Iščem fotoaparat z daljincem za snemat

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Iščem zrcalno refleksni fotoaprat, ki ima daljinca, ki je uporaben tudi pri snemanju videa. Kolega ima enega Nikona, stroj od aparata, ampak mu daljinec dela samo za slike.

Ker sem začetnik, ne bi rad kupoval nekega hudega stroja, ampak vseh digitalcev imam po enem letu od nakupa dovolj, ker delajo grozne slike. Rad bi se malo naučil slikat in sem gledal določene modele Nikonov okrog 500 eur, samo nikjer ne dobim podatka, da dela daljinec tudi na snemanje videa. Kakšen nasvet?

Gledal sem tole:
http://www.mimovrste.com/artik...-vr-darilo#tech

Nazadnje urejeno:

krentip

Pripravnik
26. dec 2010
440
0
16
Seveda se da. Recimo:
http://www.ceneje.si/foto/digi...02C2A13?tab=pod

Use your Phone to Control your Camera
Control your camera — even from 10 meters away — by using your smartphone as the viewfinder. Available for select smartphones, the Remote Viewfinder app lets you preview images, adjust the camera settings, zoom in and out, frame the scene, and tag the shot with the location — all from your phone, wirelessly. Take the perfect group shot every time, even when you’re in it.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
blizu dslr (kakovost fotk je po testih primreljiva z drazji aps-c) prides z sony nex-5r in nex-6.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
V 'mojem' taboru (Sony Alpha) je snemanje videa s pomočjo daljinca omogočeno na novejših modelih NEX-ov in od A57 naprej z dokupom RMT DSLR2 daljinca.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Če odmislim video - pa je potem ta zgornji aparat dober nakup za začetnika?

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
A57 vsekakor, morda tudi A65, A77 in A99 pa sta nekoliko zahtevnejša, morda tudi predraga
Nex-i pa so poglavje zase, tako po obliki, kakor tudi po uporabnosti.

Nazadnje urejeno:

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Za Nikone ne vem, takole na hitro pa - kolikor pišejo na forumih se pri 3200 ne da (kakor je že napisal DJ_Beat)

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
To sem ugotovil, verjetno tako ne bo šlo. Zanima me nasplošno glede aparata. Se splača kupit ali je še celo bolje, da vzamem 3100?

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Problem je, ker jaz rabim za na daljavo. Se pravi bi moral ali z daljincem ali pa preko bluetootha. Ampak dobro, vidim, da to ne bo možno, pa bom pač na to pozabil.

Nikon D3200 v avstriji za 440 EUR. Kupim?

Nazadnje urejeno:

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Citat:
Uporabnik masevc pravi:
Apsc ni dslr?

APS-C je format velikosti senzorja, ki ga lahko daš kamorkoli. Tudi v kompakta.
(d)SLR pa je princip delovanja kamere, kjer skozi objektiv vidiš dejansko sliko, ki jo boš zajel.

Citat:
A single-lens reflex (SLR) camera is a camera that typically uses a mirror and prism system (hence "reflex", from the mirror's reflection) that permits the photographer to view through the lens and see exactly what will be captured, contrary to viewfinder cameras where the image could be significantly different from what will be captured.