Iščem naslov vojaškega filma

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Torej, iščem naslov enega vojaškega filma (verjetno ww2), ki sem ga ulovil le za nekaj kadrov (brez zvoka), pa še to na daleč.
grin1.gif

Dogaja se nekje na vzhodni fronti, sodeč po orožju PPSh. Na eni jasi/gozdu so vojaki, ki so (mogoče?) nekoga zajeli ali nekaj v tem smislu. V nekem momentu eden izmed teh opazi letalo, ki se spusti v napad proti njim, natančneje napade tank z (belo) številko 152. Mitraljezec na tem tanku začne streljati na letalo ... konča pa se tako, da mitraljezec umre, letalo pa strmoglavi. Potem sem videl še en kader, kjer vojaki steljajo na en tovornjak v gozdu oz. na ljudi, ki so iz njega prišli. Pa vmes je pokazalo še enega otroka, ki je tudi očitno del zgodbe.

Se komu sanja zakaj se gre?
grin1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Battle of the Bulge 1965

The Big Red One (1980)

Cross of Iron (1977)

Patton (1970)

Kaj od tega verjetno....

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.753
15.809
113
Kaj če bi to temo izkoristili za lepljenje linkov do raznih boljših vojaških filmov? Tudi sam rad pogledam dober film na to tematiko pa se mi zdi da sem bolj kot ne pregledal že vse ta dobre, ki so novejši od recimo leta 2000 dalje in bi bil zelo vesel še kakšnega predloga oz. takega topica
smile-1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Tale lone survivor je malo napihnjen....

v resnici je bilo samo 30 afganistancev oz. karkoli so že bili. V filmu jih je pa 200
tongue-1.gif

http://www.historyvshollywood.com/reelfaces/lone-survivor.php

Citat:
The number of enemy fighters that ambushed the four SEALs (Lt. Mike Murphy, Hospital Corpsman 2nd Class Marcus Luttrell, Gunner's Mate 2nd Class Danny Dietz, and Sonar Technician 2nd Class Matt Axelson) is the most frequently contended aspect of the book. In the Lone Survivor movie, the SEALs are ambushed by approximately 50 Taliban fighters. However, the book asserts that the Taliban fighters consisted of between "80 and 200 armed men." Dozens of articles on the internet say that in his own After Action Report (AAR), Marcus Luttrell estimated that the team was attacked by 20 to 35 enemy fighters (Anti-Coalition Militia). The issue here is that none of the writers of these articles have actually seen the AAR report, which doesn't seem to exist online. Most refer back to the articles of journalist and author Ed Darack, who released a competing book titled Victory Point.

Nazadnje urejeno: