ipad ali kaksna alternativa

fijatovPES

Fizikalc
1. okt 2007
446
30
28
evo ker se moj ipad 1 poslavlja pocasi steka ven mece ne odpira vec tekoce itd moram nabavit nekaj novega

nekako mi je 500 eur prevec za ipad air....

razmisljam o alternativi ki bi stala med 200 in 300 eur max...

pogoji baterija mora drzat kot pri ipadu ...ali vec...

enaka velikost ekrana kot na ipadu...

kaj mi priporocate ...bolj se nagibam k 200 evrov kot pa 300 ali vec....

prosim za nasvete

sad

Guru
24. avg 2007
21.169
9.803
113
Dej raje malo probaj alternative preden jih boš kupil. Ker če si sedaj navajen na Ipad, ti bo Android sranje.
Nexus 10 (cca. 14 dni nazaj je bil 325 EUR) je kar v redu zadeva (ne vem koliko drži baterija), ampak še vedno včasih malo ''štekne''. Kakšna aplikacija sem in tja ven vrže in take. Pač Android.
Če pa boš to požrl, potem pa ni panike. Ampak to ne bo Ipad.

Tomsonman

Majstr
30. maj 2010
3.746
299
83
Če želiš vsaj podoben nivo iPada, ni veliko opcij.

Za dobrih 200€ je varianta sicer 8.9" a izredno kvaliteten Amazon Kindle HD 8.9
http://www.kajkupiti.si/amazon-kindle-fire-hd-8.9

Ali v alternativi Prestigio Multipad 4 Quantum 9.7 za 220€, ki pa je po kvaliteti kar razred nižje, a še vedno ok nakup.

Za dobrih 300€ pa že dobiš Google Nexus 10, počasi že nov model, ki je za svoj denar TOP. Edina pomankjivost je da nima razširitvene reže za SD kartico ...
http://www.kajkupiti.si/google-nexus-10

A laternativi imaš še Asus Memopad FHD 10, ga dobiš že za 300€, ki je kar ok, ni pa sicer na nivoju Nexusa.

fijatovPES

Fizikalc
1. okt 2007
446
30
28
na telefonu bom definitivno ostal na iphonu... tablco pa ne uporabljam tako kot telefon

talemprestigio se mi dopade po ceni

v cem je lahko slabsi kot recimo nova generacija ipada...

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
ostani na applu vse ostalo ti bo sedaj samo sranje in stran vržen denar.

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Citat:
Uporabnik fijatovPES pravi:
na telefonu bom definitivno ostal na iphonu... tablco pa ne uporabljam tako kot telefon

Brez zamere, ne razumem, prodajaš Mobisux, torej naj bi bil iz foha in sprašuješ v čem je Prestigio slabši od nove generacije iPada
sprasujem se.gif

Tomsonman

Majstr
30. maj 2010
3.746
299
83
Citat:

Kot prvo je velika razlika že med iOs in Android sistemom. Kaj so prednosti in slabosti enega ter drugega si lahko prebereš tukaj:
http://www.kajkupiti.si/nakup-...ndowsphone.html

Kar pa se tiče same naprave pa je zaradi OSa posledično tudi odzivnost naprave različna. Pri Applu zadeve praviloma vedno delujejo in to brezhibno in tekoče (predvsem na račun dobre optimizacije in zaprtosti sistema). Pri Androidu je veliko odvisno od strojne opreme, verzije OSa itd. Tale Prestigio je po strojni opremi za svojo ceno odličen tabličnik, ponuja res veliko, kar pa se uporabniške izkušnje tiče pa se lahko tu in tam za razliko od iPada malo zatakne. Lahko, malo, ni nujno!
smile-1.gif
Npr. ko "skrolaš levo, desno" ... Je pa res, da je v drugem cenovnem rangu, 220€ vs 500€ ... Kot so ti že predlagali je naboljše stopiti do trgovine, sprobat enega in drugega in če ti je ok odzivnosti in sam OS, je za 220€ to to ...

fijatovPES

Fizikalc
1. okt 2007
446
30
28
Citat:
Uporabnik Tomsonman pravi:
Citat:

Kot prvo je velika razlika že med iOs in Android sistemom. Kaj so prednosti in slabosti enega ter drugega si lahko prebereš tukaj:
http://www.kajkupiti.si/nakup-...ndowsphone.html

Kar pa se tiče same naprave pa je zaradi OSa posledično tudi odzivnost naprave različna. Pri Applu zadeve praviloma vedno delujejo in to brezhibno in tekoče (predvsem na račun dobre optimizacije in zaprtosti sistema). Pri Androidu je veliko odvisno od strojne opreme, verzije OSa itd. Tale Prestigio je po strojni opremi za svojo ceno odličen tabličnik, ponuja res veliko, kar pa se uporabniške izkušnje tiče pa se lahko tu in tam za razliko od iPada malo zatakne. Lahko, malo, ni nujno!
smile-1.gif
Npr. ko "skrolaš levo, desno" ... Je pa res, da je v drugem cenovnem rangu, 220€ vs 500€ ... Kot so ti že predlagali je naboljše stopiti do trgovine, sprobat enega in drugega in če ti je ok odzivnosti in sam OS, je za 220€ to to ...

glede na to da ipad uporabljam le za srfanje kak mejl igrc prakticno neigram ce ze pa dvakrat na leto...seveda sem navajen iosa... apak se mi zato za kar ga uporabljam res zdi butasto strest 500 eur kot sem stresel pred tremi leti za ipad 1 kupil sem ga takoj ko jeprisel ven... mogoce je ze stiri letaod tega ne vem...

bo treba v big bang pa probat tega prestigia...

ima kdo informacije kako dolgo drzi baterija na prestigiu???

