Izbira zavarovalnice

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Živjo!

Po daljšem času zavarujemo avto tudi kasko.
Katero zavarovalnico se splača izbrati?

Cene za max kritje (AO, AO Plus, Polni kasko, komplet delni, nezgoda, pravna zaščita, asistenca) so tam tam. Edina razlika, ki jo moje laično oko vidi je, da ima Sava npr. 1% franšizo, triglav fiksno 200€. Bonus se bo prenesel z AO, kjer je sedaj 3 razred oziroma je poteklo novo obdobje - verjetno drugi.

So še kakšne pomembne razlike? Ali kera bolj komplicira pri morebitnem uveljavljanju (bog ne daj) škod?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.909
16.012
113
Žal ne morem nič razlagat o dejanskih razlikah, ker nimam konkretnih ponudb pred sabo. Razlike seveda so, kje večje, drugje manjše potem se pa vsak posebej odloči ali so mu te zadeve/razlike sprejemljive, sploh v kombinaciji z višino premije oz. glede na razlike v premijah.
Kar se pa komplikacij s strani zavarovalnic tiče pa saj veš kako je - "vsak" bo (po)hvalil zavarovalnico pri kateri dotična oseba še ni imela slabe izkušje in "vsak" bo grajal tisto zavarovalnico kjer je bila kakšna slaba izkušnja nee glede ena to, da je pri komu drugemu bilo pa ravno obratno. Pregovorno pa naj bi bil Triglav tisti, ki nikoli nič ne komplicira ampak to je seveda daleč od resnice.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

igiNo1

Guru
24. feb 2018
1.462
664
113
Sava ima tudi brez franšize in 0,5% franšize, je pa razlika v premiji :) . pa pozanimaj se o reševanju škode. Kje, kdaj , kako? Je baje razlika med kraji, med zavarovalnicami. Ponavadi pa se mudi z zavarovanjem, ko se odločiš za nov avto in ti prodajalec "priporoča" najbolj ugodno, kjer dobi najboljšo provizijo :)

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.229
1.392
113
Živjo!

Po daljšem času zavarujemo avto tudi kasko.
Katero zavarovalnico se splača izbrati?

Cene za max kritje (AO, AO Plus, Polni kasko, komplet delni, nezgoda, pravna zaščita, asistenca) so tam tam. Edina razlika, ki jo moje laično oko vidi je, da ima Sava npr. 1% franšizo, triglav fiksno 200€. Bonus se bo prenesel z AO, kjer je sedaj 3 razred oziroma je poteklo novo obdobje - verjetno drugi.

So še kakšne pomembne razlike? Ali kera bolj komplicira pri morebitnem uveljavljanju (bog ne daj) škod?
Gres do nekoga, ki ima preko vse zavarovalnice. Jaz sem tako letos prišparal kar nekaj.