IP konflikt

kostevc

muhar
24. jul 2007
1.364
2
38
Kostel
kostevc.blogspot.com

Živjo,

imam ISKRATEL modem in potem ruter CISCO LINKSYS WRT 160 N. Preko wifi sta na ruter in splet priklopljena laptop z WIN7 in kišta preko USB wifi-ključka z win xp.

Večkrat mi prekine povezavo do spleta, poleg ikone za wi-fi pokaže rumen trikotnik s klicajem ... včasih pokaže tudi težavo zaradi ip konflikta ...

Kaj naj nastavim, da bo delovalo tako kot mora?

Hvala & lp,

kostevc

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Takole na hitro dve rešitvi:
- v dhcp strežniku routerja nastavi address reservation in mac naslovu kartice določi svoj ip naslov (laptop zase, kišta zase)
- ročno nastavi IP naslove na računalnikih

KrNeki99

Fizikalc
3. sep 2007
886
25
28
Ljubljana
Verjetno ima ena od masin nastavljen fixni IP (v IP poolu od DHCPja)
1 varjanta: spremeni ta fixni IP izven tega poola
2 varjanta: izklopi fixni IP na avtomatski
3 varjanta: prestaqvi DHCP pool

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.655
473
83
Tolmin
Morda pa bi bilo najbolje nastavit na DHCP (automatic) in poresetirati modem, router in mašine
wink-1.gif

Ročno vpisovanje IPjev je tako-tako. Doma dela vse OK, potem pa ga neseš drugam,...
grims-1.gif

KrNeki99

Fizikalc
3. sep 2007
886
25
28
Ljubljana
seveda je tako najbolje... samo je najbrz kak znalec nastimal "port forward" za torrente in sel po liniji najmanjsega odpora in naredil na fixed ip.

najboljse je automatic pa reserverd IP v DHCP serverju

kostevc

muhar
24. jul 2007
1.364
2
38
Kostel
kostevc.blogspot.com

CISCO LINKSYS WRT 160 N se mi na vsakih par minut zresetira (lučke ugasnejo, utripajo, povezava se prekine), potem se poveže nazaj, a dostopa do interneta ni, ker je na ikoni rumen trikotnik - ko kliknem Repair se zadeva nazaj poveže ...

Sem kje spregledal kakšno nastavitev, zakaj se bi sam resetiral?

lp, kostevc

kostevc

muhar
24. jul 2007
1.364
2
38
Kostel
kostevc.blogspot.com
ksz ...

Mislim da tole ne bi smelo biti krivo ... Ker mi kar nekaj časa deluje brez problema, potem se pa kar poveže na wifi in po par sekundah nariše preko wi-fi povezave rumen trikotnik in net ne dela ... Po parih resetih modema + računalnika + ruterja zadeva spet dela ...

Včasih dela par sekund net, včasih par minut in potem crkne ...

?

lp, kostevc