Izdelava ČB fotk

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.572
6.657
113
pri taščici
Kje v LJ bi mi naredili ugodno ČB fotke velikosti 13x18 cm (ali kaj podobnega).
Najraje bi osebno tja odnesel v izdelavo eno fotko (potem pa ob zadovoljsstvu še kakih 30). Če pa v lj ni ČB printerja bi pa po mejlu poslal fotke preverjenemu "tiskarju".
Harvey norman ne naredi dobre ČB fotke (med meniji sploh nisem našel želje za ČB fotke) Jo sprinta z barvami in je precej "čudna"
confused-1.gif

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Printanje Čb fotk na barven papir je ponavadi res zelo slabo. Po moje boš dobre ČB printe (na ČB papir) precej drago plačal. Poskusi vprašati npr. v foto Tivoli. Morda pride v poštev print s sublimacijskim printerjem?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
meni jih foto mitja v kranju kr dobr naredi. probej mu nest eno, pa boš vidu če boš zadovoljen.

peterm

Pripravnik
17. sep 2007
699
0
16
ma če je ČB iz rgb ja osvetljena pride kar malo sivkasta..
ni to to..
najbol je če čb slikaš načb film.. ker pol dajo tut čb papirčke..
u bistvi ni niti neke razlike a ti z digitalcem slikaš u čb al s filmom.. sam rezultat je pa bolši z filma..
če maš digitalno potem obvezno rečeš za čb in boš tut to dobu..
mora dat čb papirčke not pa tut časi razvijanja so drugi..
pomoje tivoli al pa klemenc..

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.572
6.657
113
pri taščici
Ja to misliš spremeniti v kakem programu? Je kaj važno kater program, al bo kaka picasa, irfanview kar OK.
Scier pa sem v Harveyu printal fotko ki je že bila spremenjena v ČB pa je bila nekam precej čudna.
Je pa res da so v fotoaprat zajete kot barvne.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.884
626
113
Najbolj enostavno je res, da v Picasi spremeniš fotko v ČB(Učinki->ČB) in nato, pa se še malo poigraš s kontrastom (Izpopolnjevanje->Poudarki).

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Če imaš Photoshop lahko uporabis channel mixer in nastaviš intenziteto za vsako barvo posebej. Jaz začnem okoli vrednosti red-60%, green-30%, blue-10% in potem variiram te vrednosti. Dobijo se tudi plugini za Photoshop, ki zanjo simulirat klasične ČB filme. Res, da je tak način malce bolj kompliciran ampak konverzija iz barvne fotke v ČB ni tako trivialno opravilo, kot se na prvi pogled zdi...

krava

Majstr
5. sep 2007
3.665
340
83
www.kacnje.eu
Točno tako kot pravi ziggy. Zadeva ni povsem enostavna, potrebno je imeti kar nekaj izkušenj in občutka. Potem pa iz barvne nastane lepa ČB.

S57BMU

Pripravnik
7. sep 2007
643
10
18
Citat:
Uporabnik ziggy pravi:
Če imaš Photoshop lahko uporabis channel mixer in nastaviš intenziteto za vsako barvo posebej. Jaz začnem okoli vrednosti red-60%, green-30%, blue-10% in potem variiram te vrednosti. Dobijo se tudi plugini za Photoshop, ki zanjo simulirat klasične ČB filme. Res, da je tak način malce bolj kompliciran ampak konverzija iz barvne fotke v ČB ni tako trivialno opravilo, kot se na prvi pogled zdi...

Nam lahko zaupaš kako se imenuje ta plugin za photoshop
sprasujem se.gif

Lp&hvala.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
jaz ponavadi kar v Lightroomu obdelam B&W fotko, ponavadi kar s tistimi preseti, ki so podani, potem samo sfiniširam. fotke sem sprintal v Harveyu, A4 format in je prišlo ven noro dobro.
wink-1.gif
vsaj tako pravijo tisti, katerim sem potem fotke dal.

so mi pa dali na mat papir, in res lepo zgleda vse skupaj.