Izdelava dodatnega ključa VW Polo 2003

psytoma

Pripravnik
2. feb 2010
251
1
18
Kupil sem rabljenega Pola 2003 in ker je imel lastnik samo še en ključ, me sedaj zanima kako najceneje dobim dodatnega? Je edina možnost uradni servis? Vem, da kodirati ga bodo morali tam, vendar lahko do samega fizičnega ključa pridem kako ceneje?

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Meni so za par let starejšo francosko kanto naredili v Merkurju na Viču, drugače pa bi mi enako lahko naredili na tržnici v BTC-ju (isti vhod kot Eurospin) ali pa v Medvodah (tavelik Mercator).
Se mi zdi, da je bila cena povsod približno enaka (okoli 40 EUR), ključ ti tudi zakodira, pred tem pa na napravi preveri, če ima pravi imobilizer oddajnik za tvoj avto. Je pa to ključ brez daljinskega zaklepanja.

sad

Guru
24. avg 2007
21.191
9.818
113
Poleg rezervnega ključa, bi jaz razmišljal še o tem, kdo ima ta ključ. Da ne boš en dan ostal brez avta. In tudi, če imaš zavarovano proti kraji, boš spušil, ker kolikor vem, moraš imeti vse original ključe pri sebi, da ti zavarovanje proti kraji velja.

psytoma

Pripravnik
2. feb 2010
251
1
18
Ja nima pomena razmišljati o tem kdo ima tisti ključ, če mi je prodajalec rekel, da ima samo enega. Mislim, da je večja možnost, da to drži, kot pa obratno, zato ne bom paranoičen glede tega. Če pa bi res avto res kdaj izginil, bom pa vedel koliko je ura.