iščem odvetnika (delovno pravo)

osiris12345

Fizikalc
20. feb 2011
1.306
13
38
Ljubljana
gre se pa zato ker zaposleni ki je delal za neko firmo več let so mu trgali inventurne manjke od plače, kar pa kokr vem ni zakonito

KKK

Pripravnik
18. maj 2009
897
0
16
lahko ti zbijejo stimulacijo, če imaš dogovorjeno, pobot z inventurnimi manjki pa je dovoljen le, če da delavec pisno soglasje po tem, ko mu že pripade plača.

osiris12345

Fizikalc
20. feb 2011
1.306
13
38
Ljubljana
vem da je bilo treba podpisat nek dopis da se strinjaš za inventurne manjke da ti trgajo, predno podpišeš pogodbo o zaposlitvi... zanima me če se bi dalo to izpodbijat....

osiris12345

Fizikalc
20. feb 2011
1.306
13
38
Ljubljana
glede na to da je roba v trgovini zavarovana proti krajam še vedno mora zaposleni to plačevat ali kako ... kje je logika???

kebab

Pripravnik
23. jan 2008
612
1
18
http://www.id.gov.si/si/storit...ka_odgovornost/

Za ugotavljanje škode in za uveljavitev odškodnine od delavca pa mora delodajalec uporabiti in izpeljati postopke v skladu z zakonom – kjer se dokaže obstoj škode in odgovornost konkretnega delavca za nastanek škode (pogoj za odškodninski zahtevek je, da je delavec na delu ali v zvezi z delom namenoma ali iz hude malomarnosti povzročil škodo delodajalcu). Ne zadostuje torej, da delodajalec delavcu samo sporoči, da naj bi bil odgovoren za škodo in mu zato zadržuje plačilo, pač pa je treba uvesti ustrezne postopke za ugotavljanje obstoja škode in odgovornosti delavca. Enako torej velja tudi za odškodninsko odgovornost dijaka oz. študenta, ki pri delodajalcu opravlja začasna in občasna dela na podlagi napotnice pooblaščene organizacije, in za njegovega delodajalca.

osiris12345

Fizikalc
20. feb 2011
1.306
13
38
Ljubljana
ja sej sem mu, sem ga vpršal kakšne informacije ima za mene pa ni nič odgovoril.... drugače pa če mi lahko pravno pomaga mi pa lahko da kak mail ali kaj :D

nuvi3790

Fizikalc
30. jan 2012
1.677
7
38
Rogaška Slatina
Citat:
Uporabnik osiris12345 pravi:
ja sej sem mu, sem ga vpršal kakšne informacije ima za mene pa ni nič odgovoril.... drugače pa če mi lahko pravno pomaga mi pa lahko da kak mail ali kaj :D

Napiši mu še enkrat, mogoče je spregledal,,,,, ma veliko pošte, poskusi še, mislim, da ti bo pomagal....

I

Izbrisan uporabnik #488

Saj ne morem verjet, da si tam neka odvetniska druzba novaci stranke.