Iz Mobitela na Simobil

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.716
68
48
Zdravo,

ker je Mobitel vedno drazji se zanimam za prehod na drugega operaterja. Zelo me mika Simobil prevsem ker ima opcijo dveh SIM kartic za isto številko, kot tudi zaradi podpore Moneti. Me pa zanima, kaj lahko kot uporabnik Mobitela pricakujem na Simobilu? Kvaliteta interneta in klicnih storiteh je kaksna? Uporabljam en Android smartphone in veliko visim na netu, storitev MojMobitel redko uporabljam je pa fina stvar in bi bil vesel alternative na S.

Kako stojijo reči?

Hvala.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Odvisno je, kje se nahajaš. Pri meni je bilo povsem vseeno, nikoli nisem imel večjih težav s signalom pri m@, kot tudi kasneje nikoli pri S!. Poizkusi, vezati se tako ne rabiš, pa oceni, če ti ustreza.

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.716
68
48
Ampak a so kakšne veleznane omejitve/problemi za katere bi moral vedeti? Sem iz centra Lj, tako da vsaj doma UMTS signal sploh ne bi smel biti problem. Ampak kaj pa drugje...

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Mislim da nimas kaj za zgresit. Imajo kar solidno postavljeno mrezo. Ne vem pa sicer kako je z mikrolokacijami in kje bi bile lahko tezave.

Fetici

Fizikalc
1. feb 2008
550
36
28
Priporočam, da obiščeš en mobitelov center in naj ti malo pogledajo, če imaš ustrezen paket.
cheer.gif

jamiekarai

Pripravnik
26. maj 2010
667
0
16
Titovo velenje
tud js razmislam o tem .... bomo vidli ka bo zdj ko se iztece kao akcijsko obdobje za prenos podatkov v đabestu ce bo neka bedna ponudba grem tud js bek...

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Mislim da kakšnih sprememb pri Mobitelu kar se tiče cenovne politike ne bo. Tako da kar veselo.

dinos77

Pripravnik
2. nov 2010
589
1
18
Slovenija
Imam pa občutek da bo teh odhodov iz Mobitela drugam vedno več. Po drugi strani pa pazite tisti ki boste šli na Simobil ki veliko uporabljate mobilni internet in pa pazite na prenose podatkov. Ker to pri njih kar precej šepa no. Nabavu ta nov iPhone in me na obvoznici v LJ non stop ven meče. Ponujajo hud telefon, infrastruktura pa ne štima...

wildude

Fizikalc
24. jun 2008
1.573
29
48
Težko je na obvoznici pričakovati povsem nemoteno dato, saj zaradi hitrega gibanja hitreje prihaja do šaltanja med celicami (oz. baznimi postajami). Poleg tega ima voice prednost pred dato, na cesti pa naj se niti ne bi govorilo, kaj šele surfalo (če si voznik).

wildude

Fizikalc
24. jun 2008
1.573
29
48
Marbit sem se napak izrazil. Če si na mestu, je signal stalen (ob predpostavki, da bazna nima težav). Pri vožnji pa pač prideš tudi v območja, kjer do signala ne moreš (takoj), ker blizu ni bazne postaje ali pa je signal kake bazne prešibak.
Telefon pač ob izgubi signala le-tega skuša dobiti drugod. Stalno preklapljanje med celicami pa se posledično odraža v nihanju (jakosti) signala.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
M@ pač nima problemov glede menjavanja baznih postaj. Niti DATA prenos tega nima. S! je pa, kar se tega tiče totalen podn. Potem ti pa še dečva prjavi da naj raje kar na EDGE fiksiram aparat. Halo, S! upeva dobro hendlat 2,5G, medtem ko konkurenca brez problemov uspešno dela z zadnjimi featurji 3Gja?

Res, zakaj ponuja take super telefone, ki bazirajo na 3G tehnologiji za polno funkcionalnost, pa niso sposobni zagotoviti niti najosnovnejše 3G tehnologije (UMTS, 384 kbps) po celi državi?

Za to prekinjanje pa je menda kriv iPhone 4 (pa BB Storm 9500, pa vstavi poljubno samo S! ne...)

gmarko

Pripravnik
5. jul 2009
189
0
16
uglavnem so še lokacije kjer ne moreš uporabljat videoklica...ker bazne postaje še niso posodobljene in na ekrančku mobija ni 3.5G oznake
frown-1.gif
, za simobil to vela.

Nazadnje urejeno: