Ipad prenos podatkov pomoč

yyyeb

Pripravnik
20. dec 2008
231
5
18
Pozdrav. Ravno sem presedlal iz android tablic na ipad. Nekako mi je znanstvena fantastika(kaj komplicirajo) naložit filme, glasbo, podatke... iz računalnika na ipad. Pri androidu si samo kopiral in prilepil. Tukaj pa moraš uporabljati itunes, ki mi ne gre in ne gre. Nekaj delam narobe, poleg tega so vsa navodila na netu nejasna, hitra ali pa imajo starejše itunse. Kaj moram najprej naredit? Na PC mi niti ne pokaže, da imam priklopljen z USB-jem ipad.

map

Guru
6. jul 2008
7.850
1.959
113
najrajš na babi
Najprej odpri applov račun. nekaj takega kot račun za google play. V itunes se logiraj z navedenim računom. Priklopi ipad in ti zgoraj desno pokaže priklopljen ipad.

Naloži tole

https://itunes.apple.com/us/app/vlc-for-ios/id650377962?mt=8

Ko imaš ipad priklopljen, klikni na ipad zgoraj desno. Nato pojdi po apps in poišči VLC. Na desni se ti odpre prazen folder oz. ena mapca je noter, tam kopiraj filme z sub in je to to.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Mora ti pokazat iPad v iTunesih, kateri koli verziji. Če ti tega ne, se zna zgodit, da ne na iPadu sprašuje, če zaupaš računalniku. Potem moraš na iPadu najprej potrditi, da računalniku zaupaš, ampak v 95% tega ni treba.

Za glasbo ni problema, v iTunesih uvoziš v library in potem synchaš karkoli želiš.

Glede filmov je malo težje, ker iTunes podpira samo (mislim da) avi format. Zato moraš na iPad naložit eno aplikacijo, ki predvaja tudi nam (piratom) bolj prijazne formate ala mp4, mkv ipd. Recimo VLC player ali Gplayer sta dve zastonjski aplikaciji.

Če želiš pa potem filme in serije prenest na iPad pa greš v iTunes najprej na iPad, potem pa APPs in med aplikacijami spodaj, ko so napisane po vrsti najdeš ta player in ga klikneš. Potem pa klikneš desno od tega stolpca add ali save (ne spomnim se točno kaj piše) in naložiš filme.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Če konsumiraš vsebine v dosegu wifi omrežja razmisli o streamanju vsebine preko wifi. Z aplikacijama air video in plex, lahko imaš na pc-ju celotno video knjižnico, na katero se priklopiš z ipada. Videe lahko streamaš direktno na ipad, ali pa downloudaš za offline gledanje. In vse lahko kontroliraš direktno preko iPada.

Jaz zadnje čase veliko uporabljam Plex media server v katerem imam celotno kolekcijo filmov in serij. Na TV imam priklopljen RaspberryPi z XBMC in plex pluginom. Na iPadu pa plex aplikacijo. Recimo da gledam en film na rPi in ga na sredi prekinem. Vzamem iPada in v plex aplikaciji mi ponudi, da nadaljujem gledanje filma tam, kjer sem ga nehal gledati na TV.

Plex app je sicer plačlljiv, samo ga niti ne rabiš. plex media server, ki ga instaliraš na PC je zastonj in ima web interface, ki dela tudi na iPadu. Gledaš lahko tudi preko web interface-a. Sem pa zadnjič videl, da vlc podpira plex server, ki pa je zastonj.

Jaz ne vem, kdaj sem na zadnje iPada syncal preko iTunes. Od kar ga imam, sem ga preko kabla priklopil na računalnik mislim da samo enkrat ali dvakrat, ko mi ni delal OTA update na beta verzije iOS.

yyyeb

Pripravnik
20. dec 2008
231
5
18
hvala z aodgovore ampak jaz rabim navodila za prilepit film na trdi disk ipada z USB kablom. wifi mi ne pomaga ker mi ni vedni na razpolago

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
To je meni smešno. Res ne razumem te navezanosti na kable. Tudi, če ni wifi omrežja, si lahko na prenosniku narediš svoje adhoc omrežje. To je 21. stoletje, kabli so stvar preteklosti.

I

Izbrisan uporabnik 3287

vseeno on bi rad preko kabla. ot: glej, vse so ti napisali zgoraj. znas muzko prenest? podobno je z filmi. trikrat ponovi in v cetrto bo slo z zaprtimi ocmi. plex je ok (cena cca 4), so pa tudi drugi zastonj dobri.