Iščem lepo škatlico za shranjevanje leč.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.774
548
113
42
povsod malo
Torej za rojstni dan (15 novembra) bi prijateljici, ki nosi leče podaril eno res lepo fency šmensi škatlo za shrambo leč.
Pri lokalnem optiku ima samo grde grde plastik fantastik škatlice jaz pa bi rad lepo škatlico.
Denar ni blem no dobro več kot 20€ naj ne stane.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Odvisno kake leče & čistila uporablja. Če ima aktivno čistilo, potem se mora le to uporabljati s priloženo škatlico, drugače ne bo dobro.

Sicer ful dobra ideja, ampak žal z ekstravagantnostjo tudi pada izvedljivost. Veliko sreče!

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.774
548
113
42
povsod malo
Bom pa dodal še čistilo ni problema
tongue-1.gif

Malo sem gledal in največ kar sem našel je bilo en pokrovček drugačne oblike in barve od drugega
frown-1.gif

Michkena

Pripravnik
4. avg 2007
763
-9
16
v Muellerju imajo teh prčkarij dost, tudi škatlice, pač malo otroške, a ženske mamo to rade.. ček it aut.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Nisi prav razumel. Nekatera čistila vsebujejo peroksid, kar pomeni, da mora biti na dnu škatlice platinast katalizator, ki zadevo tekom čiščenja nevtralizira.

Če uporablja zgolj pasivna čistila za kontaktne leče (torej če uporablja 14 dnevne ali mesečne leče (t.i. mehke leče)... pri slednjih je sicer priporočljivo že uporabljati aktivna čistila), potem ni težav.

Če pa ima pol-letne ali letne kotaktne leče (pol trde, trdih praktično ni več na trgu), potem pa rabiš specialno škatlico in tudi čistilo.

Če želiš, jo enkrat diskretno vprašaj, kater model leč uporablja (natvezi, da se en kolega odloča, da ne bi imel več očal), pa ti potem preverim, kakšne leče to so.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.024
-372
113
jest sm dobu od koziol-a škatlico... tko je k en pajac k v zrak gleda, no in ima izbuljene oči, in na konc je plac za leče! Sem iskal zdele po rokusu pa jih ni več... Tko da ne vem, kje se kej koziol prodajajo!

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Pol je ok... verjetno ima neaktivno raztopino za čiščenje.

Lepe škatlice pa očitno že tudi imaš tik nad mojim sporočilom
smile-1.gif
.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.024
-372
113
ja... ko sem jest to dobu so prodajali v Rokusu! sej kolekcijo koziol še vedno prodajajo, sam na netu nisem videl tega artikla! pokliči v rokusa, če bi naročili, pač tud samo zate, če se da, sej če so kej uredu, bi lahko naročili!

drugač pa poklič sm na ld trade, pa naj ti povejo komu prodajajo to robo... in kje bi jih lahko dobu...

PNG

Fizikalc
24. jul 2007
1.109
5
38
papua nova gvineja :)
sicer lepa ideja, ampak jaz kaj takega ne bi kupovala, ker je škatlice za leče fajn menjat vsake toliko časa. Zato tudi pri večini shranjevalnih tekočinah dobiš zraven tudi novo škatlico. Jst jo zamenjam vsakokrat, ko kupim novo tekočino...stare spravljam samo za primer krajših potovanj, da ne nosim cele flaške s seboj.