Izbira lepila

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.234
1
38
Živjo mojstri.

Doma imam eno omaro, katera ima drsna vrata. Omara se je malo povesila, vrata niso več lepo drsela in pante oziroma neke vrste drsnike je vrglo ven iz pozicije. Pritrjeni že itak niso mogli biti dobro, tako da bi jih sedaj kar zalepil. Katero lepilo mi priporčate za lelpjenje plastike in iverke?

Slikce:
img99561.jpg
[/URL][/img]
img99571.jpg
[/URL][/img]

Tnx, Tuši

xcape

Pripravnik
14. feb 2009
320
0
16
Malo preveri v merkurju, bauhausu, obiju, neki ima tudi conrad. Univerzalna lepila.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Pri zgornji sliki imam občutek, da drsniku manjka en del.

Glede lepila pa: ker je osnova drsnika oblikovana tako, da ima plastika po obodu neke vrste ozobljenje, bo dovolj dobro vsako lepilo za les, ki bo po osušitvi oblikovalo ležišče za drsnik. Na primer Mekol
Če pa bi želel še močnejšo vezavo, izvrtina pa je sedaj prevelika, potem bo treba uporabiti poliuretansko lepilo, ki se pri strjevanju nekoliko napne, 'prime' pa tudi plastiko.
Problem tega lepila je v njegovi omejeni trajnosti (cca 6 mesecev) in ker nisem še nikjer videl manjšega pakiranja od 0.5 kg, ga bo verjetno veliko propadlo. Če seveda ne boš potem lepil vsevprek po hiši
wink-1.gif

Pri različnih proizvajalcih ima to lepilo različna imena, na primer pri Mitolu se imenuje Mitopur, za mizarska dela je E45
Lahko pa uporabiš tudi kakšno od epoksidnih lepil, ta so v precej manjši embalaži, le da bo končni rezultat le malo boljši od PVA mizarskega lepila, ki sem ga omenil na začetku.

Edit: vidim da je problem že rešen...

Nazadnje urejeno:

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Obstaja še opcija B. Namesto lepljenja lahko uporabiš neke vrste "vložke" za iverko. v izvrtino za vijak, ki je "postala" prevelika, vstaviš ta vložek in priviješ prvotni vijak, ki razširi vložek in stvar funcionira. Mislim, da imam nekaj podobnega še doma, če želiš, lahko zvečer poslikam in nalepim fotografijo. Vem, da sem jih kupil v Slovenijalesovi Hobby trgovini v Črnučah, drugje jih niso imeli. Sem pa takšne vložke dobil že pri novi omari, vendar jih je bilo premalo in sem jih še dokupil.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
glede na to, da gre za 2 različna materiala poglej še malo za montažnimi lepili. Po mojem so tej bolj primerni za tole. Zna pa bit mal problem, ker plastika ni porozna, veliko lepil pa drži ravno zaradi poroznosti.