Iphone 4s ali WP?

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.563
36
48
41
Ljubljana
Po 3 slabih izkušnjah z androidi (vsi so se po cca. 1 letu dni začeli resitirati sami od sebe - to se zgodi od 1x do 20x na dan, pa zamrzovanje, pa nedelovanje WiFija in še marsikaj - 2x htc, enkrat samsung), gledam za nečem novim, ker android mi zgleda ne leži (z uporabo oz. "čačkanjem" po telefonu ne pretiravam, razen original zadev uporabljam samo še navigacijo, nekaj socialnih omrežij in shazam, tako da ne vem zakaj se mi stalno pojavlja isti problem).

Ogledujem si ali iphone 4s ali pa nek WP. Kot sem omenil zgoraj, potrebujem navigacijo (predvsem slovenije) + zaželjen je dober fotoaparat, ostalo je relativno nepomembno. Max kar bi odkartal je nekje 250-280 eur (4S še niso po tej ceni, a bodo kmalu predvidevam).

nidan

Pripravnik
2. feb 2008
449
0
16
Lumia 920,navigacija, super slike, uodna cena na novega posledično 2 leti garancija. iPhone je dober ne boš imel pa garancije.....

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.438
422
83
Na zgornji cenovni meji je Lumia 920, če jo vzameš na Mobitelu ali če imaš možnost nakupa v Avstriji (mariborski mobisvet jo ima trenutno za 300€). Super fotoaparat + licenčna navigacija.

Iphone je dražji, tudi navigacija stane lahko precej, ker se Slovenija v mnogih verzijah aplikacij nahaja ravno na robu območja, ki ga pokrivajo zemljevidi (zakupiš področje, pa imaš Slovenijo, ne pa Avstrije in Italije). No, vsaj včasih je bilo stanje takšno, če lahko danes že licenciraš posamezne države pa bo povedal kdo drug.

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Lumia 240€ kar je top trenutno
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik 3287

Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Na zgornji cenovni meji je Lumia 920, če jo vzameš na Mobitelu ali če imaš možnost nakupa v Avstriji (mariborski mobisvet jo ima trenutno za 300€). Super fotoaparat + licenčna navigacija.

Iphone je dražji, tudi navigacija stane lahko precej, ker se Slovenija v mnogih verzijah aplikacij nahaja ravno na robu območja, ki ga pokrivajo zemljevidi (zakupiš področje, pa imaš Slovenijo, ne pa Avstrije in Italije). No, vsaj včasih je bilo stanje takšno, če lahko danes že licenciraš posamezne države pa bo povedal kdo drug.
. O kakem obmocju pa govoris? Vse navigacije (eu, ne west eu ali kaj podobnega) imajo Slo kar lepo pokrito. Sygic je (cena niha na istoru) od 20 do 40 eur. Navigon, igo,... Pa od 55 naprej. Kaj kupiti? Ker sem ios uporabnik... Vem samo, da ce/ko bom sel dol z apple zadev: wp sigurno. Nokia ali htc, samsung
ne-ne-1.gif
. Lp

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Jap, Lumia 920 je prava stvar za tvoje potrebe trenutno.

-offline navigacija z navteq mapami,
-Shazam deluje super na WP8
-dober fotoaparat (dual LED flash, optična stabilizacija)

Ima pa še wireless polnjenje, NFC, LTE 4g...

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.438
422
83
Govorim o tem, da če si kupil samo določeno območje (centralna, vzhodna, jugovzhodna, balkan...), je bila Slovenija na robu tega območja in dostikrat je manjkala kaka sosednja država. In si bil praktično primoran vzet celo EU, kar pa je bilo včasih drago - recimo Navigon je bil 100USD. Sygic vem, da je bil kasneje precej cenejši, s kakšnimi promocijami je cena padla pod 50$.

Kakšna je situacija danes pa, kot že rečeno, nimam pojma.

I

Izbrisan uporabnik 3287

To ze. Vendar je v celotni navi eu slo kar lepo pokrita. Se vedno pa drzijo ceno. Izjema sygic. Navigon mi je boljsi a sem ga tudi placal za tri sygic navi.