Istralandia

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
zaradi obiska dajem sem.

A je kdo bil v istralandiji, po možnosti z otrokom? Naša punčka se full rada vozi po toboganu (z mano v naročju) pa ker so na netu prikazane prepovedi in omejitve, me zanima, koliko so kaj strogi in gledajo na višino in starost (ter zavračajo) na večjih toboganih?

Do sedaj nismo imeli nikjer problemov in "prepovedi", nekdo pa je rekel, da so v istralandiji bolj strogi. Lahko kdo pove iz prve roke?

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.202
3.828
113
Jaz sem bi. Z našim (4,5 let) in ni bilo problemov. Tam, kjer ga verjetno ne bi spustili, niti ni rinil oziroma se ni upal.

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Dobri dve leti. Visoka je pa 90 cm.

Je pa itak tko, da grem najprej sama in če vidim da lahko kontroliram spust, potem gre z mano, drugače pa ne.

"Skrbi" me edino to, da je nebi spustil z mano dol

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.202
3.828
113
Problem pri veliko toboganih je da na koncu kar orenk priletiš v vodo. Recimo na tiste dolge drče pomoje ni za it z takim mulcem.

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Ja to sm tut vidla na videu. Bomo še premišljeval, pa se pol odločil.

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Citat:
Uporabnik skorpy pravi:
Dobri dve leti. Visoka je pa 90 cm.

Je pa itak tko, da grem najprej sama in če vidim da lahko kontroliram spust, potem gre z mano, drugače pa ne.

"Skrbi" me edino to, da je nebi spustil z mano dol

Ja poglej,
Istralandia ni nekaj miniaturnega, ampak so večinoma tobogani za večje.

Podal ti bom moj opis najbolje, kot ti ga lahko:

Ko prideš iz vhoda po stopnicah, imaš levo dva tobogana . Sta moder in bel, se mi zdi. Zaprta - ne vidiš ven. Tja vaju ne bodo spustili skupaj, hčerke same pa tudi ne.
Potem imaš desno dve varianti višinskega pada (bel tobogan). Stopnišče isto, samo višina je pa zelo različna.
Na visokega gredo pubertetniki in pubertetnice, ki se želijo izkazati (po mojih izkušnjah).
Spodnji je pa čisto luštkan, samo morata biti v "dvojčku" dve osebi. Tja te bodo spustili. Tobogan se spusti za nekje višinske razlike 10 metrov, potem je klanec navzgor. Če ni skupna masa oseb okoli 80 kg, "čolniček" ne pride do vrha, in se spusti nazaj v luknjo, kjer so za to predvidena vratca in izhod.

Dobro, potem imaš "Top", kjer ti povedo, da moraš dati obe roki na zatilje, da na skakalnici ne udariš z zatiljem v beton. Tja vaju itak ne bodo spustili.

Nadalje imaš levo od prvo omenjenih toboganov nekakšno "sankališče" dolgo nekje 60 metrov, prirejeno za cca 10 oseb.
Med njimi je 10 cm visoka "pregrada", in le te ter obrobne stene so iz mehkih materialov.
Ne kot npr. v celjskem bazenu.
Samo obrne te pa ko se spuščaš brez vprašanja. Vsaj mene je.
jezen.gif

No, potem pa sta po mojem še dve varianti za vaju.
Na koncu kompleksa se nahajata še dva "tobogana".
Eden je "družinski", kamor moraš od vznožja (do kamor se pripeljejo ljudje s tem krožnikom) do zgornje postaje, le tega privleči.
Oprosti, samo ta zadeva ima nekje 35 kg. Če boš sama in trmasta bo šlo. Drugače težko.
Namreč treba je vleči ta krožnik FI nekje 2 metra do zgornje postaje po vročem asfaltu okoli 70 metrov, potem pa še 5 nadstropij po stopnicah. Doživetje je nekako o.k., UUUUAAAAA je pa zadnjih 10 metrov, ki so dejansko precejšnji pospešek, ker je "pad" večji.
Lahko se znajdeš in počakaš družino z dvema in vprašaš, če gresta lahko zraven. Ta "krog" je namreč za štiri.

Druga varianta (na isti lokaciji, samo sosednji vhod) je pa spet dvosed, ki ga moraš enako privlečti gor, samo je mnogo lažji.
Tam je pa en del "tobogana" odprt, nato pa zaprt.

Evo, sem povedal delno kar vem, če te pa še kaj zanima in bom vedel, ti z veseljem odgovorim.

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
978
175
43
Citat:
Uporabnik skorpy pravi:
... Naša punčka se full rada vozi po toboganu (z mano v naročju)...

Presneto izkoriščevalski starši!
Ta mala je visoka 90cm, pa mora tebe v naročju vozit na toboganu. Po možnosti si med ta močnimi.

No, naloži kak video, to bo smeh...

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.202
3.828
113
No, jaz sem z mulcem večino časa preživel na tistem "otoku" spredaj desno (mislim da št 17).

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.991
6.218
113
blizu močvirne prestolnice
Jaz pa s šestletno no v sedmem letu je v Olimju na kobri, drčah in velikih toboganih. Seveda se je sama spuščala, razen na kobri, kjer si itak v šlaufih.

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Odlična predstavitev 😄
A ste bli tut v aqualand zelena laguna v Poreču?

burst

Pripravnik
12. nov 2014
831
0
16
Takšno varnost, kot je pa v Istralandii pa še nisem videl v življenju.
Zaradi občasnega pretiravanja z varnostjo nastajajo tudi precej dolge vrste, je pa res, da ne boš nikoli pristal na kakega otroka ali afnača.

Za 90 cm višine je idealen tale gusarski bazen (tudi z majhnimi tobogani) takoj po vhodu, zraven je tudi manjša zelenica za "zakampirat", kjer imaš super pogled na tamalo kaj počne.
Na vse ostalo ne bo smela it. Večji tobogani imajo velikost od 100cm dalje, ta hudi pa nad 140 ali 150. So zelo strogi, ne popustijo za več kot kak cm.

To, da pa nekdo gre z otrokom v naročju na tobogan mi je pa kretenskost brez primere. Če ga že moraš vleč na vse živo, ga spusti samega, nekdo drug pa naj ga v bazenu spodaj pobere ven iz vode.

To, da nekontrolirano pristaja skupaj s 70 kg staršem na hrbtu, v vodo, je pa daleč najslabše kar je možno za tamalga.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.036
11.156
113
Novodobne mamice pač oz starši. Na vsako pizdarijo peljat, da ja ne bo kej zamudil
smile-1.gif
pa 10x slikat poleg.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik Sulc pravi:
Citat:
Uporabnik skorpy pravi:
... Naša punčka se full rada vozi po toboganu (z mano v naročju)...

Presneto izkoriščevalski starši!
Ta mala je visoka 90cm, pa mora tebe v naročju vozit na toboganu. Po možnosti si med ta močnimi.

No, naloži kak video, to bo smeh...

hehe, tud jest sm hotu tole napisat... mat si ne upa, pol jo mora pa tamala peljat v narocju po topoganu.

ja ja, slovenscina je zabaven jezik....