Izdelava internetne strani

wind

Pripravnik
17. sep 2007
293
0
16
Lep pozdrav
Imam namen izdelati internetno sran. Zanima me katere strani so najboljše in najlažje za izdelavo interetne strani da je vse na enem mestu da je web program za izedelavo v slovenskem jeziku preko njihovega serverja kjer bi stran gostovala, da lahko internetno stran oblukuješ iz katerega koli računalnika. Prosim za pomoč?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Mogoče Google Sites najbolj ustreza temu opisu. Naslednja opcija je recimo Wordpress, ampak tam si moreš sam najti nek hosting.

wind

Pripravnik
17. sep 2007
293
0
16
Hvala za odgovor
Jaz iščem za vse na enem mestu in daje izdelava enostavna ter da lahko to možnost prevod ssrani recimo angleški!

cvinga

Fizikalc
10. feb 2014
1.830
1
36
Naredil sem si domeno..povezal z strežnikom...kaj sedaj
sprasujem se.gif

cvinga

Fizikalc
10. feb 2014
1.830
1
36
Pa dobr...v prvič delal in nisem računalničar....vse skup trajalo okol ene ure...

Bo pa itak dones ponoči mrknilo saj je sam en dan zastonj na tej strani

mckmck

Fizikalc
20. mar 2013
525
200
43
cvinga če želiš za tvojo obrt spletno stran mi piši se lahko zmeniva za kakšno poceni stvar.
Lahko tudi tukaj na ZS.

KLuka

Fizikalc
7. sep 2007
1.710
0
36
hehehe
smile-1.gif
... dobra stran, ni kaj

... malo te poravnava zajebava drugače pa super dizajn
tongue-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
348
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik cvinga pravi:
mal za probo...hehe...čez en teden bo di best
cheer.gif

PRVA SPLETNA STRAN !!!!!
Sam uporabljam za hobi tole zadevo:
http://www.weebly.com/
Je cenejša kot tvoja (brezplačno, če nočeš svojega web naslova, sicer pa cca. 4 USD mesečno za custom web naslov). Poleg tega je tudi izredno enostaven.

V eni uri si naredil ravno en zmazek
grin1.gif
). Fotografije bi bilo tudi fajn, da bi jih občutno izboljšal. Ne stavit fotk s telefona na predstavitveno spletno stran.

Evo, predstavljaj si, da si stranka in imaš na eni strani tole predstavitveno stran, na drugi pa tvojo
grims-1.gif
.

Zgolj v info: za tole sem porabil par dni (ok, vključno z vsebino, pa rahlim oblikovanjem slik, ampak vseeno; plus tega je še vedno daleč od optimalne). Je pa res, da sem se na začetku ''učil'' (kolikor se pri tako enostavni zadevi sploh učiš
grin1.gif
). Sedaj bi zadevo precej hitreje sestavil skupaj, ko poznaš cake.

Torej zaključni nasvet, da ne bom preveč klobasal: oblikovanje spletne strani v cloudu je precej enostavno, kar pa ne pomeni tudi hitro. In če bo to uradna predstavitev obrti, se moraš za to potrudit. Tudi samemu ti bo uspelo, vendar ne v eni uri. Boš moral malo truda vložit noter in se malo izobrazit (predvsem na temo SEO). Tako da, če ti to ne leži, je bolje da daš nekomu par EUR, da ti naredi pravo spletno stran. Zavedaj pa se, da boš vsebino moral vseeno sam pripravit
grims-1.gif

Citat:
Uporabnik cvinga pravi:
Kdo ve kaj naj bi tole pomenilo ? In kaj čem zdaj s tem
sprasujem se.gif

NqMc3WP.png
Predvidevam, da ti manjka uporabniško ime in geslo
grin1.gif
.

Nazadnje urejeno:

cvinga

Fizikalc
10. feb 2014
1.830
1
36
Še zmerom ne vem za kaj naj uporabim ta strežnik al karkoli je že...čeprov odtipkam ime in geslo je zadeva ista...

Spodaj v podpisu imam stran od weeblya...na hitro malo zmetal skup....ni mi pa jasno kako skopirati kodo za sledenje od googla analyticsa in tole

in če prov štekam bi moral kodo prilimat tukaj

vendar ni šans da jo prilepim
confused-1.gif

Aja..zakaj to sam delam...da se bom kaj naučil in mi je predvsem to v veselje
cheer.gif

KLuka

Fizikalc
7. sep 2007
1.710
0
36
To datoteko moraš poiskati na svojem strežniku, in tam prilepit to vrstico.

Če jo spremeniš samo preko brskalnika, to ne bo delovalo in bo vidno samo tebi
wink-1.gif

Nasplošno so ta orodja v brskalniku namenjena testiranju itd... in preko njih za stalno ne moreš spremenit nič.

lp

EkoKaprica

Pripravnik
4. mar 2014
388
22
18
www.ogrevanje-hlajenje.net
greš na Design -> Edit html/css (levo spodaj) in jo prilepiš na vse strani

tall-header.html
short-header.html
no-header.html
landing.html

Kodo od googla daš lahko na dno strani pred:

<script>
(function(i,....
</script>

</body>
</html>

Meni tako dela ok
smile-1.gif

Poleg kode si moraš urediti še piškotke (pa ne iz pečice), npr tukaj http://cookieassistant.com

Glde na dejavnost pa si lahko narediš tudi luštno fotogalerijo.