Sicer tudi sam mislim da bi moral odpraviti vzrok težav s hrbtom, namesto samo blažiti posledice, lahko pa napišem svoje izkušnje z vodno posteljo. Na njej spim zadnjih 5 let, imam pa posteljo bluesleep, ki jih prodaja ena firma iz škofje loke. 220x180 z dvema jedroma. Plus je to ima stalno temperaturo, pozimi me ne zebe, poleti mi ni vroče, nič me ne žuli, če spim na trebuhu, ni prahu v jogiju,....pač standardni plusi večine vodnih postelj. Minusi - ca. 3x letno oziroma še posebej ob večjih spremembah zunanje temperature (jeseni, spomladi) je treba zrak ven pumpat (slišiš klokotanje, če ga je preveč imaš občutek kot bi spal na balonu), prodajalci pravijo da je problem v vodi (ki je v postelji seveda že 5 let ista). Od kje pride zrak ne vem, pumpam pa ga ven že vseh 5 let. Ob tem tudi obrišem jedro, 1x ali 2x letno pa je jedro treba mazat z neko tekočino, proti staranju materiala (ali čemu že). Drugi minus so robovi, ki so se posedli po ca. enem letu (na mestu kjer najpogosteje vstajaš), sicer so mi naknadno zmontirali neke ojačitve, ampak na strani kjer je bilo bolj posedeno (žena je ponoči pri dojenju sedela na robu postelje), ni kaj dosti bolje.
Če seštejem vse skupaj sem zadovoljen, nazaj na navadno upam da ne grem nikoli več, ampak ko bom kupoval naslednjo bom šel preverit še druge znamke (dražje), predvsem to kako imajo narejene robove. Sicer pa sem preden sem kupil vodno posteljo spal na zelo trdih jogijih, ko sem se prvič ulegel v vodno sem rekel da ni šans da spim na tem. Tretji dan sem potem že spal tako kot na navadnem jogiju nikoli.