iPad Mini in personal hotspot

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
naceloma naj bi zadevo samo priklopil in bi morala delati, kolikor je meni znano. ampak se mi nobena naprava ne uspe povezat. telefon napise "cannot connect, poor connection" ceprav sta v neposredni blizini, komp pa da je povezan ampak "No internet access".

moram se kaj ekstra nastavit, da se poveze?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Moj brat je tud neki bluzil, da mu jebe povezava iPhone 5 in laptop. Jaz nikoli nisem imel težav z iPhone 4S in vsemi možnimi napravami(iPad, navaden laptop, Mac Air, drugi mobiteli)....

Sem pa danes probal njegov iphone 5 in moj mac air pa je delalo s prve.

(p.s. vem, da posti, v katerih vse deluje nič ne pomagajo
grin1.gif
)

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
problem je na relaciji Apple - Simobil - LTE.
smile-1.gif

namrec, v sredo mi je personal hotspot delal normalno, not sem imel navadno kartico, navadno 3G. med nekim cakanjem sem prebral, da naj bi le iPhone 5 imel "zaporo" na LTE, ter da ostali mobilni Apple izdelki delujejo normalno - torej iPad in iPad Mini naj z LTE ne bi imela tezav.

kot zanalasc mi je v sredo se simka stara crknila, in ko sem sel menjat, sem rekel, naj mi dajo kar USIM, da pac vidim, ce res LTE dela. naslednji dan je LTE res delal in se vedno dela, je pa menda problem pri hotspotih preko LTE-ja, ker mora spet proizvajalec nekaj ustvarit. in ne prime Internet Tetherin APN nastavitev, ker se vsakic znova zresetira in tu je potem problem. in da se problem ze odpravlja.

torej, ce vam je pomembnejsi hotspot kot LTE, LTE sicer dela odlicno, zgubite pa moznost postavitve brezzicne dostopne tocke. zaenkrat.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Sem ravnokar probal... in zadeva deluje... na iPhone 5 je aktiven LTE, sem pa na obmocju, kjer ni LTE signala... iPad mini sem povezal preko Personal Hotspota in zadeva deluje...

IMG_8432-20130615-121022.jpg
IMG_8433-20130615-121049.jpg

IMG_0997-20130615-121124.jpg

EDIT: Sem se enkrat prebral in vidim, da imas problem v obratni smeri... Da na iPad miniju aktiviras Personal Hotspot in se s telefonom povezes na iPad minija? Bom se to sedaj probal
smile-1.gif
...

Nazadnje urejeno:

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Deluje tudi v obratni smeri ...

IMG_1002-20130615-122510.jpg

IMG_8435-20130615-122602.jpg
IMG_8436-20130615-122711.jpg

Nastavitve na iPad miniju imam pa skoraj prazne...
smile-1.gif
Ko jih vpisem, je OK, ko grem ven in spet not v nastavitve pa je prazno... ampak deluje pa vseeno ...

IMG_1003-20130615-122759.jpg

In pri iPad-u Si.mobil nima nic zraven... ker tudi ni nastavitev (carrier settings) za iPad ... To velja samo za iPhone, ker je Si.mobil uradno podprt operater s strani Apple-a ...

Nazadnje urejeno:

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
meni se ne skonekta. ne da IP-ja.

je pa res, da imas ti gor iOS7, mogoce je tu razlika? jaz sem na 6.1.3.

bom zdajle se enkrat probal, mogoce si je kaj premislil ...
tongue-1.gif
ne dela pa ta funkcija, da iPad postane hotspot tocka, odkar imam not USIM in moznost LTE-ja. pred tem je delal brez problema.

imam pa podobno nastavitve, najprej sem imel prazne, pa je delal le mobilni internet, hotspot ne, potem sem vpisal not, pa mobilni internet (vkljucno z LTE-jem) dela, hotspot se vedno ne.
tongue-1.gif

EDIT: sem poskusil se enkrat, ne gre, poveze se, vendar se ustavi pri tem, ko napise "Obtaining IP Adress".

Nazadnje urejeno:

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
meni se ne skonekta. ne da IP-ja.

je pa res, da imas ti gor iOS7, mogoce je tu razlika? jaz sem na 6.1.3.

Tudi prej, ko se ni bilo iOS 7 beta, nisem nimel nikoli s tem problemov ...

Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
bom zdajle se enkrat probal, mogoce si je kaj premislil ...
tongue-1.gif
ne dela pa ta funkcija, da iPad postane hotspot tocka, odkar imam not USIM in moznost LTE-ja. pred tem je delal brez problema.

imam pa podobno nastavitve, najprej sem imel prazne, pa je delal le mobilni internet, hotspot ne, potem sem vpisal not, pa mobilni internet (vkljucno z LTE-jem) dela, hotspot se vedno ne.
tongue-1.gif

EDIT: sem poskusil se enkrat, ne gre, poveze se, vendar se ustavi pri tem, ko napise "Obtaining IP Adress".

Probaj izbrat "Reset Network Settings" ... in se enrkat vpisi nastavitve... Pa se probaj "Forget this network" pri tej WiFi pvoezavi ...

grmek

Pripravnik
18. sep 2007
161
4
18
Verjetno se težava pojavi, ker imaš definiran SSID za hotspot npr. "pocketwifi", pri čemer imaš isti SSID konfiguriran tudi na iPadu pod brezžičnimi omrežji (torej si se nekoč povezal na neko omrežje imenovano "pocketiwif" z istim geslom.
Po menjavi SSIDja za hotspot funkcionalost na iPadu bi moralo delovati normalno.

lp