Iskanje globjih pomenov filmov

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.986
-384
113
ker pač verjamem, da režiserji tud niso glih ene ovce, verjamem, da hočejo skozi kakšne filme povedati kakšno konkretno zadevo, katero pa recimo raja sploh ne opazi. A obstaja kakšna stran, kjer je film tudi pomensko razložen??

Gledal sem recimo District 9. Na prvi pogled pač bedn ZF filmi. Sam v filmu se nekaj skriva.
In prav tako Men Who Stare At Goats, na prvi pogled pač en malo zgrešen vojni film. Sam mal se mi zdi, da so skozi ta film hoteli pokazati kako so se USA bedno spravile v vojno v iraku in afganistanu...

no, pa takih filmov, k me ne pustijo hladnega je kar nekaj, in bi si rad nekje prebral skrite motive in pomene filmov...

torej, a to kje obstaja?

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
ker pač verjamem, da režiserji tud niso glih ene ovce, verjamem, da hočejo skozi kakšne filme povedati kakšno konkretno zadevo, katero pa recimo raja sploh ne opazi. A obstaja kakšna stran, kjer je film tudi pomensko razložen??

Gledal sem recimo District 9. Na prvi pogled pač bedn ZF filmi. Sam v filmu se nekaj skriva.
In prav tako Men Who Stare At Goats, na prvi pogled pač en malo zgrešen vojni film. Sam mal se mi zdi, da so skozi ta film hoteli pokazati kako so se USA bedno spravile v vojno v iraku in afganistanu...

no, pa takih filmov, k me ne pustijo hladnega je kar nekaj, in bi si rad nekje prebral skrite motive in pomene filmov...

torej, a to kje obstaja?

Zanimivo je, da se hočeš poistovetit z nekim filmom, ki si ga ne znaš interpretirat ... Kaj ti to potem na koncu koristi?

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.986
-384
113
hm... ne vem. maš pa prov ja.

Pa sej itak je zmeri več možnih variant, pa si pol eno izberem!
smile-1.gif

sam recimo za district 9 sm bral na partisu komentarje, in mi je bilo všeč, ker je nekaj ljudi razložilo svoj pogled. In potem pogledaš filma iz drugega kota, in ga vidiš drugače...

ubistvu sm bolj mislil, da bi našel debate o pomenih filmov...

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Saj mi je bilo malo čudno, ker skoraj ni nobenega, da si ne bi znal vsaj malo razlagat zgodbe, če že pogleda film do konca.

Za vtise po filmu je mogoče najbolj primeren forum IMDB, ampak je stran po dizajnu že tako stara, da marsikoga odvrača.
wink-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.986
-384
113
Citat:
Uporabnik Naglfar pravi:
Saj mi je bilo malo čudno, ker skoraj ni nobenega, da si ne bi znal vsaj malo razlagat zgodbe, če že pogleda film do konca.

Za vtise po filmu je mogoče najbolj primeren forum IMDB, ampak je stran po dizajnu že tako stara, da marsikoga odvrača.
wink-1.gif

no sej itak si ustvariš neko mnenje, samo potem je zanimivo videti koliko ljudi ima podobno mnenje in tudi kakšnega imajo drugi...

Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
hm... slaba ocena...

a se splača 2 uri žrtvovat??

Se, če sta to zadnji uri življenja in imaš itak že nabito pištolo na nočni omarici and trigger happy finger
hysterical-1.gif

Sodeč po IMDB komentarju (Was the above review useful to you? NO MOTHERFUCKER NO) je bodoča klasika
hysterical-1.gif

Gre se zaradi samega iskanja pomena filma. To si želel.
grin1.gif
Jaz nisem našel smisla

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.986
-384
113
mah sej nimam se jest želje 4 dni ubadat z enim filmom. Samo recimo, ko bi si enega ogledal, in mi ne bi bilo kej jasno, bi šel kam to prebrat... nimam se namena ukvarjat z nejasnimi filmi, ker verjamem, da je tud nekaj takih namensko, kar nekaj in so res samo izguba časa.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Mene pa bolj kot "globlji smisel" zanimajo malenkosti, ki so mi ušli med filmom.*

Recimo v Gattaca, ko odrasla plavata, zakaj ne gresta čez, če je tam bližje? In kateri omaga in se utaplja? Ima to sploh kaki pomen za potek filma?
wink-1.gif

* - posledično sovražim, če med gledanjem filma nekdo zraven "priča" ("govori")

Nazadnje urejeno:

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.986
-384
113
ah takih for je polno čist brez veze. samo da dramatizirajo!

Kolikokrat je situacija, ko bi mi civilisti čisto drugače odreagirali. Tam se pa kar podijo nekaj brez veze.