Izbrišite svojo Google zgodovino iskanja

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
http://www.varninainternetu.si/2012/izbrisite-svojo-googlo-zgodovina-iskanja-se-pred-1-marcem/

Sem mislu, da google že od nekdaj zbira podatke z vseh koncev in me analizira
redface-1.gif

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
kaj pa jaz, ko do sedaj nisem mel tega vklopljenega, pomeni to da ne rabim nič skrbet?

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Če si bil prijavljen v gmail, imaš to vklopljeno.

Sicer pa čisto preveč pompa zganjajo glede tega. Zgodovino boš lahko brisal tudi po 1. marcem. Sploh pa google nič ne skriva kakšne tvoje podatke ima in za kaj se uporabljajo. Veliko bolj bi se morali bati facebooka, ki te tudi sledi po celem iternetu z like gumbi. S tem da nikjer ne vidiš podatkov, ki jih pri tem zbirajo. Potem je pa zadaj še cela veriga oglaševalcev, za katere sploh ne veš.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Meni tudi ni jasno, zakaj bi to brisal. >A mi to kaj škodi, reklam, ki mi jih popajo itak ne gledam, teroristične celice, pedofilija, izdelava bombe in napad na najbolj demokratično državo me ne zanimajo. Tko da, kje je smisel take paranoje. Tudi skrb za zasebnost in varnost morata biti pretehtani in umirjeni, ne pa histerični in paranoični.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Če nočeš da ti sledijo uporabiš private browsing mode in se povežeš preko tor omrežja preko wifija v knjižnici :D

Za mene so targetirane reklame prej plus kot minus. Raje vidim oglase za avte in elektroniko kot za kozmetične pripomočke.

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
pa če ti povem, na tej strani, kjer bi moral bit gumb pobriši zgodovino, na tej strani se mi pokaže samo vklopi zgodovino?

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.978
40
48
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Meni tudi ni jasno, zakaj bi to brisal. >A mi to kaj škodi, reklam, ki mi jih popajo itak ne gledam, teroristične celice, pedofilija, izdelava bombe in napad na najbolj demokratično državo me ne zanimajo. Tko da, kje je smisel take paranoje. Tudi skrb za zasebnost in varnost morata biti pretehtani in umirjeni, ne pa histerični in paranoični.

Zato, ker zgolj tako mislis (in s takim nacinom razmisljanja ne skodis le sebi, ampak tudi drugim "freedom loving people" okrog tebe). Stavit grem, da je v vseh tvoji iskalni zgodovini najmanj en, verjetno pa celo vec pojmov, ki se jih ze danes lahko interpretira "tako ali drugace" ali te oznacijo za "terorista". Ce ne, pa se bodo (kaksen novi zakoncek tu in tam, pa je, da se stvari, ki so bile do vceraj normalne in sprejemljive, zacnejo steti za kriminalna dejanja). Tako pac je trenutno stanje v svetu, da velja better safe than sorry.
smirk-1.gif

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Taki pojmi, ki te lahko opredelijo za terorista, se verjetno pojavljajo pri večini uporabnikov interneta, ravno tako povezave, ki bi lahko nekoč postale kriminalno dejanje. Si prepričan, da bodo zaradi tega strpali v Guantanamo kakšen milijon do dva ljudi, da bodo uvedli kazenske pregone proti podobnemu številu ljudi in vse to samo zaradi zgodovine brskanja pred par leti? Ne trosi neumnosti in ne ustvarjaj panike pod pretvezo Freedom Loving People. S tem se dela več škode kot koristi.

Doto se strinjam, raje vidim, da če me že filajo z reklamami, da me s takimi s področij, ki me zanimajo in ne z random.

Nazadnje urejeno:

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.308
824
113
Ljudje pričakujejo vedno boljše iskalnike, vedno večje poštne predale, vedno boljše spletne storitve kot npr. google docs, maps, koledarje, brezplačne prevajalnike, socialna omrežja in chate, digitalne knjižnice... in to vse BREZPLAČNO. Pa a vi veste, da mora tisti, ki je vse to naredil, tudi PLAČAT ta razvoj. In glavnina tega razvoja se mora financirati preko nečesa in če pogledamo internet, je tukaj najbolj popularno oglaševanje. In oglasi pač morajo biti ciljani, saj le tako prinesejo željen učinek za oglaševalca.

Če pa vam ni všeč, pa si naročite plačljive storitve in vam noben ne bo prikazoval oglasov in vas profiliral. Ampak fantje in dekleta, to stane. Vsi se bojimo profilirana, hkrati ni pa noben pripravljen dat niti 10€ mesečno za uporabo 5GB poštnega predala in 20 za uporabo stoitev kot jih ponuja google. Ne to je pa preveč in predrago, denarja jim pa že ne bom dal, saj je na internetu vse zastonj. There ain't no such thing as a free lunch. In to velja za ZDA, EU, Rusijo, Indijo, Kitajsko, Butan.

lp

mistique

Guru
16. jun 2009
14.087
1.891
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik Ateis pravi:
In glavnina tega razvoja se mora financirati preko nečesa in če pogledamo internet, je tukaj najbolj popularno oglaševanje. In oglasi pač morajo biti ciljani, saj le tako prinesejo željen učinek za oglaševalca.

Jaz sem jih zj=bal. Sem lajkal taščo in soseda. Pa da vidim kakšne oglase mi bodo servirali
evil.gif