iPad zaslon - lepilo za nohte

borelij

Pripravnik
20. feb 2008
102
17
18
Ja, hčerki je uspelo politi lepilo za nohte po zaslonu. Poskusili odstraniti z acetonom, isopropanolom, vlažnimi robčki ...

Kakšen kemik ali uporabnica tega lepila - kako bi to odstranil in ne uničil zaslona?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.111
4.080
113
Kakšno je lepilo?

Ker profi lepila so enosmerno trdilna s pomočjo UV svetlobe, tisto dvomim da kaj raztaplja. Domača lepila so pa ponavadi sekundna lepila (CA), ta raztaplja aceton (čisti aceton, tisti za nohte oz. lake spirat je ponavadi precej razredčen in ne deluje ok). Za kakšna "otroška" lepila možno da je druga baza.

Skratka lepo flaško od lepila pogledat na kateri osnovi je, potem pa poiskat topilo.

borelij

Pripravnik
20. feb 2008
102
17
18
ni otroško lepilo, kar tapravo. Flaške normalno ni več ...malo gledam - Cianoakrilat verjetno.

Me skrbi, ker menda se stare nohte odbrusi dol, očtino res ni topila.

casio

Fizikalc
19. nov 2014
531
26
28
Malo neumesna..Če bi poskusil s strgalom za vinjeto, če je to steklo? Nežno z občutkom

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.111
4.080
113
ni otroško lepilo, kar tapravo. Flaške normalno ni več ...malo gledam - Cianoakrilat verjetno.

Me skrbi, ker menda se stare nohte odbrusi dol, očtino res ni topila.

Če je CA potem bi moral aceton delovat. Namočiš neko papirnato brisačko z acetonom, položiš na flek in čez minutko dve poskusi s strgalom če gre dol.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.413
2.578
113
Je lepilo podobno sekundkleber-ju? Moja vnukinja ne zna nič razložit!
Sem zasvinal očala z sekundkleberjem. Vztajno z acetonom. Vsaj 20x potegnil po lepilu in šlo dol. Moraš obrisati, NE razmazati!!!
Steklo ekrana? Gorila glass, mogeoče bi s tistilm strgalom - previdno - res dol spraska.