izbira pravega motocikla ?

KAALman

Pripravnik
10. jan 2008
751
2
18
Prekmurje RepubliQ
Obišči stran
ker smo se pred leti že vozili z APN6, so me ob teh prelepih sončnih žarkih zamikali mopedi... tokrat tam okrog 600 ccm, pa tam do okoli 80KM, kar mislim da bi z mojimi 90kg in 189cm lahko obvladal...

ker imam relativno malo motorističnih izkušenj, in ker nikakor nimam želje po hitrosti, bi izbral motocikel, ki ne sili preveč v prisiljeno držo, pa da ni preveč požrešen pri vzdrževanju, in da konstrukcijsko vsaj približno prenese mojo višino, cenovno sem gledal okoli 3 jurje evrodolarjev, in pa ne starejšega od 5 let, čoperji, krosači in športaki ne pridejo v poštev, nakedi mi tudi preveč ne dišijo, ampak bi sprejel tudi to...

tako sem po slikah sodeč na avto.net najdel npr.:
- TDM 850 ( že vozil, in vem da je visok, ter je udoben za sedenje)
- CBF 600
- Kawa Z750
- Vstrom
- še kaj ??

seveda naj bi bilo primerno za zapeljat kakšno daljšo turo s sopotnico
smile-1.gif

seveda motocikla ne bom kupoval na vrat na nos, ampak ga bom šel pogledat, vsedet, zapeljat, pa še kakega bom s sabo vzel, ki se vsaj malo spozna in ima že nekaj dvokolesnih kilometrov za sabo

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
tudi jaz sem v podobni dilemi.
meni je v ožji izbor prišel suzukijev sv ali gsf
kawasakijev er 5ali zr 750

vuk

Pripravnik
19. nov 2007
499
4
18
TDM - super izbira,dovolj moci, udoben za oba. Kaj pa ze novejsi TDM 900?
Z750 - prevozil 40.000 km z Z750S, odlicem motorcek,obnese se za turanje in kaksen sporti dan na Marofu;boljsa polovica bo malce bolj trpela;se mi zdi da je tvoja celo malce vecja od moje. Definitivno manj udoben kot TDM,Vstrom itd.
Vstrom - si mislil 650 ali 1000ccm. Za v dvoje je skoraj 650 ccm malce svoh, vrtet ga moras v visje obrate in malce vec dela mas z saltanjem
Kaj pa kaksen Bandit, mogoce Fazerca 600,tam okoli 2003 letnik.
Drgac pa me rufni in vdariva kaksno debato.

I

Izbrisan uporabnik #488

Nekaj ne gre skupaj? Pravi, da mu naked ne diši pa da je začetnik in gleda Z750, ki ima preko 100PS
smile-1.gif

KAALman

Pripravnik
10. jan 2008
751
2
18
Prekmurje RepubliQ
Obišči stran
pravim točno to, kar tebi ne gre skupaj... zato pa zdaj tipam po trgu (prdevsem pri kolegih in znancih) da dobim vsaj osnoven občutek, v kaj se lahko spustim... izpit za motor imam že 14 let, žal pa imam manj izkušenj z motorjem, in po dolgih letih nazaj v sedlo ni glih enostavno

vuk

Pripravnik
19. nov 2007
499
4
18
Z750S je bil meni prvi motor....v treh sezonah naredil 40.000 km. Ce znas vozit z glavo(ne spodnjo) in znas kontrolirat desno zapestje ter ego ni noben motor premocen. Ego,glavo in zapestje pa (skoraj) brez zadrzkov sprostim na Marofu.

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.555
1.149
113
Za začetek predlagam V-Strom in to 650. Tudi, če ga boš pošteno osedlal, ne bo nič švoh, sploh pa ne za začetnika!!!!

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
ksz...
tud jaz sem začetnik.probal er 5 pa mi je premali.skorej kot da bi vozil kakega CTXa
confused-1.gif

probal še pegaso čist iz firbca.no go
ne-ne-1.gif
mi ne diši ne lega namotorju ne obnašanje enovaljnika.
zaenkrat suzuki bandit mi je zgleda čisto pisan na kožo po 15km.itak se mi pa ne mudi in še malo firbcam naokoli

KAALman

Pripravnik
10. jan 2008
751
2
18
Prekmurje RepubliQ
Obišči stran
cenovno smo nekje med 3 in 4 jurji, za opremo pa ziher še slabega jurja poleg

tule se poraja še eno vprašanje... kaj moram NUJNO imeti takoj ko kupim motor

čelado...
jakno...
čevlje...
rokavice...

kje nabavit, za kolk dnarja ? vem da oprema ni ravno poceni

vuk

Pripravnik
19. nov 2007
499
4
18
Vse...najboljse da celo opremo;www.moto-oprema.com, Damjan je itak v tvoji blizini,pa gres malo tja pogledat. Celado obvezno rabis,pa najmanj jakno ter rokavice. Ce in ko kupujes kupi dobro, ce ne bos kupil dvakrat. Drgac pa pobaraj kaksnega kolega,ce se komu valja kaksna jakna,ki bi ti pasala.
Drgac pa lahko racunas na min. 1000-1500 EUR po osebi za zadovoljivo opremo_Odloci se ali leder ali cordura. Priporocam leder. Glavne sejme za poceni moto opremo si na zalost letos ze zamudil.

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Citat:
Uporabnik KAALman pravi:
cenovno smo nekje med 3 in 4 jurji, za opremo pa ziher še slabega jurja poleg

tule se poraja še eno vprašanje... kaj moram NUJNO imeti takoj ko kupim motor

čelado...
jakno...
čevlje...
rokavice...

kje nabavit, za kolk dnarja ? vem da oprema ni ravno poceni

za opremo računej nekako 1-1,5k €.....vsaj sam zase vem, da raje kupim kvalitetno opremo ter malo starejši motor....kot da imam super SS motor novejšega letnika pa se vozim v supergah.

za opremo malo poglej TUKAJ ...imajo kar dobre cene + poštnina ni draga.

vuk

Pripravnik
19. nov 2007
499
4
18
Redne cene definitivno ne...delam v Avstriji in mam dost sodelavcev motoristov,ki iz prve roke vejo cene, ce jih jaz slucajno ne. Je pa res,da majo veckrat letno konkretne akcije v primerjavi z nasimi trgovinami.

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
bil v celovcu cca. 14 dni nazaj.vsaj 20% artiklov je bilo zelo znižanih 40-50%.mogoče gre za starejše modele samo vseeno se splača.

a kdo ve kje bi dobil na netu kak test čelad.ker vsak svoje hvali.me znaima če je nolan in shoei res toliko boljši od ostalih znamk kot imajo ceno.definitvno pa pri čeladi ne bom šparal.ampak rad bi čim boljše razmerje kvaliteta denar