Citat:
Uporabnik skorpy pravi:
Dobri dve leti. Visoka je pa 90 cm.
Je pa itak tko, da grem najprej sama in če vidim da lahko kontroliram spust, potem gre z mano, drugače pa ne.
"Skrbi" me edino to, da je nebi spustil z mano dol
Ja poglej,
Istralandia ni nekaj miniaturnega, ampak so večinoma tobogani za večje.
Podal ti bom moj opis najbolje, kot ti ga lahko:
Ko prideš iz vhoda po stopnicah, imaš levo dva tobogana . Sta moder in bel, se mi zdi. Zaprta - ne vidiš ven. Tja vaju ne bodo spustili skupaj, hčerke same pa tudi ne.
Potem imaš desno dve varianti višinskega pada (bel tobogan). Stopnišče isto, samo višina je pa zelo različna.
Na visokega gredo pubertetniki in pubertetnice, ki se želijo izkazati (po mojih izkušnjah).
Spodnji je pa čisto luštkan, samo morata biti v "dvojčku" dve osebi. Tja te bodo spustili. Tobogan se spusti za nekje višinske razlike 10 metrov, potem je klanec navzgor. Če ni skupna masa oseb okoli 80 kg, "čolniček" ne pride do vrha, in se spusti nazaj v luknjo, kjer so za to predvidena vratca in izhod.
Dobro, potem imaš "Top", kjer ti povedo, da moraš dati obe roki na zatilje, da na skakalnici ne udariš z zatiljem v beton. Tja vaju itak ne bodo spustili.
Nadalje imaš levo od prvo omenjenih toboganov nekakšno "sankališče" dolgo nekje 60 metrov, prirejeno za cca 10 oseb.
Med njimi je 10 cm visoka "pregrada", in le te ter obrobne stene so iz mehkih materialov.
Ne kot npr. v celjskem bazenu.
Samo obrne te pa ko se spuščaš brez vprašanja. Vsaj mene je.
No, potem pa sta po mojem še dve varianti za vaju.
Na koncu kompleksa se nahajata še dva "tobogana".
Eden je "družinski", kamor moraš od vznožja (do kamor se pripeljejo ljudje s tem krožnikom) do zgornje postaje, le tega privleči.
Oprosti, samo ta zadeva ima nekje 35 kg. Če boš sama in trmasta bo šlo. Drugače težko.
Namreč treba je vleči ta krožnik FI nekje 2 metra do zgornje postaje po vročem asfaltu okoli 70 metrov, potem pa še 5 nadstropij po stopnicah. Doživetje je nekako o.k., UUUUAAAAA je pa zadnjih 10 metrov, ki so dejansko precejšnji pospešek, ker je "pad" večji.
Lahko se znajdeš in počakaš družino z dvema in vprašaš, če gresta lahko zraven. Ta "krog" je namreč za štiri.
Druga varianta (na isti lokaciji, samo sosednji vhod) je pa spet dvosed, ki ga moraš enako privlečti gor, samo je mnogo lažji.
Tam je pa en del "tobogana" odprt, nato pa zaprt.
Evo, sem povedal delno kar vem, če te pa še kaj zanima in bom vedel, ti z veseljem odgovorim.