Tomsonman

Majstr
30. maj 2010
3.746
299
83
Kot rečeno, uporabniška izkušnja na tem Prestigiu ni na nivoju iPada ali Nexusa, ki niti ni toliko dražji. Naj bi pa baterija zdržala dva dni neke povprečne uporabe ... "Okay battery (2 days with moderate use like on/off reading and surfing)"

Abomination1

Pripravnik
22. okt 2012
298
0
16
+1 nexus

Razlogi so že napisani (najboljša ponudba glede cene/kakovosti).
Znotraj imata dokaj podobene stvari.

Zaslon (kar po mojem oddtehta največ) pa tudi vemo kje je kakšen.

fijatovPES

Fizikalc
1. okt 2007
446
30
28
sej zgleda da bo nexus....

se mi tud vedno bol dopade..
pa ni 500 plus... ampak 300 plus..

za to kar ga jas rabim bo bomba...

ipad je lep dober ampak drag...

čepravpo drugi strani ipad 1 sem imel sedaj od kar je prišel ven ... vsakič sem rekel sedaj pa kupim 2 ... ko sem 2 ko videl sem rekel ne... bom počakal na 3 , 4, sedaj je petka...

no zdaj je cajt da menjam dejansko ker 1 serje,... po pravici če nebi zadeva sralaa ga nebi menjal...

bo nexus držal toliko kot je držal ipad... 4 leta... to bi blo tud zanimivo vedet...

grem probat v big bang

Abomination1

Pripravnik
22. okt 2012
298
0
16
4 leta? Tisti, ki bo trdil in vidi v prihodnost, da bo čez 4 leta še katera tablica OK, je po domače revež. Nihče ne ve kaj bo čez 4 leta... Kdo pa ve kakšne bodo aplikacije takrat (govora je o specifikacijah in hitrostih)?

Osebno menim, da bo potrebno tudi tablice menjevati zelo zgodaj. Razvoj iger/programov je zmerom bolj požrešen. Da ne govorim o spetnih straneh, ki so požrešne kot kakšne stare igre...Pa zmerom huje bo.
Odločitev je tvoja.

Osebno bi se danes, na tvojem mestu, odločil za nexusa. Jaz sem sicer navajen na Android in izpade, vprašanje kako bi bilo, če bi imel dve iOS napravi, če me razumeš...
iOS je res dodelan v nulo in izjemno malo bugov napram Androidu.
Pa zadnje odtehta svojo ceno?

igi

Guru
13. okt 2007
5.638
1.224
113
Celje
Da ne odpiram nove teme...

Sedaj je pri hiše iPad2 3g, ki se vedno več uporablja "na terenu", zato je 10" postalo preveč za žensko torbico. Uporablja se 99% samo za brskanje po spletu. 80% ga uporablja ženka, ki je drugače uporabnik Galaxyja S4. Sam pa sem uporabnik iPhona. Nisem apple obsedenec, dam možnost tudi drugim proizvajalcem ampak za telefon mi trenutno odgovarja to kar imam.

In ideja je padla na iPad mini. Ampak me prijatelji prepričujejo, da bi kak samsung zadevo bolje opravil. Edino kar mi je pri samsungu všeč je možnost uporabe kot telefonski aparat v "sili", kar bi mogoče prišlo prav v tujini...

Cena je načeloma ni prioriteta pomena.

Kaj predlagate?

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.199
3.824
113
Ne vem no, meni je po 3 letih ipad še vedno zelo uporabna zadeva. Vmes sem kupil še eno android tablico, a me določene stvari tako motijo, da je večinoma v predalu.

Tomsonman

Majstr
30. maj 2010
3.746
299
83
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Sedaj je pri hiše iPad2 3g, ki se vedno več uporablja "na terenu", zato je 10" postalo preveč za žensko torbico. Uporablja se 99% samo za brskanje po spletu. 80% ga uporablja ženka, ki je drugače uporabnik Galaxyja S4. Sam pa sem uporabnik iPhona. Nisem apple obsedenec, dam možnost tudi drugim proizvajalcem ampak za telefon mi trenutno odgovarja to kar imam.

In ideja je padla na iPad mini. Ampak me prijatelji prepričujejo, da bi kak samsung zadevo bolje opravil. Edino kar mi je pri samsungu všeč je možnost uporabe kot telefonski aparat v "sili", kar bi mogoče prišlo prav v tujini...

Cena je načeloma ni prioriteta pomena.

Kaj predlagate?

iPad Mini je dejansko zelo dobra tablica vredna razmisleka. Če že iščeš alternativo je edina enakovredna Android zadeva Google Nexus 7:
http://www.kajkupiti.si/asus/google-nexus-7

Od 150€ naprej se dobi 2012 model če želiš malo prišparat: http://geizhals.at/eu/google-nexus-7-16gb-2013-a980309.html

fijatovPES

Fizikalc
1. okt 2007
446
30
28
ja ipad 1 je držal 4 leta... takoj ko je zadeva prišla ven sem ga kupil na črnem trgu...

upam da bo nexus vsaj 3

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Baterija pri Nexusu drži slabše kot pri iPadu in glede na to, da primarno z njim surfaš nisem prepričan da ti bo njegov zaslon odgovarjal. Raje potem za 300 eur. nov iPad Mini.