iPhone 6S razbito steklo

mlinar

Pripravnik
21. jan 2008
108
-13
18
Howdy,

zna morda kdo povedat, če v Avstriji obstajajo official Apple serviserji, ki zamenjajo samo pokvarjen del (v mojem primeru steklo) in ne celotnega telefona?

V Slo stane "popravilo" oz. menjava 6S z zlomljenim steklom 380€, offical cena na Apple site-u pa je $129 - velja pa samo v državah, kjer telefone dejansko servisirajo.

Any1?

Tnx!

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik mlinar pravi:
Howdy,

zna morda kdo povedat, če v Avstriji obstajajo official Apple serviserji, ki zamenjajo samo pokvarjen del (v mojem primeru steklo) in ne celotnega telefona?

V Slo stane "popravilo" oz. menjava 6S z zlomljenim steklom 380€, offical cena na Apple site-u pa je $129 - velja pa samo v državah, kjer telefone dejansko servisirajo.

Any1?

Tnx!

Tvoja informacija je ze stara
smile-1.gif
... Menjava ekrana na pooblascenem servisu v SLO (EPL ali Pro Servis) za iPhone 6s pride 169€ >> http://www.jabuk.si/pbb/viewtopic.php?p=463319#463319

EDIT: Mikrohard, prehitel si me za par sekund
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

mlinar

Pripravnik
21. jan 2008
108
-13
18
Hvala za hitri spročili. Včeraj sem klical na pro-servis in so mi tako naložili? Rekel mi je tudi, da ta noviteta, ki sta mi jo polinkala, bi naj prispela v Slovenijo (če) v prvem kvartalu 2016?

Kam lahko pokličem oz. prinesem telefon?

lpm

mlinar

Pripravnik
21. jan 2008
108
-13
18
Sem ravnokar klical. Razložila mi je točno tako kar je ok. Edino kar me skrbi je, da bodo telefon zavrnili, ker ima par prask (zadeva je imela namreč srečanje z asflatom).

Bomo videli, kako in kaj.

Hvala!

mlinar

Pripravnik
21. jan 2008
108
-13
18
Pravi, da ohišje ne sme biti poškodovano - praske, upognjeno,... - v tem primeru, ne morejo zagotavljati garancije, ker je steklo na ohišje zalepljeno.

maki3

Pripravnik
14. sep 2007
681
3
18
Aha, ampak pol ti pa noben ne bo mogel tega zamenjat, če je zvito ohišje?? Sicer pa za dovolj € se vse da, tudi ohišje se zamenja
wink-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik maki3 pravi:
Aha, ampak pol ti pa noben ne bo mogel tega zamenjat, če je zvito ohišje?? Sicer pa za dovolj € se vse da, tudi ohišje se zamenja
wink-1.gif

Seveda se da tudi ohisje zamenjat... samo ne na uradnem servisu in potem ostanes brez garancije (nepooblascen poseg) ...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ah daj no daj... Vse se da. Konkretno vem, da je znanec razbil zaslon na iPADu mini retina in ga zamenjal pri iDoktorju. 2x, ker je v prvič nagajal digitizer (zadeva je bila v garanciji). Nato se je napaka ponovil in ga je v USA zamenjal na garancijo za navaden iPAD. Niso ugotovili, da je bil menjan zaslon.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Delavec za pultom, ki mu je zamenjal napravo, verjetno res ni opazil. Sem pa precej prepričan, da so to opazili kasneje, ko je naprava prišla v obnovo. Seveda pa obstaja tudi možnost, da so pri iDoktorju uporabili originalne dele in niso pustili nobene sledi. Ampak zaradi takšnih menjav se verjetno po celem svetu zaostrujejo postopki garancijske menjave. Tudi v tujini ne dobiš več direktno nove naprave, temveč gre najprej na "servis".

V bistvu podjetje potrebuje le serijske številke vseh delov, ki sestavljajo eno napravo. Ob garancijskem popravilu se ta seznam dopolni, ob neuradnem pač ne.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Ah daj no daj... Vse se da. Konkretno vem, da je znanec razbil zaslon na iPADu mini retina in ga zamenjal pri iDoktorju. 2x, ker je v prvič nagajal digitizer (zadeva je bila v garanciji). Nato se je napaka ponovil in ga je v USA zamenjal na garancijo za navaden iPAD. Niso ugotovili, da je bil menjan zaslon.

