Izbira luči za stanovanje

DoR

Pripravnik
2. sep 2007
247
0
16
Izbiram luči za novo stanovanje. V trgovinah, ki sem jih obiskal (Lesnina, Merkur, razne prodajalne s svetili), me ponudba ni preveč navdušila. Še najbolj so mi všeč Philipsove Ecomoods luči (na slikah spodaj). Preden se odločim za nakup bi še tukaj malo povprašal za nasvete.

spot_ecomoods_wit_3_lichts.jpg
579323116_rtv_.jpg
579303116_rtf_.jpg

Glavni prostor je velik približno 30 m2 (strop je visok cca 2,5 m) in združuje kuhinjo, jedilni kotiček in dnevni kotiček (približna postavitev je na sliki spodaj). Okno je čez celo spodnjo steno (na sliki 1). Trenutno razmišljam o naslednji postavitvi lučk ("x" se nanaša na mesto napeljave, kot prikazano na skici spodaj):
X1: Enojna
X2: Dvojna
X3: Trojna
X4: Dvojna/Enojna

Žarnice v lučeh ( LINK ) so neke ultra-super varčne 12W, ampak naj bi dobro svetile.

Ali bodo luči zadosti osvetljevale prostor? Dobrodošel vsak nasvet o postavitvi, izbiri luči, itd.

SLIKA 1:
skica01.jpg

SLIKA 2:
skica02.jpg

DoR

Pripravnik
2. sep 2007
247
0
16
Tam pri koritu je še ena kuhinjska lučka pod zgornjimi policami, desno nad štedilnikom pa luč od nape. Tam bi dodatno osvetlil prostor z lučmi iznad šanka.

Nad jedilno mizo pa vem, da manjka luč. Pa ne vem a je zadosti če uporabim tisto trojno luč in na ta način čimbolj razspršim svetlobo, ali moram npr. potegniti kabel od luči in luč montirati direktno nad mizo (ta je raztegljiva in se lahko razširi tudi do "x3" luči na zgornji sliki...večinoma bo miza v "osnovnem" položaju ob steni).

Možnost so še te reflektorske luči (npr. slika spodaj), ki so trenutno očitno popularne...ampak mi niso najbolj všeč :S

nasveti še naprej dobrodošli
smile-1.gif

11785_PE089080_S3.jpg

DoR

Pripravnik
2. sep 2007
247
0
16
Nee, ampak se mi zdi da trenutno vse vrti okoli teh reflektorjev in so mi uni Philipsovi še najlepši (prvič gledam za luči in pojma nimam kaj lahko dobim...)

Hvala za linke, bom si prebral
smile-1.gif

DoR

Pripravnik
2. sep 2007
247
0
16
ja, screenshot je iz SketchUp-a.

Razne elemente z detajli (TV, printer, napa, lijak, stoli,...) sem potegnil z neta, omare pa so narisane "po meri" .