iPhone 5S, slab mikrofon ali...?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
No zadeva je takšna, moja ima iPhona 5S in bilo kdo se z njo pogovarja jo slabo slišimo? Torej govorim z ostalimi jih lepo slišim, njo pretežno slišim slabo, zdaj pa me zanima ali imate kakšne informacije ali so imeli iPhoni kakšne težave s tem in ga je treba poslat na servis ali je težava v njej?

LP

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.466
1.924
113
Sam imam podobne izkušnje. Predvsem je zelo občutljiv na to kako ga držiš. Dostikrat se sogovorec pritožuje da me ne sliši. Korekcija pozicije to ponavadi popravi.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Poklicita na epl, proservis, pa bodo povedli, če so ble kake težave glede tega. Očitno je nekaj narobe, ker to ni normalno obnašanje.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.711
159
63
Res je, tudi jaz kolega zelo pogosto slabo razumem. Včasih res nerodno drži telefon in "kulturnejša" drža zvok izboljša. Je pa človek "tišje" sorte, zato ponavadi govori relativno potiho. Ko ga opozorim, naj govori glasneje, ga ga takoj za tem slišim razločno, s časom pa spet vedno slabše, dokler ponovno ne opozorim.
Torej, če je tvoja draga tišje sorte, naj se potrudi nekaj časa govoriti glasneje in morda bo bolje.

Poglej tudi luknjico mirkofona, da ni zapacana s kakim prahom.
wink-1.gif

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
Pazite na ovitke, iPhone ima (tako kot drugi telefoni višjega cenovnega razreda) več mikrofonov za znižanje glasnosti šumov iz okolja, če ovitek prekriva katerega iz mikrofonov se pojavijo problemi. Isto se lahko zgodi z roko, če telefona ne držiš pravilno. Na androidu se to sicer da izklopit koliko mi je znano, na iOS pa ne, tako da je resitev nakup OK ovitka ali pa servis če je napaka strojne opreme (da je šal kaki mikrofon).

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Ne, nima nobenega ovitka, mikrofon ni zapacan, je pa res kar je nekdo povedal, korekcija telefona zadevo popravi torej če si ga lepše da blizu ust potem se sliši super ampak v tem ni fora da ti vsak drug pogovor mora nekdo rečt da si ga popravi... Skratka bom verjetno poklical na servis pa da vidim kaj mojstri pravijo...

brezhibno

Pripravnik
3. jan 2012
228
23
18
Sam imam 5s in mi tudi velikokrat sogovornik pove, da me slabo sliši. Tako da mislim da pač tako je.