Izdelaj si mrežni kabel...

matt

yeeeehaaaaw
20. jul 2007
866
0
16
Torej,

v planu je izvedba enega ožičenja, dva mrežna kabla bi rad od routerja potegnil na dva različna konca. Ker bo trasa vrtana v beton, bom potegnil kabel brez konektorjev. Le ti pridejo na kabel na koncu.

Konektorje imam, klešče imam, tester imam. Nimam pa načrta. Ja, net jih je poln. Nekatere sem enkrat v preteklosti že uporabil, a je bil bolj "žmigovc- dela ne dela" efekt, odvisno od sreče. Zanima me ena preverjena zadeva.

Kakšen nasvet.

LPM;

matt

yeeeehaaaaw
20. jul 2007
866
0
16
fcuk.. in moja lenoba...
smile-1.gif

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.236
3
38
Jaz sem si na začetku pomagal kar z enim kratkim original kablom, sem ga mel zraven klešč in copy/paste.
smile-1.gif

Je pa dobro delat po standardu (B), ker če pride kak "pameten" s testerjem, ki vse kar ve je barva kabla in niti ne ve zakaj parice obstajajo, da ti potem vsega ne uniči.

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Da ne bo tako kot en gospod, ki je potegnil 200 metrov kabla po hiši stisnil gor konektorje in potem javil da mu ne dela.
Sem vprašal kak so pa barve zvezane. Je rekel najprej vse polne, potem pa vse tiste z belim vmes. Pa na obeh straneh enako. Zakaj ne dela :p

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
Gledano iz spodnje strani konektorja gredo barve takole
Belo oranzna
Oranzna
Belo zelena
Modra
Belo modra
Zelena
Belo rjava
Rjava

Pa pazi, da ne stisnes prevec konektorja, ker se lahko zgodi, da ne bo dober kontakt. Pa ko izolacijo rezes, imas znotraj eno vrvico. To vrvico potegnes enih 10cm po izolaciji, da jo razreze. Visek odrezes in imas zice pripravljene. Ce bos s klescami rezal se hitro zgodi, da zico malo narezes. Sicer je odvisno od kabla, ampak nekje do 100m dela ok, kar je vec pa lahko zgublja signal, tako da moras dat vmes en switch.

matt

yeeeehaaaaw
20. jul 2007
866
0
16
Potegnjeno, sklemano, stestirano. Vse 100%. Sem "barval" po zgornjem videu.
Hvala vsem za nasvete. Mogoče tema še komu drugemu prav pride.