iPad 2, Jailbrake, aplikacije

matt

yeeeehaaaaw
20. jul 2007
866
0
16
Pozdrav,

Lastnik iPada 2 že par tednov.

Razmišljam:
- Jailbrake, ja ali ne?
- Ali sploh obstaja jailbrake za zadnjo verzijo iOSa?

Kakšna je vaša praksa na področju aplikacij? Imate uradne in "čiste" App Store račune ali uporabljate alternativne vire?
Jaz sem pred tem, da odprem "legit" App Store account in dam Applu svojo številko kreditne. Koliko $$ ste porabili za aplikacije na tablici, do trenutka, ko ste rekli, to je sedaj za silo to? Pač, zadeva je brez aplikacij neuporabna in nekaj je potrebno storiti.

Preden naredim account preverjam še tukaj. Jest, any final words&tips?
smile-1.gif

LPM;

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Jailbreak pač probaš.Še vedno se pol telefon lahko restora in ni več sledi o jb.Za 5.0 je zaenkrat le semi-tethered jb, pa še to ni za ipad2 in i4s.Apple vsako leto bold dodela zaščito in vedno težje bo zadeve jailbrejkat, kaj šele odklenit.
wink-1.gif

Imam slo in usa račun.Usa je primarni in vsebuje vse appe, razen 2, ki sta bla kupljena na slo računu.Glede denarja pa je tak, da ne vemo, za kaj uporabljaš ipad.Kaki office ti verjetno fali, to zna bit par 10 eur, ostalo pa je bolj kot ne vse okoli 3 eur oz. več če je res specifičen app.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Odvisno kaj ti manjka. Jaz za enkrat shajam z zastonj aplikacijami. Je pa res, da ga imam izključno za zabavo(to vključuje surfanje)

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Včasih smo bili hekerji. Nalagaš vse, enkrat uporabiš in nikoli več. Že lep čas vse legalno, daš tist euro pa je mir, če nekaj potrebuješ. Edino navigacijo sem vzel sherano še z nekom. Tako čez palec z navigacijo recimo, da sem zbil ene 60 eur. Enostavno je mir, nova verzija, se samo poupdata, če imaš krekane moraš pa non stop iskat novo verzijo, na roke nalagat novo, po možnosti ti gredo kakšne shranjene stvari iz app v 3 malore.... Skratka meni ni vredno se s tem zajebavat.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Jaz imam tudi Legit ipad 1, zdaj še 4S, pa mi ne kraj pameti ne pade, da bi nekaj brejkal. To uniči vse razloge, zaradi katerih sem to dvoje sploh kupil - komot uporaba.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.511
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Kot so ze drugi tudi napisali... Za jailbreak ni vec prav veliko "plusov" in vedno vec "minusov" (moje mnenje, da se ne bo kdo spotaknil ob to :p ) ... sploh ker jailbreak postaja vedno bolj nesiguren.... cel kup zadev ne razvijajo vec dalje in tako postane po mojih izkusnjah vse skupaj precej nestabilno ...

iTunes racun lahko naredis tudi brez kreditne kartice (uproabiti moras pravi nacin... tako, da zacnes registracijo preko katerekoli brezplacne aplikacije v AppStore >> postopek: http://goo.gl/smNFq ) ... in potem kasneje dodas placilno sredstvo, ce vidis, da vsega, kar potrebujes ni na voljo brezplacno ... Ogromno zadev je na voljo brezplacno... ali pa vsaj v okrnjeni razlicici...

matt

yeeeehaaaaw
20. jul 2007
866
0
16
Vse jasno.

@Jest- Usa račun sem po navodilih odprl že takoj po nakupu.

Kako pa je z "nakupnim" računom? Ali lahko obdržim USA account s slovenskim billing naslovom, ali moram za nakupe odpreti slovenski account?

PS. uporaba bo 60% zabava, 40% biznis in izobraževanje (slovarji...)

