IrDa

OOTBOXZY

Pripravnik
23. sep 2007
68
0
6
Mene pa zanima, ce je mozno IR senzor na N95 uporabiti, kot IrDa za PC. Ne, za povezavo telefona z PC-jem, ampak za povezavo kake druge naprave, ki ima IR z PC-jem, preko telefonovega IR-a.

sbor

Pripravnik
22. avg 2007
562
0
16
Od kdaj pa irda naprave delujejo kot posredniki? Če rabiš povezavo naprave s pc-jem boš rabil irda modul na pc-ju, in ne, nokia N95 ni tisti modul. Lahko pa nabaviš usb irda ali kaj podobnega.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.875
696
113
Mislim da ima večina matičnih plošč nekje pine za IrDa, tako da se samo IR dioda gor priklopi (pa mogoče še kak upor/kondenzator).
Poglej v manual od plate če imaš mogoče konektor za IrDa, zgledal bi naj nekako takole:

mbpin.jpg

Drugače pa ti ostane še USB varianta. Tisto preko telefona pa skoraj sigurno ne bo šlo.

OOTBOXZY

Pripravnik
23. sep 2007
68
0
6
Ja, nekaj takega sem mislil! Ir povezavo namrec rabim enkrat ali dvakrat na leto, tako da se mi ne kupuje USB variante, ce se to da kako drugace naredit. Saj vem, gre za par evrov, ampak vseeno, ce imam na N95 diode, telefon povezem z USB kablom in ponucam te diode kot IrDa na USB. Glede na to, da obstojajo vse sorte programcki za Symbian, sem pomislil, da se je kdo tudi s tem poigral.
Nisem mislil diod trgat iz telefona, ceprav bom tudi o tem razmislil. Imam namrec en prastar SE, ki ne dela vec, diodice pa bi se lahko bile uporabne. Se nisem niti spomnil.