iPhone 6s ali 6s plus?

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Zanima me katere iPhone kupujete: navadne ali "plus"? Ima sploh kdo plus-a?

Službeno si moram vzeti iPhona, pa se ne morem odločiti katerega bi. Rad imam večje telefone (dobro leto sem uporabljal Note 3, zdaj sicer HTC One M8), a zdi se mi da zna biti tole vseeno preveč "plus size". Velikost bi še preživel in če bi se šlo za "ne-s" model verjetno ne bi razmišljal, tale "s" je pa še 20g težji.

Po drugi strani ima fotoaparat z optično stabilizacijo, večjo baterijo in bolj standardno ločljivost.

Torej, ima že kdo 6s plus in kako je zadovoljen z njim?

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
sodelavec ma navadnega plus. kupil je plus, zaradi boljše baterije, pravi, da gre v hlačni žep bp. ostalo pa ne vem.

Vprasaj

Majstr
15. avg 2008
1.395
381
83
Ljubljana
Imam 6s plus prej sem imel 6 plus vse ostalo so mi sedaj miniaturni izdelki.
Ko primem v roke kako štirico od sodelavca se mi zdi kot bi prijel baby verzijo.
boljši pregled imam nad maili (tega veliko rabim) slike so super vidne
Baterija mi je top, prvi iphone ki mi zdrži 2 dni

Priporočam Plus
je res da boš mogoče rabil kak teden da se boš navadil, ampak je top!

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Jaz ne vem kaj bi si vzel zdaj... Na velikost šestice sem se navadil, ga pa težko res čisto samo z eno roko uporabljam. Plus pa ima še boljši fotkič in bistveno boljšo baterijo, pa ne vem, če bi ga lahko tako po žepih vlačil kot "navadnega"

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Žepi pri plusu niso tak problem. Največji problem je upravljanje z eno roko. Sicer tisti dvojni dotik home gumba mnogokrat reši zadevo ampak vseeno, je zadeva kar precej nerodna (vsaj zame).

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.389
57
48
Republika Prlekija
Da ni push maila v native mail aplikaciji za gmail, me je pa zelo razočaralo. To še ma WP
grims-1.gif

Je samo fetch... kaj je to za pse? fetch tarzan fetch
grin1.gif

zajebal pa jih je seveda kdo drug kak Google
priden.gif

Nazadnje urejeno:

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Tole z push mailom se strinjam...

@OT: Prej sem imel Note 4, presedljal na i6plus, zdej Note Edge.

Plus je ravno malo prevelik; z eno roko je dejansko malo bolj težko operativen telefon, je pa telefon zdržal 2 dni uporabe (še zdej se mi kolca po Plusu). Edge je oversize, plus je malo manjši, ampak vseeno; če bi bila mešanica med 6ko in 6ko plus, bi bila top zadeva.
Drugače pa čist odvisno od uporabe. Če ga v avtu ne uporabljaš velik, potem Plusa. Drugače boš malo klel, ko boš hotu kej na hitro narest. Tudi 2x home soft-touch ne reši vsega (npr. pomanjša ti ekran, ampak če v tistem dobiš sms, je notification bar še vedno zgoraj ekrana in moraš zapret app, in odpret smsje).

A za baterijo sem že rekel, da je nenormalno dobra
smile-1.gif
?

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Citat:
Uporabnik Karakala pravi:
Da ni push maila v native mail aplikaciji za gmail, me je pa zelo razočaralo. To še ma WP
grims-1.gif

Včasih je bil. Delalo je preko Microsoftovega ActiveSync protokola, ki ga native mail aplikacija podpira. Potem je pa Google ukinil podporo za ActiveSync na gmailu.

Drugače pa na iOS ne manjka aplikacij, ki nudijo podporo za push na gmailu, Na čelu z gmail appom.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.283
2.402
113
Ni google ukinil active sync, pac pa apple. Push maili tudi na exchage-u ne delajo.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik damirj pravi:
Ni google ukinil active sync, pac pa apple. Push maili tudi na exchage-u ne delajo.

Bulshit ... Push mail na Exchange delajo odlicno... Google je ukinil pushmail za brezplacne Gmail racune... Za placljive Google Apps racune pa menda se vedno deluje... tudi na privzeti mail aplikaciji na iOS ...

So pa to ukinili v zacetku leta 2013 >> http://appleinsider.com/articl...pple-store-reps

https://googleblog.blogspot.ca/2012/12/winter-cleaning.html

https://support.google.com/a/answer/2716936?vid=1-635803191963319993-1014366745

damirj

Guru
9. maj 2012
5.283
2.402
113
Si eden redkih. Na naši firmi je takih ljudi kot ti natanko nič. Precej je napisanega po Apple forumih. Lepega dne preneha delat in pomaga samo brisat račun in naredit na novo, ampak lepega dne spet preneha delat. Mogoče bo/je z iOS9 boljše.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik damirj pravi:
Si eden redkih. Na naši firmi je takih ljudi kot ti natanko nič. Precej je napisanega po Apple forumih. Lepega dne preneha delat in pomaga samo brisat račun in naredit na novo, ampak lepega dne spet preneha delat. Mogoče bo/je z iOS9 boljše.

Jaz pa jih precej poznam, ki jim deluje BP ... v bistvu nobenega ne poznam, da mu ne bi delovalo. Se celo v eni firmi, kjer imajo zadeve precej zaprte in mora mail nastavljati preko nekega drugega programa ... celo na racunalniku ne more kar tako nastaviti, ker mora prej imeti vzpostavljeno VPN povezavo do omrezja korporacije ...

Jaz imam svojo posto na Exchange 2007 in Exchange 2013 ... do pred kratkim pa je bil v uporabi tudi Exchange 2003 ... In dosedaj nisem imel problemov z delovanjem ...

Smo pa malo offtopic
smile-1.gif

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
::1/128
Meni tudi dela ActiveSync na iOS bp že od vedno. Pravzaprav je po mojih izkušnjam ravno na iOS z njim najmanj težav od vseh telefonov ne glede na verzijo. Isto opažam v službi, kjer se zadeva sicer konfigurira čez MDM (MobileIron) in na iOS dela, na Androidu pa kakor komu.

Citat:
Uporabnik damirj pravi:

Ravno Google je ukinil ActiveSync za free račune. Z Exchangeom, Zimbro, Outlook.com, Office365, Amazon WorkMail, Zoho, itd. deluje. No deluje tudi z Googlom, če plačaš Googlu za plačljivo verzijo Google Apps, ki podpira ActiveSync
smile-1.gif

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.389
57
48
Republika Prlekija
Sem si kupil prozorno zaščito-mehko, mislim, da je iz silikona al iz česa za hrbet jabuke in se zdaj še bolj prah nabira in celo zaide za ta ovitek, tak da se vidi prah med ovitkom in telefonom.
Je kaj ličnega, kvalitetnega, prozornega -ne otroškega, da se prah ne nabira med, še posebej po robovih in ni občutek v roki, kot da bi držal plastiko, na trgu?

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
Ti plastični in trdosilikonski ovitki so mašina za praskanje telefona, ker se pod njimi nabira prah in razni manjši trdi delci, ki dejansko praskajo aluminij, ker telefon ni 100% not zazihran. Top ovitek je tisti Applov silikonski oziroma usnjeni case, dobiš tusi podaredke na ebayu, glej pač tolko da ne vzameš najcenejšefa ker bo razpadel, pa da ima noter tisto mikrofiber vlaknino, da se telefon ne praska. Občutek v roki je z usnjenim fenomenalen.