iphone 5

Drifter

Fizikalc
22. jul 2007
1.167
14
38
mi vcasih poslje kr prazen sms, ve kdo zakaj?
hvala
roza.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.469
447
83
Ajfon je pametni telefon in ve kdaj nimaš nič pametnega za napisat.
grims-1.gif

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik Drifter pravi:
mi vcasih poslje kr prazen sms, ve kdo zakaj?
hvala
roza.gif

Maš jailbreak ali kake druge sms appe? Praznega sms se na iphone sploh ne da poslat, ker je gumbek Send neaktiven, dokler je vsebina sporočila prazna... Operater?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Drifter pravi:
Ja prejemnik mi pove da je dobil zgolj prazen oblacek..

Kaj pa ce je problem pri prejemniku? Ali je ta problem prisoten samo pri posiljanju enemu prejemniku?

Gre mogoce za MMS in za SMS, kjer je vecja verjetnost, da gre kaj narobe
smile-1.gif
? ... Ce je v besedilu kaksen cuden znak ali mogoce celo slika, ga verjetno poslje kot MMS ...

Drifter

Fizikalc
22. jul 2007
1.167
14
38
Sem ze pomislil na to samo se mi to dogaja pri vecjih prejemnikih.. Ne nima veze z vsebino

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Si ze probal v ta iPhone vstaviti drugo SIM kartico in probati... Ce bo z drugo delovalo enako (torej SMS brez vsebine), je velika verjetnost, da je kaj narobe s tem aparatom oz. z nastavitvami... Ce pa bo z drugo SIM delovalo OK, je pa velika verjetnost, da je problem s SIM kartico oz. pri operaterju ...

Aja... ali imas aktivno funkcijo iMessage in so mogoce ti prejemniki, ki dobijo prazen SMS, taki, ki imajo tudi iPhone? Je pri tebi oblacek pri odhodnem SMSu zelene barve ali modre? Je pri tebi vsebina normalno vidna?

Zeleni so SMSi, modri pa iMessage ...

IMG_3564-20141129-110134.png

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Jest, a lahko na hitro razložiš imessage. sam imam kr izklopljenega. oba z zeno imava iphone, vsacih posljem imessage, pa ga ne dobi, pokaže se pa doma na ipadu, torej ne na telefonu. po moje signal tukaj špila vlogo al kaj?
hvala

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Imessage uporablja internet. Torej moraš met vklopljeno. Imessage lahko pošlješ na appleID ali na telefonsko, če ima uporabnik to vklopljeno. Sicer dan danes, ko imaš SMSe đabe je skoraj vseeno, ampak imessage ni omejen s številom simbolov, pa še v tujino ga lahko zastonj pošlješ, ker deluje prek interneta in ne prek mobilnega signala.

ona ga dobi na ipad, ker ga na telefonu nima aktiviranega. Jaz imam na ipadu ugašenega, ker ga noben od naju ne uporablja za msging, ga imam pa vklopljenega na laptopu in tako komuniciram hitreje.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
iMessage deluje samo med iNapravami (iPod Touch, iPhone, iPad, racunalniki z MAC OS... menda se da celo urediti, da deluje na racunalnikih z Windows OS... samo ni ta trivialno ...). Kot ze omenjeno, je pogoj za komuniciranje preko iMessage podatkovna povezava (WiFi, mobilni internet) ...

Jaz imam recimo iMessage nastavljen, da dobim na vse svoje naprave (tudi SMS-e sedaj z zadnjo verzijo iOS-a)... tako da pridejo sporocila na iPhone, iPad in na iMac... prav tako lahko odgovarjam iz tiste naprave, ki mi je prva pri roki
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
to ja, torej mora biti wi ali podatkovna povezava vzpostavljena. v mojem primeru ženi po moje tuš signal zmanjka in zato pride imessage na ipad. da pa pošlješ imessage in če uporabnik v tistem času nima dovolj signala in da bi namesto tega dobil navaden sms pa po moje ne pretvori sam? tole me malo moti tukaj.?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Ne, lahko pa držiš s prstom na msg in ti da možnost send as text message. Potem pa pošlje kot sms. Vsekakor pa mora dobit tudi na telefon imsg ko pride telefon do povezave. To da ga dobi na iPad ne pomeni, da ga na telefonu ni, ker so vsi pogovori povzeti na vseh priključenih napravah na tisti AppleID.

Pa še nekaj. Pri vsakem imessage ti v nasprotju s smsom napiše Sent-Delivered-Read. Torej vidiš, a je uporabnik dobil zadevo ali ne, in a jo je prebral ali ne. Da označi kot prebrano, mora dejansko odpret Message. Če ga samo na home screenu pogleda takoj ko ga dobi, ti tega ne označi, ampak tebi pa napiše delivered.

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Kako narediš da napiše dostavljeno in prebrano. Meni če ekran potegnem v levo napiše samo delivered, da je prebrano pa nič ne piše, msg pa je bil prebran.?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Dokler ga on tam ne odpre in dejansko pogleda ne napiše Read. Ko to enkrat narediš se Delivered spremeni v Read.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik zino pravi:
Kako narediš da napiše dostavljeno in prebrano. Meni če ekran potegnem v levo napiše samo delivered, da je prebrano pa nič ne piše, msg pa je bil prebran.?

Ko je dostavljeno, pise DELIVERED, ko je prebrano se spremeni v READ ... pa se spodaj levo je animacija treh pikic takrat, ko tisti na drugi strani ravno pise sporocilo ...

IMG_3581-20141130-180315.png
IMG_3582-20141130-180255.png