Iz VHS v digitalno

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
Vem da so že bile debate o tej temi, na hitro sem pogledal pa nisem našel, rabim pa hiter odgovor.

Za eno firmo bom prenesel VHS in ostale kasete v digitalno obliko. Za kasete iz kamere ne bo problem, saj se jo priklopi prek FireWire na pc in sname dol. Kaj pa VHS?

V preteklosti sem zase to rešil tako, da sem VHS priklopil na digitalno kamero na input, ki je stvar digitalizirala. Tudi zdaj imam možnost to narediti z novejšo kamero z vgrajenim diskom.

Je to dobra rešitev? Ker gre za večjo količino kaset bi bilo mogoče bolj smiselno omisliti si namenske usb škatlice? niso drage. So boljše kot kamere?

Ti video posnetki bojo šli naprej (nestisnjeni) v studio, kjer bojo iz njih naredili filmček, tako da je zaželena čim boljša kvaliteta.

p.s.: je recimo TA zadeva v redu?

Nazadnje urejeno:

Dumber

Fizikalc
19. feb 2008
1.017
4
38
Ptuj
Probaj si zrihtat kak dvd/cd recorder. In jih priklopiš tako da ti dvd/cd rekorder predvaja video rekorder in nato samo snemaš na dvd ali hdd.

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
hja, sicer imam dvd rekorder (ki dela tko tko, ampak to je že druga zgodba). Poskusil bom, skrbi me samo ena stvar!

Končni izdelek bo v dvd formatu, skrbi me samo če mora biti vmesni video (tisti, ki se bo montiral) v boljši kvaliteti kot končni...

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Video, ki se montira mora vedno biti v najboljši kvaliteti kot jo lahko zajameš.

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
Je tako

In kako z normalno opremo to dosežem?

VHS na DVD rekorder?
VHS na digitalna kamera?
VHS na USB video recorder (zajem videa)?

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
Koliko bi računali snemanje ene Hi8 kasete na PC? Brez stiskanja in brez montaže!

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Prodajam Pinnaclovo montazo DV500. Firewire in/out ter analog in/out, ce te mogoce zanima. Dela pa samo do Premiera 6.5, tako da je zame nekoristna
frown-1.gif

S57BMU

Pripravnik
7. sep 2007
643
10
18
Za presnemavanje vhs-v računalnik se lahko uporabi vsaka tv tuner kartica ki ima tudi svhs ali činč vhod (rf je pač slabši). Ta varjanta pride v poštev tudi če želiš posnetke premontirati, pač pred zajemom določiš format dv avi tega pa lahko obdelaš v vsakem programu za montažo.
Vhs tko al tko ne slovi po kvaliteti zapisa tako da kake profi/broadcast hardware opreme sploh ne izkoristiš.
Kako montažno kartico ki dela v polni sd ločljivosti bi izkoristil če bi zajemal iz betacam sp recimo
smirk-1.gif

Lp.

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
Imam notesnik, pa tudi sicer je tak tip kartice zaenkrat previsok nivo zame. Rabim samo osnovno montiranje.

@S57BMU: glede kakovosti mi je jasno da ne bom naredil poršeja iz katrce. Mi je pa zaenkrat najbolj zanimiv način z USB Pinnaclom,, pa tudi drag ni. Stane okoli 100€

S57BMU

Pripravnik
7. sep 2007
643
10
18
Ja, sej jaz imam tudi zunanji usb tuner in za ta namen je čisto o.k.
Pa fajn delaj
smirk-1.gif

Lp.