Pa saj ne stojiš pred IR sevalnikom. Vse okoli tebe je toplo: zid, miza, stoli, omare in vsi ti predmeti nazaj oddajajo toploto. Nimam občutka, da je sploh nekje vir toplote, drugje je pa mrzlo. Povsod je enako toplo. Pri radiatorju pa se čuti , da je v njegovi bližini bolj toplo, ker tam kroži ogret zrak. Tukaj tega ni. Kjerkoli po sobi se premikam je enako toplo. Kakorkoli, prej sem se grel na kurilca ( peč, olje, radiatorji) pa je bilo predrago. Sedaj za pol stroškov imam bolje , ni prahu, ni presuhega zraka. Tudi sam sem bil skeptičen in sem za začetek nabavil samo dva panela za prehodno obdobje ( za poskus), dokler mraz ne pritisne ( dnevna soba, kuhinja- za september in oktober ter april maj)). Me je zadeva v tej poskusni fazi navdušila in sem kmalu nabavil dodatne panele in prenehal kuriti olje. Zaenkrat sem zadovoljen. Uporabljam pa to zadevo že tretje leto. Vsak naj pa se sam odloči. Je pa res da tam v januarju, ko je zunaj konkretno mraz zaženem centralno za cca 20 dni, ker pač nimam panelov v spodnjem nadstropju hiše in nisem siguren, če nebi kaj zmrznilo.
Za normalno zimo pa je po en panel 1kw ( s termostati) na sobo več kot dovolj. Jaz sem zadovoljen. Je pa seveda cenej na drva....