iPhone - ZDA - Vprašanje

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Hej!

Zanima me sledeče. Če kupim novi iPhone v ZDA v redni prodaji, kakšna je verjetnost, da bo vse delalo pri nas (na m@ omrežju)?

S čim utegnem imeti težave?

Hvala za odgovore!

mamomu

gps navigator
21. jul 2007
2.493
0
36
53
Varoš!
Najprej ga unlockaš ( ultrasnow ) , potem pa še jailbreakaš ( redsnow )in bo delalo ok.
Ampak kupi ga raje v Italiji ker je skoraj ista cena in še zaklenjen ni!

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Ja ampak v Italiji rabiš podaljšat pogodbo?

Koliko je pa v ZDA v redni prodaji (prez podaljšanja pogodbe)?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik mAn pravi:
Ja ampak v Italiji rabiš podaljšat pogodbo?

Koliko je pa v ZDA v redni prodaji (prez podaljšanja pogodbe)?

V Italiji ga lahko kupis tudi v predplacniskem paketu... iPhone 3GS v Italiji stane 619€ (16GB) oz. 719€ (32GB) ... V Ameriki pa se mi zdi, da sem nekje zasledil, da je cena okoli 800 - 900 U$D, ce ga kupis brez pogodbe... Se vedno pa je zaklenjen... V Italiji pa so vsi odklenjeni... Ta trenutek se sicer da odklenit... kaj bo pa, ko pride nova verzija, pa noben ne ve... Pri iPhone 3G je recimo trajalo okoli pol leta, da so naredili resitev za odklep (iPhone 3G se je zacel prodajalti julija 2008, softverski odklep pa je prisel 1.1.2009)... Vmes se je sicer dalo urediti zadevo s pomocjo TurboSIM kartice, vendar to ni bilo enako, kot ce je iPhone nezaklenjen...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Jest, kje zopet šteka? Naj si človek kupi telefon ga odklene če se ta verzija odkleniti da, ko pa pride novi SW ven pa ga bo updatal takrat ko bo možen odklep in je stvar rešena. Torej če odklep ne bo možen 6 mesecev 8 dni pa 6 ur bo ta čas pač imel staro verzijo... Saj pa se iPhone ne posodablja sam ali sem kaj zamudil?!

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Kje steka? Ce ta trenutek kupi iPhone je OK, ce ga kupi pa takrat, ko bo na voljo nov firmware, bo pa po vsej verjetnosti dobil ze takega z novim... In ti, ko ves, da ga ne smes update-at, ga pac ne bos... Ogromno folka pa uproablja iPhone, pa tega ne vedo... Zakaj mislis, da so polni forumi sporocil, kjer je folk jamral, da se jim je mobilnik zaklenil in ga ne ne gre odklenit? V iTunes je dobil obvestilo, da je na voljo nova verzija, kliknil je YES in po pol urce je bil na iPhone-u nov firmware, ki je bil zaklenjen...

In se vedno v U$ ni vec tako grozno cenejsi, da bi se ga splacalo tam nabavit...

To je bil primer le pri prvi generaciji iPhone-a, ker si ga lahko kupil po subvencionirani ceni in si pac rekel,d a ga bos aktiviral doma... Seveda ga nikoli nisi aktiviral... ampak odklenil...

Potem je se drug problem pri teh, ki so zaklenjeni... ne deluje recimo Push notifications... in ti mobilniki so brez garancije... Ce iPhone ni bil nikoli uradno aktiviran, potem ti servis ne prizna garancije... In ti zaklenjeni ponavadi niso nikoli aktivirani... ampak takoj jalbreakani in odklenjeni...

Ce te vse to ne moti, potem "go for it"
smile-1.gif
... se vedno pa je moje mnenje, da tudi ce je 100€ ali 200€ drazji...raje vzamem takega, ki ni zaklenjen...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
To je res, če si trd za take zadeve in nisi foruma nobenga še nikoli "odprl" pol zna bit res problem! Sem mislil da se lahko še kakšna druga težava pojavi! Torej zdaj ve kak je postopek! Je pa logično da je najbolj elegantno ga v Italiji nabavit. Če bo dal 500-600€ za njega bo še tistih 100€ pozabil... Če pa za zadnji denar kupuje iPhona pa je tak bebec
smile-1.gif

Lp

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Ne bos verjel, koliko ljudi ki ima iPhone, sploh nima racunalnika... ali pa so taki, ki niso ravno najbolj podkovani v tehniki... Sem nadgrajeval in ustimal ze precej iPhone-ov... in se srecal s takimi in drugcnimi ljudmi... Tudi "bakice" v penziji, ki imajo iPhone poleg pripomocka za telefoniranje se za igranje kaksne igrice (ponavadi le eno ali dve
smile-1.gif
) ... Veliko je takih, ki imajo iPhone za "frajarit" ... in taki zelo hitro "zajebejo" kaj pri zaklenjenih...