri predpostavki da imas neko pisarnisko delo?

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
Zakaj pa ne bi bilo? A so kaj spremenili? Lahko bi še to ukinili za tiste ki nimajo tveganj.

LaUros

Pripravnik
13. feb 2008
327
0
16
Ljubljana
Racunovodkinja mi je sporocila, da samo to ne zadosca - s stalisca inspektorja. Kaj vec je potrebno se preverjam. So imeli neko izobrazevanje in predavanje.

Sedaj pa sprasujem, ce se kdo kaj ve.

Itak se pa strinjam - se ta papir bi lahko ukinili za tiste brez tveganj.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
774
113
Jaz vem, da sem poklical inšpekcijo direktno in vprašal za pisarniško dejavnost do 10 oseb in mi je rekel takole, najdite kak vzorec inn aredite sami , ne plačujte drugim, če bo pregled in bo kaj narobe,pa ste sami naredili, vas bomo pač opozorili, kaj ni OK inv am dali rok,da popravite, kajti, kot je dejal inšpektor je najslabše, da vam to naredi nekdo zunanjiin vi imate potem eno mapico, v kateri pa sploh ne veste nič kaj piše !!! Ni pa nobena znanost, sam sem že za par znancev naredil, pač najdite šiml na netu in rizike prenesite na svojo dejavnost.

Nazadnje urejeno:

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.113
32
48
ja šur....ko bo pa kaj narobe pa jokate in stokate...še slabše od mapice je "šiml" z neta in prenesenimi riziki dejavnosti.
Pa kaj res mislite da so OT za okras in da fascikel zgleda bol fancy. Očitno noben od vas še ni imel opravka s presojo (Ohsas18001/18000) ker potem bi že vedeli da se s tem ne dela z levo roko...

Primer 1 strani obrazca ki jih ima v nadeljevanju še najmanj 5 ( sicer starejšega datuma...pa vendarle ) je v nadeljevanju še bolj zahteven, da ne govorim o samih izračunih itd.
Document1%20-%20Microsoft%20Word_2010-10-01_00-02-15.jpg

In ne, s tem se ne ukvarjam poklicno, skrbim pa v podjetju med drugimi tudi za to...

Je bila zadnjič poškodba, malo jača....je policija in inspektor poleg pihanja in dokazila o usposobljenosti in opravljenem VPD zahteval takoj tudi OT...
S tem se nbi hecal...

LaUros

Pripravnik
13. feb 2008
327
0
16
Ljubljana
Ja, v neki proizvodnji.

Najtezje, kar dvigne moj zaposleni je miska ali prenosnik, ce se pa spotakne ob kabel brezzicne miske pa bog pomagaj.

Govorimo strikno o pisarniskem delu, 8 ur sedenja.

CyberShot

Pripravnik
2. jun 2008
523
0
16
Maribor
S predpostavko ta zaposleni ni pod vplivom psihoreaktivnih snovi, da ve kako izgleda gasilni aparat in kako se uporablja, da ve kako ravnati v primeru evakuacije zaradi požara, poplave, uhajanja plina, ipd.
Opažam, da veliko pisarničarjev zanemarja poškodbe na delovnem mestu. Mimogrede, tudi na kavnem avtomatu se da opečt
smile-1.gif

Da ne govorim o dvorišču firme, založenih hodikih (evakuacijskih poteh)

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.113
32
48
Ni samo proizvodnja, tudi režija ima svojo OT, in bil bi presenečen kaj vse vsebuje. No, nikomur nebom vsiljeval svojega mišljenja, upam pa da se tvojemu zaposlenemu ne bo nekoč kaj zgodilo....pa četudi mu prenosnik pade na nogo. predvsem upam da bo zaposleni dosti pameten..........da te olupi ko banano.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
774
113
Escada66 se strinjam s tabo, najbolje, da nekomu na debelo plačajo par jurčkov, da to v enih par urah naradi, oziroma popravi nekaj podobnega, vsekakor bolje za take firme, kot ti delaš, uporabniki posebej tisti z bolj nerizičnimi dejavnostmi se bodo pa že znašli in to naredili ceneje........ Če pa imajo čistilni servis za čiščenje stekel po stolpnicah, potem pa res bolje, da jim ene taka strokovna firma to naredi ...