ip telefonija in ISP omejitve

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ali je še kdo razen siola, ki omogoča, da si naročnik na njegovo IP telefonijo in jo lahko uporabljaš izven njegovega omrežja?

starši so naročnik siol trio, jaz bi vzel dodatno IP številko in jo uporabljal pri sebi doma, kjer je ISP ponudnik nek tretji, ki pa sam ne ponuja kakovostne IP telefonije.

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Kolikor vem samo detelfone, žal pa uradno deluje samo preko računalnika. Če je ta "drug ponudnik" kabelski operater potem je ponudnik Inlife - ki je kolikor vem prepakiran Detelfone.
Poleg tega pa nisem prepričan, da si pri Siolu lahko naročiš IP številko če nisi njihov naročnik. Bi me res pozitivno presenetilo če bi bilo to možno.

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Dodatno številko lahko dobiš pri obstoječem paketu, samostojno je VoIP možno vzeti samo, če si izgradiš dodatni priključek in na njem uporabljaš samo VoIP, kar se ti pa cenovno itak ne pokriva najbolj fajn.

Če ste isto gospodinjstvo, naročiš dodatno št. pri starših, stane te 1,25 EUR na mesec + stroški pogovorov (tu bonitete niso upoštevane - 120 minut recimo). Iz tel2 potegneš žico, nanjo priklopiš telefon pa je fertik.
Težko bi blo kombinirat dva ISP-ja. Siol zahteva MAC, user/pass za delovanje VoIP. Če imaš drugega ISP-ja za net, recimo, bi moral nucat njegov user/pass, da bi lahko sploh srfal, kar pa se v končni fazi ne bi skladalo s siolom, ker ga tam ne bi našel. Poleg tega ti pa noben ne bi šel vpisovat opreme na DHCP, če nimaš razmerja oz. če nimaš kreiranega uporabniškega imena.
V končni fazi se ti pa že v centrali ne bi izšlo, ker če si pri drugem ISP-ju, si na njegovem portu in avtomatično ne moreš koristiti storitev drugih operaterjev. Ne moreš parkirat v sosedovo garažo, če jo zaklepa.
wink-1.gif

Dodatna številka je najboljša rešitev, če ne, pa raje ostani pri mobitelih. Je bolj praktično.

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Verjetno je mislil uporabljati Siol Komunikator s katerim pridobiš VOIP številko, ki jo lahko uporabljaš iz kateregakoli omrežja. Če pa poznaš SIP nastavitve, pa jo lahko uporabljaš s poljubno SIP napravo.

flajr

Pripravnik
27. sep 2007
375
0
16
Tako je, ja. Kreiraš novo številko s SiOL Komunikatorjem, SIP nastavitve vneseš v svoj IP telefon, ki ga lahko potem uporabljaš kjerkoli na svetu.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
točno to.

ali je še kdo drug razen siola, ki to ponuja. ker siol bi šel prek staršev bi bilo pa bolj fino, da bi bil čisto frej. detel recimo čakam povratni klic že cel dan v upanju, da sporočijo kako to deluje.

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Citat:
Uporabnik geronimo pravi:
Verjetno je mislil uporabljati Siol Komunikator s katerim pridobiš VOIP številko, ki jo lahko uporabljaš iz kateregakoli omrežja. Če pa poznaš SIP nastavitve, pa jo lahko uporabljaš s poljubno SIP napravo.

How silly of me ...
bonk.gif
Pozabil na ta komunikator ...

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Glede nakupa številke, jo lahko potem uporabljaš pri kateremkoli operaterju, v mislih imam zastonjkarje Betamax (voipdiscount in podobni) ?

P.S.: Sem zdaj pregledal zadevo, v vsakem primeru moraš plačevati najemnino za številko Terrasipu.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik Ted pravi:
Glede nakupa številke, jo lahko potem uporabljaš pri kateremkoli operaterju, v mislih imam zastonjkarje Betamax (voipdiscount in podobni) ?

P.S.: Sem zdaj pregledal zadevo, v vsakem primeru moraš plačevati najemnino za številko Terrasipu.

Lahko.