Iskanje osebe

CyberShot

Pripravnik
2. jun 2008
523
0
16
Maribor
Če oseba ne premore ne Facebooka, ne netloga, ne javno objavljene gsm številke, celo google da obupne zadetke, da raje ne berem. V selu, kjer je oseba nekaj let nazaj živela "ne vedo nič", oz. so zelo "nekomunikativni". Skratka ne diši mi po čem dobrem ravno.
Zanima me, ali lahko grem meni nič tebi nič npr. na policijsko postajo, pa jih lepo, vljudno prosim za malo pomoči pri iskanju te osebe. (Ker vem, da je v jugi bil to eden izmed načinov kako priti v stik z osebo) .

Kake izkušnje ?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.342
7.413
113
Policija bo "za stvar" če rečeš da se dnevno družita, sedaj je pa kar izginil.... Ampak bo hitro jasno da to ni res... Obrni se na kakega zasebnega detektiva - le ti imajo možnost vpogleda v določene evidence in lahko na tak način pomagajo najti osebo.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Če bi rad našel svojo nekdanjo punco, ti policija tu ne bo pomagala. Edino v kakšnih ameriških žajfnicah...
Če pa iščeš neko osebo, zaradi drugih razlogov, se lahko obrneš na njih. Izpolneš prijavo in zadevo prespustiš njim...vendar...že tako imajo preveč dela z bolj resnimi stvari, kot so dejansko iskanje pogrešanih itn
Če bi bil sam v taki situaciji, bi šel sam raziskovat, prej ali slej bi našel kakšno sled...

Srečno pri iskanju.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.559
1.159
113
Zakaj pa tu na Alterju ne poizkusiš? Navedeš ime, priimek in kraj bivanja...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.157
4.143
113
Če se na internetu nič ne najde (močno dvomim če gre za osebo mlajšo od 40 let), potem najlažje dobiš "osebne podatke" v kateri izmed "javnih" evidenc kakšne komercialne ustanove, ki ponuja svoje storitve. Se pač narediš malo neumnega ...

Recimo najboljši način, ki dejansko 100% deluje je da greš v merkur in kupiš neko robo potem pa pri blagajni rečeš da si pozabil merkur kartico .. prodajalka vpraša po imenu in priimku (tega veš, right?) in ti potem pove naslov za potrditev (kao ti rečeš janes kranjski ona pa "ulica ta in ta, kraj toliko in toliko a ne?"). Isto seveda lahko narediš na vzajemni, triglavu, itd. .. poveš ime in rečeš da bi rad nekaj preveril, pa oni pobrkljajo po računalniku in dobiš to kar rabiš. Samo iznajdljiv je treba bit.

Zdej problem je če je oseba tipa "janez novak", ki jih je nekaj več!
evil.gif

Policija ti pa ne bo dala osebnih podatkov isto ne upravna enota itd. ker tega NE SMEJO! Lahko pa seveda vložiš tožbo proti osebi X in ti potem sama pride zvonit en dan na vrata kaj se greš ...

Skratka idej je veliko .. med drugim lahko na alterju objaviš ime in priimek in ni vrag da jo kdo pozna!
grims-1.gif

Fiat007

Fizikalc
1. apr 2009
1.065
0
36
43
Gorenjska in okolica (Bled)
Jaz sem imel pred nekaj tedni problem, ko sem tudi potreboval neke podatke. In sem klical na policijo, kjer mi podatkov niso želeli dati. Ker pa je policija iz bolj majhnega kraja, me je policist povprašal po kdo naj bi to bil. In ko sem mu povedal, je rekel, da nisem edini, ki ga iščem.
Potem pa sva še malo poklepetala
evil.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.157
4.143
113
Sicer pa če prideš s 50 eur na šank od zavarovalnice oz. še bolje do svojega zavarovalniškega agenta (oni majo najboljšo evidenco oseb v Slo) pa rečeš kaj rabiš se bo potrudil vpisat podatke v računalnik in BP povedal ne glede na zakone! Pri policistih je jeba, baze osebnih podatkov so zaščitene do te mere da se vsak vplogled beleži .. sicer ni problem ker noben ne bo šel preverjat, ampak vseeno ne dajo radi roke v ogenj.

CyberShot

Pripravnik
2. jun 2008
523
0
16
Maribor
Tudi sam imam dostop do nekateri baz komercialne narave. Imam davčno, imam EMŠO , imam naslov, vendar na tem naslovu "nič ne vedo"
smile-1.gif

Ne gre za bivšo punco, je pa oseba mlajša od 40 let. Gre za dosti bolj resno zadevo, kot da bi se spravil iskat neko frkljo, te zadeve s kartico so dobra ideja, vendar se ne morem predstavit kot oseba nasprotnega spola. Detektiv pa verjetno tudi nebo poceni

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.342
7.413
113
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Pri policistih je jeba, baze osebnih podatkov so zaščitene do te mere da se vsak vplogled beleži .. sicer ni problem ker noben ne bo šel preverjat, ampak vseeno ne dajo radi roke v ogenj.

Aja? vsak pomočnik lahko printa dostope za svoje podrejene v enoti. in marsikje so ti izpisi mesečno pregledani.

pikica

Fizikalc
28. jan 2008
5.759
1
36
36
Citat:
Uporabnik Fiat007 pravi:
Jaz sem imel pred nekaj tedni problem, ko sem tudi potreboval neke podatke. In sem klical na policijo, kjer mi podatkov niso želeli dati. Ker pa je policija iz bolj majhnega kraja, me je policist povprašal po kdo naj bi to bil. In ko sem mu povedal, je rekel, da nisem edini, ki ga iščem.
Potem pa sva še malo poklepetala
evil.gif

a to 'un'? kej novga?

Horhe

Pripravnik
6. jun 2008
319
11
18
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Pri policistih je jeba, baze osebnih podatkov so zaščitene do te mere da se vsak vplogled beleži .. sicer ni problem ker noben ne bo šel preverjat, ampak vseeno ne dajo radi roke v ogenj.

Aja? vsak pomočnik lahko printa dostope za svoje podrejene v enoti. in marsikje so ti izpisi mesečno pregledani.

Pri nas je to kar stalna praksa, da se vsak mesec pregleda.

LP

Tku

Pripravnik
20. nov 2007
598
0
16
Tiha voda
Citat:
Sicer pa če prideš s 50 eur na šank od zavarovalnice oz. še bolje do svojega zavarovalniškega agenta (oni majo najboljšo evidenco oseb v Slo) pa rečeš kaj rabiš se bo potrudil vpisat podatke v računalnik in BP povedal ne glede na zakone! Pri policistih je jeba, baze osebnih podatkov so zaščitene do te mere da se vsak vplogled beleži .. sicer ni problem ker noben ne bo šel preverjat, ampak vseeno ne dajo radi roke v ogenj.

Tudi na zavarovalnicah se morajo po novem beležiti dostopi do osebnih podatkov, kakšna luknja v starih programih morda še obstaja, vendar je tega vedno manj in se vedno bolj zaostruje. Slej ko prej bo prišlo do kakšne frke, tako kot na DURSu (Helena Blagne), ko se bo to začelo pregledovati.