Če konsumiraš vsebine v dosegu wifi omrežja razmisli o streamanju vsebine preko wifi. Z aplikacijama air video in plex, lahko imaš na pc-ju celotno video knjižnico, na katero se priklopiš z ipada. Videe lahko streamaš direktno na ipad, ali pa downloudaš za offline gledanje. In vse lahko kontroliraš direktno preko iPada.
Jaz zadnje čase veliko uporabljam Plex media server v katerem imam celotno kolekcijo filmov in serij. Na TV imam priklopljen RaspberryPi z XBMC in plex pluginom. Na iPadu pa plex aplikacijo. Recimo da gledam en film na rPi in ga na sredi prekinem. Vzamem iPada in v plex aplikaciji mi ponudi, da nadaljujem gledanje filma tam, kjer sem ga nehal gledati na TV.
Plex app je sicer plačlljiv, samo ga niti ne rabiš. plex media server, ki ga instaliraš na PC je zastonj in ima web interface, ki dela tudi na iPadu. Gledaš lahko tudi preko web interface-a. Sem pa zadnjič videl, da vlc podpira plex server, ki pa je zastonj.
Jaz ne vem, kdaj sem na zadnje iPada syncal preko iTunes. Od kar ga imam, sem ga preko kabla priklopil na računalnik mislim da samo enkrat ali dvakrat, ko mi ni delal OTA update na beta verzije iOS.