IP klici (ala Skype)

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Ker bom moral opraviti nekaj daljših klicev v tujino bi se rad prijavil na neko IP telefonijo in bom opravil klice prek računalnika.

Kateri ponudniki so še dobri poleg vsem poznanega Skypa?

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Izkušenj razen s Skypeom nimam, je pa tega kot listja in trave.

Lahko recimo preizkusiš plod slovenske pameti - vox.io

ganges

Pripravnik
4. nov 2012
160
0
16
S kolegi večinoma uporabljamo Viber aplikacijo. Deluje preko Wifi ali pa se priklopi prekomobilnega omrežja in troši prenos podatkov in ne klicev. Kolega to sedaj uporablja tudi poslovno. So si v tujini namestili partnerji tudi Viber in kontaktirajo preko njega. Je rekel, da je precej zmanjšal svoj mesečni račun za mobilno telefonijo.

lp

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Točno tako, isto sem hotel jaz napisat kot blazko, Viber ne omogoča klicev v stacionarna omrežja kakor jaz vem razen če ima na drugi strani tudi nekdo instaliran Viber.

Ravnokar sem stestiral Skype iz Androida preko wifija na računalnik, pa je bilo precej zamika oziroma lag-a v govoru kar je bilo moteče...takih klicev ne morem opravljat v tujino, obup
rolleyes-1.gif

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
ja Google Voice je tut opcija ja...sem pozabil nanjo.

Od vseh teh ponudnikov me moti samo še to, da moraš vplačati €10 pa čeprav bom mogoče porabil samo €3... po šestih mesecih ti pa preostanek denarja propade v kolikor ne porabiš tega zneska. To se mi zdi en tak "nateg" teh firm.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
No ja, nateg...

če imaš za opravit *par* klicev je isti k*, preko katerega ponudnika kličeš. Lahko pa še vedno pokličeš od koga, ki ima IP telefonijo - in teh je precej (Telemach, Amis, T-2...). Sicer pa parkrat letno verjetno pokličeš v tujino - boš že skuril tisti višek, ki ga naložiš na Skype. Slednji je pomojem tudi ukinil ali vsaj podaljšal obdobje dovoljene neaktivnosti. Včasih sem res dobival opozorila pol leta po zadnjem klicu (in takrat poslal recimo en sms), sedaj pa tega ni več. Vsaj zdi se mi tako, opozorila ne pomnim, kdaj sem zadnjič klical prav tako ne... dobroimetje pa imam še vedno na računu.

Aja, še en keč, če boš izbral Skype: če izbereš non-EU naslov, ne plačaš DDVja in dobiš na račun celih 10€ dobroimetja, sicer se od zneska odšteje še davek in je dobroimetje ustrezno nižje. Izvora kartice pa ne pregledujejo. Vsaj pred časom se je to dalo.