iphone 3g "rebuild"

jamiekarai

Pripravnik
26. maj 2010
667
0
16
Titovo velenje
Rabil bi nasvet prosim za pomoc
smile-1.gif

Imam možnost dobit iphona 3g ... v dokaj slabem stanju. Ne dela vibra oišje je "zjahano" in spredna stran spraskana.

Razmislu sm da bi kupu spredno novo "tuch" steklo in zadnjo ploščico. Tudi baterijo bi bilo treba menjati ker zdrzi komaj pol dneva.
Problem je tudi z sw telefona ker je gor neka stara verzija in telefon je tovarniško zaklenjen , torej bi ga rad fleshal in dal gor nov sw in ga seveda odklenil. In koliko je dela s tem ? Ali se da samo slediti navodilom iz neta in da si to sam nardim doma? Telefon pa mislim da je bil kupljen na hrvaškem ali pa v italiji. oz. me zanima ali je pommebno kje je bil kupljen?

Zanima me ali se mi splaca to narediti?

prosim za cim vec komentarjev.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Po opisanem bi moral v telefon vložiti cca. 150eur, da bi ga spravil v normalno stanje. Več kot 200eur tovarniško zaklenjen 3G ni vreden. To pomeni, da več kot 50eur sedaj ni vreden.

Raje kupi tovarniško odklenjenega.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.513
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Ce bos dobil ohisje, touch in baterijo za 40€ ... potem vzemi .... Pa upam, da bos znal sam sestavit, brewz da bi kaj dodatno se potrgal ali polomil
smile-1.gif
...

Sicer nisem na tekocem s cenami... ampak za tak denar mocno dvomim da bos dobil rezervne dele
smile-1.gif
...

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Zadeva je takšna, ne rabiš kupovati komplet toucha se pravi glass+digitizer ampak samo glass+adhesive tape se pravi steklo in lepilo s katerim ga prilepiš. Ohišje in baterija pa se ponavadi dobi v kompletu. Vse skupa bi dobil pomoje na ebayu za cca. 50€. Je pa tu veliko odvisno od tvojih sposobnosti saj je kar nekaj stvari zelo kompliciranih narediti, recimo sedanje steklo ki je na aparatu je na takšen plastičen okvir pritrjeno z lepilom in ga je potrebno spraviti dol, brez da poškoduješ ta okvir, ki moram reči da je kar mehak, sploh ko ga enkrat segreješ recimo s fenom, ker je to skoraj edini način da spraviš steklo stran brez da polomiš vse skupaj. Sam sem to že delal in poznam zadevo in je kar tricky. Baterijo ni problem zamenjati, pri ohišju se pravi zadnji ploščici pa moraš biti pedanten, ker je nekaj koščkov nagajivih. Aja pa za ohišje se ti splača dati malo več, ker tista najbolj poceni so dokaj mehka in znajo že med samo montažo počiti.

Denarni vložek ni tako zelo velik če znaš zadevo sam urediti, vse skupaj se pravi telefon 40€ + material (cca. 60€). Če pa nisi še nikoli razstavljal telefona, sploh iphona pa ti podvig toplo odsvetujem
smile-1.gif

jamiekarai

Pripravnik
26. maj 2010
667
0
16
Titovo velenje
ma rastavlu sm ze vsega :D ni to panike itak dan danes youtube sam vpises notr pa te vodi čez vse to ni problem.

Ma ja sm mislu da pride cenej tole :/ u bistvu 100e je pa ze kr dnar po eni strani , bom vidu.

Mogoc me ta mehanika niti ne skrib tk to bi ze sproti pol rihtu , bol se mi zdi panika to da je tovarniško zaklenjen (ka to sploh pomeni) nism mel nikol appla nevem.. in pa to da pravijo da je dost komplicirano nov sw dat gor? Ka pa ce pove kdo kej vec o tem?

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.406
487
83
::1/128
Že menjava ohišja pri 3G-ju ni ravno enostavno, saj je na zadnjo stran pritrjeno več ali manj vse, z menjavo sprednjega stekla (če ne menjaš komplet) zna biti pa sploh kar nekaj zabave, še posebaj za nekoga, ki tega še ni počel.

