Iskanje ulic v Nuvi 205W

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.736
100
63
Sem novi lastnik nuvija 205w, naložen imam CN NT 2008 in AR 2.10 in imam naslednji 2 vprasanji:

Vprašanje 1
Iščem Miklošičevo ulico 10 v Ljubljani.
1.) Če izberem najprej mesto Ljubljana, nato vtipkam "miklo", jo najde in je vse ok
2.) Če pa izberem Preišči vse (namesto da izberem najprej Lj) in začnem tipkat MIK mi vrže ven samo "Miklarji"

Vprašanje 2
1.) Zakaj je med državami Hrvaska in Hrvatska
2.) Če izberem Hrvaska in namesto vpisovanja mesta takoj kliknem na Končano mi pokaže samo 23000, Splitsko-Dalmatinska zupanija in Zadar
3.) Če pa izberem Hrvatska pa pokaže vsa mesta..?

Vprašanje 3
Zakaj med državami namesto Madžarska piše Magyaroszag?

Vprašanje 4
Kje pogledam kateri radarji in ostali POI so nameščeni?

Hvala!!!!!!!

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.736
100
63
Še 2 vprašanji:
- ali iskanje deluje kaj hitreje, če izklopiš karte, ki jih ne rabiš?
- če je garmin vključen v avto polnilec ob zagonu avtomobila - ali ga lahko res napetostna / tokovna špica skuri?

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Odvisno od tega, kdo in kako ti je nalagal karte. Več kot očitno je, da nimaš originalno naloženih kart.
Magyarorszag ti piše v primeru, da išče po city navigatorju. Tudi tam ni Avstrije, ampak Oesterreich. Vsaka država piše pač po svoje.

Hrvaška in hrvatska je problem adriaroute-a oziroma City Navigatorja. Tam je namreč narisana zgolj okolica Rijeke, Splita, Dubrovnika in Zagreba. Ostalega ni.
Potem pa preklopiš na drugo plast, torej na Adriaroute, kjer pa ti išče po "lokalni" kartografiji, torej ne originalni navteqovi.

Za POI se uporablja POI Loader

Kar se tiče avtopolnilca nebi smelo biti panike.

leni

gps navigator
17. avg 2007
1.549
0
36
S46.2296732 V14.5190865
www.sajko.com
1. ne vem, čudno, meni ponavadi ravno obratno deluje da vse najde
2.Zato ker imaš CNNT in AR in ti da opcije iz obeh kart.
2.3 zato ker išče iz AR ki je boljša in ne iz CNNT ki ima hrvaško skoraj nepokrito
3.Zato ker piše vse države v njihovem jeziku po madžarsko se pač tako reče madžarski tudi avstrijo boš našel pod oster... in pa grčijo pod ellada ali hellas in ne grčija itd. pač v izvornem jeziku države je napisano ime le te.
4. KAM - DODATKI

Da deluje hitreje

Ni res. Oziroma možno je vse ampak še nobenega ne poznam da bi se mu to zgodilo.

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.736
100
63
Hvala za odgovore, sem ugotovil, da če izklopim vse razen AR deluje vse tako kot bi moralo.
Očitno sta CN NT 08 & AR ter AR & Slo topo nekompatibilne oz. se pojavljajo take stvari..

Hvala!

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Žal se to ne da.

CN2008 ima res natančne podatke o hišnih številkah v Sloveniji, AR2,1 in AT pa izjemno pomanjkljive.

Torej, če hočeš karkoli iskati po naslovu praktično moraš imeti vklopljen tudi CN2008.

Res mi ni jasno kako ima lahko CN nekajkrat več podatkov pri iskanju po hišnih številkah kot pa AR, čeprav ima AR krepko bolj natančen zemljevid???

I

Izbrisan uporabnik #488

Podatek ni točen. AR pokriva iskanje po vseh naseljih v RS, CN pa ne.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Podatek ni točen. AR pokriva iskanje po vseh naseljih v RS, CN pa ne.

To pa niti slučajno nimaš prav.

CN ima nekajkrat več podatkov o hišnih številkah.

Moj kraj ima čez 50 hiš pa ga AR in AT sploh ne najdeta pri iskanju, pa še malo morje takih primerov sem našel.

Npr: Poskusi pri AR najti Drnovškov Kraj Zaplana.(Greš najprej Vrhnika in nato Zaplana in dobil boš bore tri zadetke-zaplana ima pa cca 100 hiš).

Pri CN 2008 ti pa najde skoraj vse možno tudi pri Zaplani.

Drnovškova hiša ima številko 6, če se ne motim(ali pa 5) in je na res izjemno mirnem kraju skoraj na vrhu hribčka.

Par sto metrov naprej je pa tudi razgledni stolp in priporočam ogled-Brez Garmina s iskalnikom iz CN 2008 njegove hiše ne bi nikoli našel.

Zemljevidi so pa dejansko v AR in AT kreeeepko boljša.

Ampak samo zaradi iskanja hiš v vaseh bogu za hrbtom moram imeti obvezno zraven naložen še CN.

Žal, ker bi prav rad imel naložen samo AR in AT pa je njun iskalnik po hišnih številkah žal popolnoma neuporaben.

Pri 200W in 205W je žal zagotovo tako kot sem napisal.

Lp

I

Izbrisan uporabnik #488

Ne znaš iskati, to je vse kar ti lahko napišem
smile-1.gif
Oziroma je kriva kombinacija kart, ki dela težave na tvoji napravi.