Da je sodelavec pri iDoktorju menjal zaslon pod garancijo ti enostavno ne verjamem...In da bi ga potem menjali za popolnoma drug model tudi skoraj ne verjamem... edino ce je to uveljavljal direktno pri Applu. V Sloveniji Apple direktno nima niti prodajnega niti servisnega mesta... ima le partnerje... In pri teh je tako, da ce ti gredo recimo pri EPL ali Pro Servisu na roko in ti vseeno zamenjajo... dobi doticni servis od Appla pac izstavljen racun za napravo, ki so jo na takem servisu pod garancijo menjali in se je kasneje ugotovilo, da je bila naprava nepooblasceno popravljana ... In ta strosek mora potem "pozreti" servis sam... ker dvomim, da bi sel kasneje terjati stranko, ker bi si s tem naredil se vecjo skodo... Zato pa se zadeve tudi zaostrujejo in ni vec samoumevno, da ob najmanjsi napakici dobis kar nov aparat ...

Ce pa se je to res zgodilo, pa je imel znanec gromozansko sreco
grims-1.gif
...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Tebi ki je ponavadi vse jasno iz prvih besed prvega stavka...
Pystimo kdo je. Razbil je steklo na iPadu mini. Na EPL so hoteli 250€ za 'popravilo', kar bi še šlo, ampak da pa zadeva teaja cel teden pa ni bilo sprejemljivo.
Pri iDoktorju je PLAČAL 150€ za menjavo, končano v enem dnevu. Ker je nagajal digitizer so menjali še enkrat. Po nekaj mesecih je zopet začel nagajti digitizer. Odnesel ga je na Apple (USA), ker so mu ga z doplačilom (garancija + razlika) zamenjali za iPad.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Za 250 evrov že dobiš precej boljši telefon kot je iphone 6s, kjer očitno samo zaslon toliko stane
cool-1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik fikus pravi:
Evo enega, ki praktično v vsem poseka iphone 6s že za 150 evrov.
http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_262030.html

Že za ******* motorolo čakam updajt od oktobra pa je znamka oz. celo guglova je bila. Tule pa dobiš updajt že v 3 mesecih ker naslednji model kupiš.
hysterical-1.gif

Jst ne poznam nobenega, ki bi imel istega kitajca že 4 leta. Za galaxy s3 jih pa poznam vsaj ene 4 komade, ajphoni so pa tudi še od 4s v uporabi.

igi

Guru
13. okt 2007
5.604
1.206
113
Celje
Citat:
Uporabnik fikus pravi:
Evo enega, ki praktično v vsem poseka iphone 6s že za 150 evrov.
http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_262030.html

Zakaj bi kupil nekaj za 150, če sem pa s 6S za 700+ zadovoljen? Z veseljem dam vsako leto slabih 200€ zraven in kupim nov model. Za starega se pa na Bolhi stepejo v eni uri.

Imam enega androida kot drugega "službenega" in sem najbolj nesrečen, ko moram te jajce (ki so vseeno precej nad 150€) v roke prijet. Pa še ona klasika, da ga je potrebno občasno ponovno zagnati, da deluje je konstantno prisotna. Že na drugem.

Pa drugi kolega. Pristaš androida... to kar naprej neki nalaga, ker enkrat to ne dela, pa drugič spet nekaj drugega ne, pa prekinja, pa...

Ne nisem oni zagrizeni Apple fan, vendar ko primerjaš kvaliteto izdelave je res zelo malo naprav, ki so primerljive. Pa naj bo to telefon, tablica, prenosnik ali računalnik. Pa prenosnik (ni Apple) na katerega tipkam je konkretno čez 2 tisočaka in ko ga primerjam z applom je izdelava še vedno slabša.

Dajte razumeti, da enim se ne da ukvarjati z nalaganjem, prekinjanjem, testiranjem aplikacij... Od telefona sem odvisen in z veseljem odkartam višjo ceno in zadevo UPORABLJAM za tisto kar rabim. In ja za več stvari sem pripravljen odšteti tudi 2x več, če mi kvaliteta izdelave in delovanje to opravičuje. Četudi vem, da je proizvodnji strošek majhen.

Samo poglej si vse te fensi šmensi Samsunge (razen zadnje najvišje serije). Vsi so "plastični" in olupljeni kroma kot da bi jih prvič nekdo delal. Cena pa niti ni toliko nižja od appla.