Iz .gpi v .gpx

placki

Pripravnik
10. apr 2008
49
3
8
S katerim programom bi lahko to skonvertiral?
rolleyes-1.gif

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
kolikor vidim sta to dva garmin formata. Poskusi gpi odpreti z mapsource in ga shraniti v gpx.

placki

Pripravnik
10. apr 2008
49
3
8
Jaz bi rad v garmina naložil POI nekih znamenitosti. Z POIloader mi ne uspe. Napiše mi ali .gpx ali .csv format. Zato moram konvertirati. Tudi Mapsource mi ne odpre tega formata. Na strani z zgornjega linka pa mi tudi noče konvertirati. ALi moraš biti
registriran? Mi nič ne napiše, samo nekaj melje.

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Pozna kdo kakšen program za obraten postopek(gpx v gpi), ker mi včasih ta POILoader ne deluje in kar napiše prišlo je do napake pri vnašanju poi ali nekaj podobnega in potem je mrtev.

I

Izbrisan uporabnik #488

matejdro:
Tale zna: gpsbabel
http://www.gpsbabel.org/

Preverjeno dela, sem pravkar stestiral.

OPIS.

1.
Izdelava GPI datoteke:

Z novo verzijo programa POIloader "izvoziš" POI točke na hard disk, kjer se kreira GPI datoteka.

GPI-Garmin Points of interes format/database

Program na harddisk shrani datoteko v foramtu POI.GPI katero lahko potem prekopiraš v Nuvi/Zumo/Streetpilota itd...

Seveda pa lahko POI točke izvoziš kar direktno v napravo, kar je bila do sedaj edina možnost programa.

2.
Pretvorba Poi.gpi v garminov format za Mapsource gpx/mps itd.

Uporabiš pretvornik gpsbabel (GPSBabelGUI.exe) in pretvoriš gpi datoteko v poljuben format.
http://www.gpsbabel.org/

Jaz sem za delo z Mapsourcom izbral format mps (mapsource).

Program je pretvoril datoteko nazaj iz GPI formata v MPS, vendar vse točke sedaj v eno datoteko.

Poi.mps.

3.
Odpreš Mapsource in pogledaš "rezultat".

Zadeva deluje, vendar pretvorba ni bila 100%. Izvorno je bilo več gpx datotek, ki jih je poiloader združil v en gpi file (to recimo ni tako hudo), izginili so podatki o ikonicah ter podatki o omejitvi hitrosti @, so pa rešene prav vse točke.

Poizkusil sem še s pretvorbo v gdb in gpx a je rezultat enak.

Zaključek:
Pretvorba je možna, vendar ni povsem identična z izvirnikom.

Frko

Pripravnik
24. jan 2008
649
0
16
Snecer vsaka Ti čast. da sam stestiraš in nato opišeš ves postopek.
Taki kot ste Ti, Matko Cifra , Leni ... nam dajete upanje za rešitev naših problemov povezanih z navigacijo.

LP