Zdravo,
Že v naslovu teme lahko vidite o čem bo tekla debata. Torej, mogoče kdo ve, koliko vode ''požere'' hmelj med vretjem? Predvidevam da je angleški izraz za to ''Trub loss'', kar je treba prišteti k skupni količini vode, da dobiš na koncu želen volumen piva. Glede ječmena se strinjamo, da gre 1l/kg? Še druga zadeva... mogoče neumno vprašanje...Je izguba vode z izparevanjem (torej med vretjem) enaka pri 20l kot tudi pri npr. 70l? ali gre tu za kakšno nelinearno funkcijo
Že v naslovu teme lahko vidite o čem bo tekla debata. Torej, mogoče kdo ve, koliko vode ''požere'' hmelj med vretjem? Predvidevam da je angleški izraz za to ''Trub loss'', kar je treba prišteti k skupni količini vode, da dobiš na koncu želen volumen piva. Glede ječmena se strinjamo, da gre 1l/kg? Še druga zadeva... mogoče neumno vprašanje...Je izguba vode z izparevanjem (torej med vretjem) enaka pri 20l kot tudi pri npr. 70l? ali gre tu za kakšno nelinearno funkcijo