Izdelava TURŠKE (parne) savne

BohVar_alias_BOHL

Pripravnik
6. sep 2007
698
0
16
Laibah
Ojla,

ker smo doma ljubitelji savnanja in ker grem letos v projekt "podsvojostreho"
cheer.gif
. Sem že gledal malo po netu, sicer sem nekaj našel, vendar sem rekel, da bom prej malo potipal po ALterju, če ima kdo kakšno izkušnjo.
Rad bi imel Turško savno in NE
ne-ne-1.gif
.
Sicer bi bila tako za ene 2-3 (največ 4) osebe (cca: 180cm x 200cm). Kako, pa je s cenami (izdelava, motor za paro, izgradnja, materilai....)?!
Se zahvaljuje že vnaprej za deljenje mnenj in izkušenj (talam*.press)
zmaga.gif
!

Nazadnje urejeno:

7210

Zelenc'
28. sep 2007
18
0
1
Prijatelj si je doma naredil na novo turško savno. Cena celote je prišla okrog 6000€ (vse kar spada zraven). Aparat oz. naprava za paro je bila okrog 1500 - 2000€. Obloge pod ploščicami je (Wedi plošča - http://www.kalcer.si/pzmp_wedi/) to je nek poseben material ravno za take projekte. Potem je potrebno naročiti še posebna steklena vrata, ki so cenovno tudi draga. Ostane še lučka za savno ter merilec temp. ter nastanitvena konzola. Posebnost je še strop, ki je premazan z neko poliestrsko barvo in je v naklonu tako, da lahko para, ki se spremeni v vodo odteka. Po stenah so pa navadne ploščice. Savno ima v sklopu tuša venda jo po začetnem navdušenju uporablja zelo redko.

Nazadnje urejeno:

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.365
235
63
Bi si z veseljem omislil, vendar bom zaradi pomankanja denarja primoran kupiti kar navadno parno tuš kabino za 1500€...