Izhodna moc telefona(audio)

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Zanimivo je, kako različne moči imajo "ampi" v telefonih. Če temu lahko tako rečemo...
V avtu uporabljam telefon na 3.5mm audio jacku.
Recimo moj S3mini ali pa HTC(sicer novejši - ne vem modela), je blazna razlika v glasnosti in kvaliteti predvajane muzike.
Pa sem se igral z nastavitvami ipd in ne moreš izničiti razlike.
Torej - ali obstajajo kakšni podatki o moči izhoda?
Ogrevam se za z3 compact - se mi zdi, da imajo Sonyji zelo dober player.
Je kdo že probal razlike med različnimi telefoni?

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.260
152
63
www.gsmarena.com - preveri teste.

Precej sliko popravijo ali pokvarijo same slušalke. Nizko izhodno moč lahko kompenziraš s večjo občutljivostjo slušalk (nad 100 dB/mW)

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Na netu je govora samo o output power za signal. Nikjer pa nisem zasledil za audio. Zato malo sprašujem, če kdo kaj ve.

Edit:

zaenkrat našel samo tole. Ampak to so samo ocene za Sonyja in nič konkretnih vrednosti.
primerjava
(na dnu strani)

Nazadnje urejeno:

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Jaz nebi kupoval telefona na podlagi moči izhodnega avdio signala... Itak teh podatkov neboš našel, pa poleg same moči je zelo pomemben kvaliteten avdio kontroler in tukaj je recimo apple visoko. Raje nabavi kak rabljen ipod (nano, shuffle, classic...) pa gor namečeš muziko pa imaš za avto in za na sneg/plažo, če je treba in boš mel kvaliteten zvok, če nimaš ravno najcenejših zvočnikov v avtu
smile-1.gif

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Sem našel neke forume, kjer debatirajo o kvaliteti zvoka na Z3. Baje bolje od iphona 6. Celo najboljši telefon na trgu naj bi bil, kar se kvalitete zvoka tiče.
Mogoče se je že kaj spremenilo do zdaj.
Sem pa že imel ipoda za v avto, pa mi ni bilo všeč. Sem ostal kar na telefonu.

Nazadnje urejeno:

damirj

Guru
9. maj 2012
5.238
2.378
113
Za AUX vhod na avtoradiju je najbolj važna izhodna napetost iz telefona. Zdaj teli na gsmareni te napetostni ne napišejo, pišejo samo subjektivno. Na phonearena pa imaš tudi podatek o tej vrednosti in Sony Z serija ni nič kaj posebnega.. 0,3V izhodne napetosti je bolj kot ne žalostno. Iphone 6 ima 1V, HTC One (M8) pa 1,3V kar je pa verjetno tudi največ kar sem videl.

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Kvaliteta zvoka zna biti zelo subjektivna zadeva, ker vsak drugače slišimo, eni sploh ne slišijo določenih frekvenc znotraj človeškega razpona sluha
smile-1.gif

Drži pa, da kvaliteta zvoka ni povezana z izhodno močjo določene naprave ali koliko basov (tistih umetnih) sproducira, etc.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.238
2.378
113
Drži ja. Je pa res, da 0,3V na slušalkah niti ni tolko malo, avtoradio ima pa večinoma AUX na kakšen 1V ali 2V vhoda, tako da še precej manjka do neke izenačenosti glasnosti med izviri zvoka.

Mirko

Fizikalc
24. jul 2007
1.049
67
48
Glasnost na izhodu in zvočniku lahko software-sko štelaš, vsaj jest sem to naredil s popravljanjem datoteke mixer_paths.xml na Nexus 5, ki je imel privzeto precej na nizko nastavljeno glasnost.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Citat:
Uporabnik THEDuke pravi:
V prihodnosti bom delal ojacevalce za enkrat ne bojo stereo, simp stvar tranzistor in upori. Je ze kdo delu kj takega?

Če radio malo bolj pojačaš ni dovolj? To je namreč veliko bolje, kot pa vmes dajati neke ojačevalce, ki drugega kot šum itak ne znajo proizvajati
grin1.gif

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik upiwaly pravi:
Sem našel neke forume, kjer debatirajo o kvaliteti zvoka na Z3. Baje bolje od iphona 6. Celo najboljši telefon na trgu naj bi bil, kar se kvalitete zvoka tiče.
Mogoče se je že kaj spremenilo do zdaj.
Sem pa že imel ipoda za v avto, pa mi ni bilo všeč. Sem ostal kar na telefonu.

Z3C je zelo soliden med androidi, z dobrimi nastavitvami Walkman playerja. Pri poslušanju z dobrimi slušalkami pa ugotovljam, da so jabolka prejšnih dveh generacij še vedno korak (ali več njih) pred konkurenco. Zadnjih japk žal še nisem poslušal.