Iphone > N95

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.113
32
48
Vem, da ni primerjave, ampak opažam predvsem na BOLHI, da tisti ki imajo v prodaji IPHONE prodajajo in obenem kupujejo "beri" menjajo , samo za N95...
V čem je fora..??
Je dejansko N95 boljša?
Je Iphone res tak "jajc"

Kaj je tisto kar odtehta...?

Saj ne rečem, tudi jaz bi kupil Iphona, toda bojim se da je to samo ena kratkotrajna igračka in nič drugega..je res?

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Vsak ima svoje preference.. Jaz, ce bi imel iPhona bi tudi menjal za N95..

zakaj..

malo manjsa je
nima touchscreena (stylus se mi ne da vedno ven vleci, umazanega zaslona pa ne trpim)
ima gps
ima zaenkrat vec aplikacij
boljsa kamera
mmse lahko posiljas bp (no saj lahko tudi na iphonu, samo se je spet treba malo poigrat)
ni videoposnetkov na iphonu..

na iphonu imas pac fanstaticni vmesnik in pa dobro izdelavo.. samo [vsaj jaz] bi se tega tiktak navelical..

Nazadnje urejeno:

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
>> nima touchscreena (stylus se mi ne da vedno ven vleci, umazanega zaslona pa ne trpim)
iPhone ne rabi stylusa... oz. sploh ne dela s stylusom
smile-1.gif
...

>> ni videoposnetkov na iphonu
Sicer sam ne uporabljam... vem pa, da so za iPhone na voljo vsaj ene tri aplikacije za snemanje videoposnetkov...

>> samo [vsaj jaz] bi se tega tiktak navelical..
Jaz se tudi dokaj hitro navelicam... iPhona se po dobre pol leta se nisem
smile-1.gif
...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
>> Vem, da ni primerjave, ampak opažam predvsem na BOLHI, da tisti ki imajo v prodaji IPHONE prodajajo in obenem kupujejo "beri" menjajo , samo za N95...

Sem malo preklikal oglase... pa sem samo pri enem opazil, da ima explicitno napisano, da je mozna menjava samo za NOVO N95 ...

Vsak od teh dveh ima svoje prednosti in slabosti... Sem imel oba (oz. iPhone imam se sedaj) ... in meni osebno je slednji bolj vsec... in zaenkrat zadovoljuje moje potrebe...

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Tocno.. touchscreen sem mislil bolj na splosno, sploh mi ni kliknilo, da iphone nima stylusa
redface-1.gif

Vseeno je zaslon pri N95 cistejsi
evil.gif

Ja, pa je spet treba tlacit aplikacijo gor in upat na najboljse + tega posnetki niso v 640x480
grims-1.gif

Hm, jaz se N95 po 1 letu se vedno nisem navelical.. Pa ponavadi traja max pol leta, preden gre fon v prodajo
smile-1.gif

No, saj pravim.. vsakemu svoje..

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
>> Ja, pa je spet treba tlacit aplikacijo gor in upat na najboljse + tega posnetki niso v 640x480
grims-1.gif

Tudi pri N95 moras "tlacit" gor aplikacije, ce zelis npr. imeti v sloveniji uporaben GPS program
smile-1.gif
....

>> Hm, jaz se N95 po 1 letu se vedno nisem navelical.. Pa ponavadi traja max pol leta, preden gre fon v prodajo
smile-1.gif

Pri N95 me je zelo razocaralo predvsem ohisje... pa ne samo pri N95... to je zadnje case slabo narejeno ze skoraj pri vseh Nokiah
frown-1.gif
...

>> Hm, jaz se N95 po 1 letu se vedno nisem navelical..
Saj je se nimas eno leto
evil.gif

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Pa dobr, za osnovne reci, kot so video posnetki, mmsi, ipd pa res ni treba rinit gor aplikacij pri vecini smartphonov..

Ma, meni je vseeno za ohisje..

18 maj 07 je bila kupljena.. vsaj cajt bo eno leto
grims-1.gif

andrej

Pripravnik
20. maj 2007
50
0
6
V začetku junija bodo pri Applu izdali novo različico iPhona - baje bodo odpravili vse zgoraj naštete pomanjkljivosti .. če se ne mudi z nakupom, se vrjetno splača počakati do poletja
grin1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
To so le govorice...

Uradno je znano le to, da bo junija nova verzija firmware, ki bo podpirala SDK, ki je bil izdan v zacetku marca in takrat se bo verjetno dalo dobiti veliko vec aplikacij....

O novem iPhonu pa krozi okoli ogrmono govoric, ki so vseeno le govorice
smile-1.gif

andrej

Pripravnik
20. maj 2007
50
0
6
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
To so le govorice...

Glede na to, da se v USA trenutno dobi iPhone le v večjih Apple centrih, manjšim pa je "zaloga pošla in čakajo na novo pošiljko" že več tednov, govorice najvrjetneje držijo .. izjava AT&T pa jih samo potrjuje ..

Uradno seveda do junija ne bo nič
rolleyes-1.gif

woowek

Tajkun 08
7. sep 2007
693
1
18
Iphone bi moral imeti palčko! Kolega mi ga je spodil, pristiskat se da normalno na tipke od menija in kliči. Za sms pisat pa zmeri zravn usekam. Sej najbrž se navadiš sam, al pa skoz en zobotrebc u žepu.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Iphone ne more imeti palčke, ker ima popolnoma drugačen touchscreen kot qteki, htcji, hpji, se-ji, ... ne deluje na pritisk.. ta touchscreen prime samo na prste (z umetno snovjo (palčko) se ga ne da uporabljati).

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Z zobotrebcem pisat na iPhone-u ne bo šlo.
smile-1.gif

Reč je skalibrirana na prstek in sicer čisto konkretno na kazalec desne roke. Če tipkaš samo s slednjim, reč čisto lepo dela. Če menjavaš prstke, pa pač ne.
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

Semantique

Pripravnik
17. mar 2008
783
0
16
Ljudje uporabljamo telefone za toliko različnih stvari, da ti največ informacij o razliki med dotičnima modeloma da njun preizkus za dan ali tri.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
prednost ajfona je predvsem da je zelo fancy in ima res dober uporabniški vmesnik. glede tehnologije je pomoje n95 lepi korak spredaj.
Jaz se n95 še ne mislim hitro naveličat...naslednjik bo nokia z symbian in tačskrinom (ve kdo kdaj). do takrat bo n95 mogla zdržat
grin1.gif