Izdelava potnega lista?

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Živjo!

Zanima me, če kdo ve nekaj stvari okoli tega... Rad bi dal delat nov potni list, star je potekel. Moram starega vseeno prinesti s sabo na luknanje? Ali ga lahko dam delat kjerkoli ali moram iti na svojo UE? Mogoče kdo ve, koliko je cena izdelave? Kaj pa se potem zapiše vse na ta čip (biometrični potni list, right?)??

lp
Peter

zogica

Pripravnik
21. sep 2007
36
0
6
- starega naj bi imel s sabo, ampak mas lahko tud osebno izkaznico
- za potni list lahko zaprosiš na katerikoli upravni enoti rs
- cena: približno 40€
- glede čipa : Biometrični potni listi vsebujejo nove zaščitne elemente, med katerimi je tudi brezkontakten čip, na katerem je shranjena fotografija imetnika potnega lista in podatki, ki so tudi sicer vidno zapisani v potnem listu. Novost novega potnega lista so še zapisi določenih podatkov v vseh uradnih jezikih Evropske unije in posebna mednarodno dogovorjena oznaka, ki se nahaja na platnici potnega lista in nakazuje, da dokument vsebuje čip.

vir: lastne izkušnje in pa http://e-uprava.gov.si/e-uprava/dogodkiPrebivalci.euprava?zdid=1210&sid=119

smile-1.gif

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Kaj pa prstni vtisi?

P.S. Ker meni so jih pri CII sežgali, tako da se zdaj bojim da me bodo razkrinkali:D

Mantara

Pripravnik
6. avg 2007
355
3
18
po zamenjavi stalnega naslova imaš čas 30 dni da jim prineseš osebni dokument v uničenje. A v tem času moraš naredit tudi novega al lahko recimo tudi po preteku 30 dni to narediš? kaj se zgodi če ne prineseš recimo oz. prineseš z zamudo?

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Hvala, da vsaj vem koliko moram s sabo prinest
smile-1.gif

Sicer pa nikjer ne piše konkretno, glede starega... Imam tudi osebno, itq, ampak ne vem, če moram prinesti stari (čeprav pretekel) potni list, da mi ga uradno uničijo, ali lahko pridem brez. Ker bi rad dal delat čimprej, pa sem še en teden od doma, tako da...(nisem se ga pa spomnil s sabo v ljubljano vzet).

Imaš pa *****
smile-1.gif

lp
Peter