Do sedaj sem vsa leta proti koncu kuhanja uporabljal tabletke Protofloc ob Malt Millerja. Sedaj pa sem eno rundo uporabil alge irish moss. Ob istem receptu ima sedaj to pivo precej grenak aftertaste. Z uporabo alg namesto tabletke Protofloc je bilo v fermentorju veliko skupkov/kosmičev , ki so po 20 dneh še vedno plavali na površju. Tudi usedlina je zelo tekoča in nekompaktna. Vedno za ta recept uporabljam kvas US-05. Pivo po tem receptu sem naredil vsaj deset krat pa ni nikoli imelo grenkega aftertasta.
Ali jo to mogoče zaradi nekompakten usedline, ki se je ob pretakanju v sodček tudi malo prenesla in sedaj povzroča grenak aftertaste?
Pivo ima grenkobo po receptu 23 IBU.
Ali jo to mogoče zaradi nekompakten usedline, ki se je ob pretakanju v sodček tudi malo prenesla in sedaj povzroča grenak aftertaste?
Pivo ima grenkobo po receptu 23 IBU.