Iz Win XP na nov windows

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Partis bo vredu?
Je zdej treba WIN XP dol vržt in it na kaj WIN 7? Al naj kr tko pustim, ker drugače sam po netu šarm nč druzga.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.089
-8.774
113
Ni ga treba, je pa priporočljivo.
Vsaj nekaj časa se bo z dobrim AV programom, ter redno updatanim flashom in brskalniki dalo normalno delati z XPji, če nimaš na računalniku kakšnih zelo važnih zadevščin.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Meni je danes na kiški z XP-ji napisalo : "updates are ready to be installed on your computer" ??? Da faq?!

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
Meni je danes na kiški z XP-ji napisalo : "updates are ready to be installed on your computer" ??? Da faq?!

po vsej verjetnosti gre za update za IE
pozdrav.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
''Microsoft said it was making an exception for Windows XP because the flaw was discovered so soon after the company officially ended support for the operating system on 8 April.''

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Lahko potrdiš, v primeru težav sem našel tudi rešitev
wink-1.gif

Ko boš popravek naložil odpri IE in poišči neko stran, da boš videl, če se ti bo IE sesul ali ne, potem pa pojdi še v nadzorna plošča/skrbniška orodja/storitve/ in preveri, če lahko preklapljaš med standardnim in extended pogledom.

Če ti vse omenjeno dela potem je OK, če naletiš na kak error pa narediš po tem postopku in bo delalo kot mora:

- odstrani KB2964358 in ponovno zaženi Pc
- odstrani KB2898785 in ponovno zaženi Pc

- namesti KB2898785 in ponovno zaženi Pc Klik
- namesti KB2964358 in ponovno zaženi Pc Klik

p.s.
Včeraj sem dobil cca 25 mailov od ljudi, ki so imeli enak problem in po zgornjem postopku jim deluje.
Prav tako računalnike, ki jih rihtam, vsi delujejo BP po tem postopku. ( na enih je bilo potrebno izvest zgornji postopek medtem ko drugi so delali brez težav, pa so vsi naloženi iz istega CD ).
Zakaj je na enih Pc, ki imajo vklopljen update prišlo do napak na drugih pa ne, pa žal nimam pojma.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
popotnik in ostali:

Hm, ie na oni škatli niti ne uporabljam, vse delam s FF ... upam le, da mi ne bo avtomatsko updejtalo, ker se mi nekako ne bi dalo zajebavat s popravljanjem ... tnx anyway.
zmaga.gif

Nazadnje urejeno:

volk_S

Pripravnik
17. avg 2007
759
0
16
44
ksz.
Mene pa zanima, če grem iz winXP na win7, potem moram vse programe na novo inštalirat?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
697
113
Pri nadgradnjah je zelo zaželjen clean-install (s formatiranjem). Torej moraš vse na novo namestiti.
Kakšno pa imaš konfiguracijo računalnika? Mogoče se ti splača narediti tudi prehod na 64-bitni sistem (tu pa nadgradnja ne pride v poštev, saj imaš XPje najverjetneje 32-bitne).

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Če uporabiš Windows Easy Transfer, je prehod z XP na Win7 zelo enostaven. Prenese vse nastavitve, dokumente, gesla, certifikate itd. Programe moraš pa res instalirati na novo. Samo pazi, ne XP-jih moraš uporabiti Easy Transfer iz sedmice.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.811
836
113
toti Maribor
Ker je nekdo zaklenil temo o XP-jih bom prilepil tukaj zanimivost. Na voljo je Linux z grafičnim vmesnikom odXP- ja, za vse nostalgike. Ima celo program Wine za poganjanje Windows aplikacij.

Vir