LP
LPM;

Nazadnje urejeno:

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.511
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Ce imas U$ iTunes racun, potem nanj ne mores povezati kreditne kartice, ki NI izdana v U$ .. torej s slovensko ne bo slo... Edini nacin, da kupujes s tem racunom je, da kupis darilne kartice (gift cards) za U$ iTunes racun... recimo preko www.maximuscards.com ... Lahko pa si naredis se drug, slovenski racun... in nanj povezes slovensko placilno kartico, ter kupujes s tem racunom... Se vedno lahko uproabljas tudi U$ racun... za recimo kaksne zadeve, ki jih ni v SLO iTunes stacuni ... Sam imam recimo tri iTunes racune (U$, SLO in Avstrijskega) ... Slednjega imam samo zato, ker sem enkrat preko njega snel eno aplikacijo, ki je ni bilo v U$ in SLO iTunes store-u ...

matt

yeeeehaaaaw
20. jul 2007
866
0
16
Še zadnje, mogoče butasto vprašanje.

Kako je z mešanjem accountom na isti napravi?

Recimo mam usa accoutn s katerim sem si naložil Google earth, nato se prijavim s slo accountom in kupim nek app. Ali lahko prihaja do kakšnih konfliktov (tudi pri povezavi na iTunes na PC)?

Ali Apple kontrolira S/N naprave in z njo povezanimi accounti?

Hvala in LP

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.511
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Ni problemov... edino pri posodobitvah se moras odjaviti iz enega in prijaviti z drugim ... iTunes sync deluje OK... edino avtorizirati moras vse iTunes racune, ki jih uporabljas... Vsak iTunes racun lahko avtoriziras na max. petih racunalnikih ...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.511
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
En razlog je ta, da vseh aplikacij NI v SLO iTunes stacuni ... Drug razlog pa je ta, da je SLO iTunes Store na voljo sele cca. dve leti... Prej drugace ni slo, kot da si se registriral v U$ ... in uporabljal gift card-e ... Jaz sem imel nekaj aplikacij kupljenih ze pred odprtjem SLO iTunes racuna ... in se vedno primarno uproabljam U$ iTunes racun, ker imam vec ali manj vse aplikacije snete s tem racunom (tudi brezplacne) ...

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
... edino pri posodobitvah se moras odjaviti iz enega in prijaviti z drugim ...

Ne več. Samo vpišeš geslo od drugega računa in ti updata.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.511
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Ne vedno... ce se recimo zgodi, da imas na voljo 5 posodobitev... od teh sta dve preko enega racuna, tri pa preko drugega racuna... se mi vcaish zna malo sfuzlat... In je najbolje se odjavit iz enega in prijavit z drugim...

Ce posodobitve delas na iTunes na raucnalniku... pa drugace ne gre, kot da se najprej projavis z enim, posodobis... in potem isti postopek ponovis se z drugim racunom ...

matt

yeeeehaaaaw
20. jul 2007
866
0
16
Zakaj mi pri nakupu aplikacij pred nakupom ne zahteva passworda? Na starem USA accountu mi ga je zahteval za vsako bedarijo.
LpM,

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.511
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Ko se enkrat prijavis, te nekaj casa (nevem koliko... 10 minut) ne sprasuje za geslo... Edino ce se ti to dogaja na iTunes... tam pa lahko celo oznacis, da te ne sprasuje za geslo... ampak ga shrani ... Direktno na iNapravi pa ne vem, ce je ta opcija, da bi geslo shranil za vedno ...

unknown_user

Pripravnik
3. sep 2007
236
1
16
Pozdravlejni,

Tudi sam imam namen nabaviti IPAD 2, vendar sem pred dilemo.
Kupujem ga namrec za oceta (darilo) in me zanima nekaj stvari.

Obstaja SLO meni za IPAD 2?
Je boljse kupiti laptop za oceta, ali se bo navadil na IPAD.
Problem je, ker ne razume angleško, uporablja pa itak samo Internet (se pravi Safari) in nič drugega...Bere razne forume, finance, avto.net...ipd..
Torej kaksen nasvet?Slo meni bi ze moral imeti..Da si vsaj WIFI zna vklopit..

Carlito149

Pripravnik
18. apr 2008
978
0
16
IPAD nima slovenščine.
Če bo uporabljal samo Safari, pol ni problema, je zelo enostaven za uporabo.
WI-FI je pa tudi sila enostavno vklopit.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Če se ga Jailbreaka se je dalo urediti, vendar za iOS verzije razen za 4.3.3 mislim da ni jailbreaka