Iz Celja v Brežice

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.402
1.407
113
Za tiste, ki se večkrat vozite. Po kateri poti je najbolje iz Celja v Brežice. Preko Zidanega mosta in Kršega ali je boljša alternativa Šentjur in Kozje?

gr69

Guru
15. dec 2009
11.637
2.685
113
še v SLO - ampak komaj
Šentjur - Kozje je precej "zavita" - če maš veselje po ovinkih in ozkih - ti kar. Je pa še ena "vzhodna" varianta potem Šmarje - Mestinje - Podčetrtek - Bizeljsko.

Ampak mislim, da je Zidani most - Krško še najboljša.

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.402
1.407
113
Tole čez Mestinje poznam, samo se mi ni za toliko nazaj voziti, pol raje čez Zidani most peljem.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Med Radečami in Celjem 100% nabašeš tovornjak, katerega boš težko prehitel, tako da moraš dati živce na pašo. Plus tega v Krškem prenavljajo krožišče, katerega se ne moreš ogniti, razen če greš na avtocesto (Drnovo-Čatež).

I

Izbrisan uporabnik #9334

Smer Celje - Krško, definitivno čez Zid. Most. V obratni smeri pa nikakor !

Štos je, da je v smeri Krško - Celje ogromen tranzit tovornjakov in se vlačiš za njimi celo uro, prehitet se jih v bistvu ne da nikjer, ... že zaradi prometa samega kot tudi prometnih oznak in omejitev.
V obratni smeri, torej Celje - Krško, je ta kriza mnogo manjša. Promet se na splošno razredči v Laškem, še bolj pa v Šmarjeti, ker se glavnina odcepi v revirje.

Če greš pa na Šentjur - Kozje itd, je pa to predvsem "panoramska cesta", če imaš ravno čas in voljo. Še slabše je čez Podčetrtek.

Čez kakega pol leta se bo odprla obnovljena cesta Sevnica - Planina, - takrat bo pa to najboljša povezava. Že sedaj je bila najboljša, čeprav je bilo vmes dva kilometra makadama ( :D ), toda sedaj v tem času se tam dela in je zaprto.

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.402
1.407
113
No rezime je tak, da sem šel iz Celja preko Šentjurja in Kozjega proti Bistrici ob Sotli in potem do Brežic. Nazaj grede sem naredil za pot do MB enako, saj je cesta od Bistrice do Imena zaprta. Uro in pol sem potreboval iz Brežic do MB.
Je pa cesta res zavita, ampak fina za vozit če si sam v avtu; prometa skoraj ni bilo.