"Izginila" wlan kartica

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Na Acer Aspire 1810tz sem naredil clean install W7pro. Sedaj ne najde več kartice.
Prenesel sem si najnovejši gonilnik, javi da kartice ni. Grem med upravitelje naprav, kartico vidim, jo "odstranim". Po ponovnem zagonu javi, da je bila kartica uspešno nameščena, wlan še vedno ne dela?
Sumim, da je težava v stikalu, ki vklaplja in izklaplia wlan. Ali je možno wlan na računalniku vključiti še kako drugače?

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.262
338
83
Verjetnost da se ti je stikalo pokvarilo ravno ob instalaciji na novo je majhna. Probaj tiste drajverje za matično in sistem kot tak dat gor, pa bi znalo potem zaznati pravo kartico. Druga možnost je da si jo kje v biosu izklopil. Preveri. Tretja je da nisi namestil pravega gonilnika - navadno imajo isti modeli notebooka 2-3 različne kartice notri - ena je intelova, druga Atheros, pa še kaka Broadcomm... tudi med drajverji notebooka na spletni strani jih je ponavadi več.
Upam, da sem ti kako pomagal z idejami.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.364
5.652
113
astra32....al pa kak speccy...da ti pokaze kjero imas...

pol pa v googla acer broadcom wlan driver...oz kar mas pac

sem delall zanc tudi jaz fresh instal...ne bos verjel neke driverje sem dobil na HP strani...druge na lenovo
smile-1.gif

ko bos mel vse delujoce najdene si jih shrani na kak usb...da bos mel za drugi fresh instal...ker vsakic jih iskat na novo je pravi pain in the ass

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Namestiti moraš celoten suite za WiFi in BT ki ti tudi omogoči to stikalo (drugače je brez funkcije). Vem da je trapasto, ampak sem doktoriral na podobnem modelu Asusa.