Izdelava "činč" audio kabla (chinch cable)

KURKOFF

Pripravnik
8. avg 2007
401
0
16
Za prenos zvoka iz računalnika na TV sem izbral audio kabel (2x2.5). Na vsakem koncu sem "nalotal" činč konektorja, takšna kot sta spodaj na sliki. In ko sem stvar sprobav ugotovim, da je signal po kablu tako šibek da se komaj kaj sliši na TVju. Kaj se storil narobe?

k2302.jpg

Nazadnje urejeno:

jezek

Guru
24. jul 2008
3.409
1.410
113
Nisi napisal dovolj jasno. V vsakem primeru rabiš štiri 'žice' (torej 2 krat po 2x2.5). Kakšen konektor imaš na računalniku? Predvidevam, da nimaš dveh činčev, ampak stereo jack. V tem primeru moraš na tri konekorje stereo bananice nalotat štiri žice (dve na maso, eno na levo in eno na desno nogico). Na drugi strani pa ustrezno na dva činča (masa na oklep, signal na sredino).

Če si vse nalotal ustrezno pa preveri če imaš izhod na računalniku ustrezno nastavljen (tudi glasnost- ampak to si verjetno že preveril) in če si izbral ustrezen izhod na pcju ter vhod na tvju

KURKOFF

Pripravnik
8. avg 2007
401
0
16
Na računalniku imam običajen izhod v katerega "paše" 3,5 mini jack. Prehod rešujem z kablom-adapterjem kateri ima na eni strani mini jack na drugi pa 2 činča.
Zgleda da imam en kabl premalo. Škoda, ker je že vse v steni oz. stropu...
bonk.gif

Preostaja mi edino mono način oz. eni radeoni omogočajo prenos zvoka preko DVI-ja (baje).

P.S. Hvala na odgovoru!
cheer.gif