AR najde Zaplano. Pa ne greš naprej Vrhnika, ampak kar Zaplana.

AR 2.10
- SLOVENIJA: sva naselja (5865) pokrivena s imenima ulica i kuænim brojevima

ar

cn 2008

61.png
70.png

76.png
79.png

83.png
85.png

87.png
89.png

torej najde z lahkoto a ne...

Sicer pa ne razumem zakaj imaš vklopljen poleg AR še AT, ki je topo karta, lahko da je tudi pri tem kakšen problem.

btw.: imam tudi model 205, kjer iskanje dela normalno, samo karte moraš imeti normalno naložene.

yanik

gps navigator
18. avg 2007
652
0
16
Šmartno ob Paki
Tvoje iskanje po Adria Route ni pravilno, zato, pa ne dobiš pravih podatkov.

Torej v tvojem primeru, ko iščeš Zaplano, ne greš najprej pod Vrhnika, ampak vneseš kraj Zaplana in te nato vpraša za ulico, kjer ti ponudi Zaplana, potem pa vpišeš hišne številke in jih najde precej več kot si ti napisal. Zdaj kolikor so pa le te na pravih mestih, pa je odvisno od drugih dejavnikov.

Če vedno ne najde takoj tistega kar išče, poskusi spremeniti kriterije. Skratka malo je potrebno experimentirati in poskusiti še na kak drug način. Čez čas boš videl zakaj je Adria Route še vseeno boljša od CN, kar se tiče Slovenije.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Prav imaš.

Jaz sem vedno najprej vtipkal poštno številko oz. ime pošte in šele nato vas ali ulico.

Vidim pa, da lepo dela, če kar takoj vpišeš vas.

Moram pa reči, da ima tole Garmin zelo čudno urejeno.

Po moje jih 99,9% uporabnikov tipka po navodilih in tam kjer piše mesto ali poštna številka vtipka ime pošte in šele v naslednjem koraku vtipka ime vasi.

Ok, zdaj spet nekaj novega vem.

Lp

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Ja, če pa iščeš na ta način, da kar takoj vpišeš vas in ne najprej mesta oz. poštne številke pa dela
cheer.gif
.

Garmin bi moral tam imeti vpisano, vpiši želen kraj, ne pa, da ima napisano mesto ali poštno številko kar po moje veliko večino zavede.

Če pa vtipkaš najprej ime pošte in šele nato kraj potem pa CN edini dela tako kot je treba, AR pa samo na pol, kar mi ni logično.

Enako mi ni jasno od kje jemljejo podatke saj ima CN ene podatke(recimo pri Zaplani številka 6), AR pa čisto druge(pri Zaplani sploh nima številke 6).

Sam sedaj vem, da moram tja, kjer piše mesto vtipkati kar takoj vas, ki jo iščem ampak večina pa mislim, da išče točno tako kot sem jaz-torej da najprej vpiše ime pošte in šele nato vas-ta iskalnik bi Garmin moral nekako izpopolniti, da bi bil le en možen način iskanja in ne trije, kjer ti vsak da druge rezultate.

Dodatna funkcija bi pa lahko bila tudi iskanje po Telefonskem imeniku in bi ti potem kar na Garminu iskali telefonske številke,...

AR in AT imam pa skupaj naložen zato, ker le oba skupaj data fantastične rezultate saj me lepo vodita povsod, hkrati imam pa res izjemno natančen zemljevid, kjer je lepo vrisana vsaka hiša.

Če imaš pa samo AR pa hiš ni vrisanih, niti ne hribov,....

Skratka oboje skupaj dela fantastično samo original moraš prekopirati s Kamacovim .tYp dodatkom.
In potem imaš takole lepe karte, da boljših praktično sploh ni možno imeti.

shrani.si
[/URL][/img]

shrani.si
[/URL][/img]

kurjac

Pripravnik
14. sep 2008
66
0
6
NM
Spet nekaj več vem
shocked-1.gif

Je pa tole z iskanjem z AR eno veliko sranje.
Pa brez zamere

kurjac

Pripravnik
14. sep 2008
66
0
6
NM
@Snecer
btw.: imam tudi model 205, kjer iskanje dela normalno, samo karte moraš imeti normalno naložene
Kaj zdaj to pomeni? Imam model 205W in preklapljam med kartami AR in CN. Tisto alpsko regijo ki je na napravi imam uradno nadgrajeno ampak vseeno sem jo onemogočil. Iskanje po AR je pa res mal hecno

I

Izbrisan uporabnik #488

Nekateri modeli imajo težave pri iskanju, ker karte niso kompatibilne, samo ti si zdaj uredil in znaš
smile-1.gif

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Ne razumem vas dragi ljudje. Toliko je že bilo napisanega na tem forumu, da vedno imejte vklopljeno samo tisti karto, ki jo potrebujete. Vedno znova berem, kako ne najde to pa ono. Dve karti skupaj povzročata napravi težave, dajte si to že enkrat dopovedati.

Bane_

Pripravnik
19. jun 2008
95
0
6
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Ne razumem vas dragi ljudje. Toliko je že bilo napisanega na tem forumu, da vedno imejte vklopljeno samo tisti karto, ki jo potrebujete. Vedno znova berem, kako ne najde to pa ono. Dve karti skupaj povzročata napravi težave, dajte si to že enkrat dopovedati.

priden.gif