iPhone 3GS USA

MiKa

Batagel
15. jan 2008
361
0
16
MB
Ne vem, če je že bilo...imam možnost preko znancev iz ZDA nabavit omenjen telefon preko AT&T in me zanima, če ima kdo že izkušnje s tem in koliko so kaj še dodatni stroški...vem za early termination fee(175$), priključnina(36$) in seveda poštnina...še kaj?

Kako ga je potem možno odklenit za naše operaterje, je sploh že 3GS možno?
Prosim za odgovore, hvala.

lp

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
iphoni iz zda so ZAKLENJENI in jih je potrebno odklenit na naše omrežje (baje preko programa) na pcju ne vem katerega.

ko ga odkleneš avtomatično izgubiš ragancijo.

po mojem je dobro če se pozanimaš na katerih frekvencah delujejo iphoni namenjeni za njihov trg, ker moreš vedet, da ima europa frekvenci na 900 mhz in 2100 mhz

toliko vem o temu..če je še kej na še kdo doda/popravi.

lp

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Iphoni so zaklenjeni, garancije pa se pri tem ne zgubi, ker obstaja le softwerski odklep in ta se zbriše, ko telefon restoramo.Trenutno se da odklenit vsak iphone (2G pravi doklep, 3g/3gs softwerski odklep) . Potrebno ga je le aktivirat s sim kartico operaterja, na katerega je iphone zaklenjen, da začne garancija veljati. no, pol maš tu še možne stroške pošiljanja iphona nazaj v ZDA v primeru okvare, da se uveljavlja garancija. Kolko, pa je dejanska cena "prepaid" iphonov v ameriki pa ne vem.

edit: V ameriki se ti ga splača vzeti le, če si osebno tam, da "nimaš"carine . Drugače je najcenejša varjanta, da se zapelješ na Hrvaško in nabaviš novega 3gs, 16gb z garancijo za okoli 450 eur.
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

Strijc

Pripravnik
10. sep 2007
270
0
16
Vse preveč ljudi se zažene na applovo stran in tam vidi, da je iphone v USA 99$ (oz nekaj podobnega) in misli, da ga bo tam dobil za tak denar.... Dajte malo pogledat, da je to vezava za 24 mesecev z vsaj 50$ fiksno naročnino... Kolikor jaz berem, ga v USA ni mogoče dobiti v prepaid varianti... Je pa možnost, da ga kupiš v kaki mobi trgovini ampak bo cena verjetno podobna našim na bolhi, itd...
Aktivirat ga ni potrebno.. mislim dela tudi brez aktivacije garancijskega roka... Odločitev je pa na lastniku. V mojem (je avstrijski T-mobile paket) že od začetka ni bila vtaknjena nobena druga sim kartica kot simobilova... Deluje že skoraj 1 leto brez problema... Če bom pa že mel kak problem, pa upam, da bo tak, da se bo telefon dalo restorat in takoj tudi aktivirat garancijo.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik badguy777 pravi:
Drugače je najcenejša varjanta, da se zapelješ na Hrvaško in nabaviš novega 3gs, 16gb z garancijo za okoli 450 eur.
wink-1.gif

Kje to?
smile-1.gif

MiKa

Batagel
15. jan 2008
361
0
16
MB
Sem napisal, da bi ga vzel in plačal pogodbeno kazen+ostale stroške-skupaj preračunano okrog 300evrov...kolega gre kmalu v ZDA in mi ga lahko prevzame, zato me je ta varianta začela sploh zanimat. V prosti prodaji pride 599$.

lp