Tovarniško zaklenjenega ne boš nikoli čisto odklenil, razen če imaš dobre veze pri operaterju, pri katerem je bil kupljen, da pa se sicer zrihtat SW "unlock" za določene verzije iOS-a, da bo telefon uporaben v slovenskem omrežju (je pa potrebno preverit s katerim basebandom in iOS gre). Če zadeve malo poznaš in nato paziš glede upgradeov, naj bi blo OK.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Ne vem kje si našel 100€ za nadomestne dele. Najbrž si gledal original dele,ki imajo napihnjeno ceno v nebesa. Sem malo pobrskal in prišel na skupni strošek cca. 30$ za vse dele, ki jih rabiš
wink-1.gif
Je pa res zamenjava stekla malo hebena.

Tovarniško zaklenjen pomeni, da se bo vedno ko ga boš updejtal zaklenil in ga bo potrebno odklepati. 3G se mi zdi da ni toliko problematičen glede odklepa kot pa je 3GS.

Če ti ne vzameš 3G-ja, pošlji PM, vzamem js :D

pa še linki do delov:

Baterija
Steklo
Lepilo za steklo
Ohišje

Nazadnje urejeno:

jamiekarai

Pripravnik
26. maj 2010
667
0
16
Titovo velenje
sj pravim da menjam mehanse stvari mi ni panike to bo zabavno , moti me edin to z sw

"Tovarniško zaklenjenega ne boš nikoli čisto odklenil, razen če imaš dobre veze pri operaterju, pri katerem je bil kupljen, da pa se sicer zrihtat SW "unlock" za določene verzije iOS-a, da bo telefon uporaben v slovenskem omrežju (je pa potrebno preverit s katerim basebandom in iOS gre). Če zadeve malo poznaš in nato paziš glede upgradeov, naj bi blo OK."

kako to mislis? kaj ne bo isto smsi klicanje pa prenos podatkov dela? ostalo mi niti ni nuja

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Ko je odklenjen dela vse OK, ko je zaklenje ga lahko uporabljaš kot ipod touch. Kratko povedano.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.513
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik jamiekarai pravi:
a obstaja moznost tk tko pr xboxu recimo da se stvar tok zaklene da je ne mors vec odklent?

Da ... ceprav pri iPhone 3G se zaenkrat da... in iPhone 3G ima tudi zadnjo verzijo iOS 4.2.1 (4.3 bo samo se za iPhone 3GS in iPhone 4) ... iPhone 4 z iOS visjim od 4.0.1 (ali 4.0.2) se ne da odklenit ... in to traja ze od septembra lani...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.513
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
To gre za 3G in 3GS... za stirico pa menda ne... Pa tale iPad baseband odsvetujem... ker jih je veliko, ki imajo potem "kripltelefon"
smile-1.gif
... precej jih je, ki jim ne dela GPS, ni vec poti nazajna uradni firmware,...

jamiekarai

Pripravnik
26. maj 2010
667
0
16
Titovo velenje
KK pa je s tem updejtanjem? A je tk da sam sledis korakom opisanih na netu in gre?

Recimo pr sonyerkisonu si ga dal na "postajo" povezu z netu in je samo vse nardilo
Pri n900 ga preko komanderja prvo felsam pol izberem fajl pa spet prek komanterja na novo postavi vse skupi.

dost izi vse do zdj

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Tu gre vse preko itunes-ov. Najnovejsi software ti itunes ko je na voljo vedno ponudi sam starejsi software pa lahko iz neta potegnes in ga preko itunesa namestis na aparat (ga restoras na neko verzijo softwara). Je pa vse skupaj par klikov. Za jailbrake,ki je predpogoj za softwarski odklep pa velja enako,nekaj klikov z misko in je to to.

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
dvomim, da se mu splaca kupovat posebej digitizer in lepilo, brez stekla.
za iphone sicer ne vem, ampak za svojega htcja sem dobil digitizer + steklo za 8.99 eur..

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Tisti ponaredki digitizerjev za iphona so baje zelo švoh, nekaj časa dela OK, potem pa kar nekako ne. Najcenejša opcija da imaš OK digitizer je ta, ki sem jo napisal ali pa komplet original kos
smile-1.gif